Galilea, kot-UFO - dziadzio znalazł swoją panią

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 30, 2009 20:10

Uciąć głowę dla porównania z kotami, które przeszły eksperyment. :/
Uniknęła operacji doświadczalnej, bo była za mała i eksperymentator obawiał się, że nie przeżyje. Potem została kotką hodowlaną i raz rodziła, ale na to też jest za chuda i za mała.
Racjonalność swoją drogą, ale myszy i szczury są moim zdaniem wystarczające, zwłaszcza przy obecnych technikach i mam nadzieję, że z kotów się wkrótce zrezygnuje, zresztą ten temat już był u nas podnoszony. Nie ode mnie to zależy, a żal mi tych kobitek i chłopaków, nawet alfy-reproduktora, który ma kryzę na szyi, waży pięć kilo samych mięśni i nie nadaje się do żadnego mieszkania nawet po intensywnej reedukacji. Szczurów też mi żal, też są sprytne i kumate, tylko myszy są głupie i nawet w dużej klatce tylko jedzą i się hm, dominują nawzajem.

Czeka mnie sterylka kici, tylko z tym zaczekam przynajmniej do sierpnia. Na razie nawet badania kontrolne byłyby dla niej obciążeniem, niedobrze jej fundować uraz w czasie, kiedy się tak intensywnie uczy. Nie ma pośpiechu, bo jest poszczepiona i zdrowa, nie jak te śmietnikowe bidulki, takiej syzyfowej pracy bym się nie podjęła... ona właściwie nie musi się niczego oduczać (strachu itp.), tylko uczyć, jak mały kociak.

inatheblue

Od: Nie cze 15, 2008 16:30

Post » Wto cze 30, 2009 20:36

Zyczę jak najlepszych rezultatów w udomowianiu :wink:

I bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :wink:

Jestem Waszą fanką :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 30, 2009 20:39

Szczury są bardzo kumate, delikatne i wrażliwe...
Zostawmy już ten temat.

Temat wątku to Galilea. Śliczna kotka o złotych oczach, która miała szczęście.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto cze 30, 2009 20:44

A teraz ma prawdopodobnie zakwasy jak stąd do Saskiej Kępy, bo ciągle biega, nawet usiłuje skakać, a opanowała trzeci wymiar tylko połowicznie i pełnego skoku wykonać nie potrafi.
BTW, mam pół kociego mleka w lodówce, otwarte w niedzielę, czyli wg etykietki jeszcze jutro dobre oraz jedną kocią zabawkę, którą Galilea wzgardziła (grzechocząca mysz w metalowej klateczce). Czy komuś potrzeba? Wawa-Ursynów.
Ostatnio edytowano Wto cze 30, 2009 20:48 przez inatheblue, łącznie edytowano 1 raz

inatheblue

Post » Wto cze 30, 2009 20:48

inatheblue pisze:Szczurów też mi żal, też są sprytne i kumate, tylko myszy są głupie i nawet w dużej klatce tylko jedzą i się hm, dominują nawzajem.
Wszystkie badania należy przeprowadzać na owocówkach :D .

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Wto cze 30, 2009 20:59

Galilea piękna,ale sterylkę to chyba jak się ją trochę podtuczy :P

a kotów z tego labu z którego masz Galileę nie dałoby się powyciągać?kilku chociaż...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto cze 30, 2009 21:02

Nie, tam panuje ścisła ergonomia i każde zwierzę jest po coś. Czasem, rzadko, rodzi się za dużo kociąt albo powstaje taki przypadek, jak Galilea. Gdyby się tak zdarzyło, że pojawiłoby się nadmiarowe kocię, dam znać.

inatheblue

Post » Wto cze 30, 2009 21:10

A nie masz wrażenia, że te procedury jakieś przestarzałe som?

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Wto cze 30, 2009 21:14

inatheblue pisze:A teraz ma prawdopodobnie zakwasy jak stąd do Saskiej Kępy, bo ciągle biega, nawet usiłuje skakać, a opanowała trzeci wymiar tylko połowicznie i pełnego skoku wykonać nie potrafi.

Dlatego ćwiczy tak pilnie :lol: Poobserwuj dzieciaki, które nabywają nową sprawność :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto cze 30, 2009 21:17

inatheblue pisze:Nie, tam panuje ścisła ergonomia i każde zwierzę jest po coś. Czasem, rzadko, rodzi się za dużo kociąt albo powstaje taki przypadek, jak Galilea. Gdyby się tak zdarzyło, że pojawiłoby się nadmiarowe kocię, dam znać.

oj to z kotami jest chyba inaczej niż ze szczurkami,SPS wyciąga szczury z kilku labów po zakończeniu eksperymentów...pomyślałam że z kotami jest podobnie,a kot poszczepiony,odrobaczny to prawie już do adopcji...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto cze 30, 2009 21:31

Tak, jest inaczej, jak zawsze z dużymi zwierzętami.

A Galilea właśnie zapiernicza po mieszkaniu, osiągając prędkości ponaddźwiękowe.

inatheblue

Post » Wto cze 30, 2009 21:31

Aaaale piękna kocica :1luvu:
Uwielbiam czarnulki 8)
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Śro lip 01, 2009 8:38

inatheblue pisze:A Galilea właśnie zapiernicza po mieszkaniu, osiągając prędkości ponaddźwiękowe.

Odreagowuje życie w zamknięciu....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lip 01, 2009 9:10

Myślę, że trenuje mięśnie, bo na pewno ma ich za mało. Skoki są dla niej trudne, dobrze że taka lekka, nauczy się.
W następnym etapie, jak sądzę, wprowadzę jej kilka różnych rodzajów kocich przekąsek, bo powinna się nauczyć jeść inne rzeczy poza jednym rodzajem suchego i mokrego.
Trawę rozpoznaje i grzebie w niej bardzo chętnie. A w ogóle to robi się zsocjalizowany miziak :) Bardzo ciekawska. Aż się martwię, co z tymi wyjazdami, nie przyszła do nas w dobrym momencie - wolę jej nie zmieniać miejsca pobytu, mam nadzieję, że młodsze rodzeństwo będzie chciało sobie dorobić opieką. Ale to i tak za mało czasu z kotem. Wrzesień to nie problem, bo wyjeżdżam tylko ja, więc będzie miała Lubego, ale wakacje...

inatheblue

Post » Śro lip 01, 2009 14:14

:lol: biedna kicia ,!!!dobrze ze chociaż jedna bieda wyszła z tego cało...

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]