Bunia lepiej:) Lusia chora:( Niunia i Gusia(FeLV+):(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 16, 2008 8:19

anna09 pisze:Wszystkie kotki piękne :1luvu: A ten wzrok Frania... poprostu :love:
A gdzie obiecane kiedyś zdjęcie wszystkich kotków przy posiłku? :D

Będą , będą, tylko ja jestem na łasce mojej córki, bo ja nie umie wstawiać fotek :oops:

Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkie cioteczki :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro kwi 16, 2008 10:06

Dzien dobry wszystkim ciooteczka i ogonkom
zycze milego cieplego i suchego dnia :) a teraz ide bo niunia wariuje :D

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Śro kwi 16, 2008 11:52

Ewschen pisze:Dzien dobry wszystkim ciooteczka i ogonkom
zycze milego cieplego i suchego dnia :) a teraz ide bo niunia wariuje :D

Dziękujemy :)
Tobie też życzę przyjemnej pracy po obiedzie :wink:

A jak wrócisz, to proszę o wykochanie mojej Niuńci :ryk: :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro kwi 16, 2008 21:45

kasia86 pisze:
anna09 pisze:Wszystkie kotki piękne :1luvu: A ten wzrok Frania... poprostu :love:
A gdzie obiecane kiedyś zdjęcie wszystkich kotków przy posiłku? :D

Będą , będą, tylko ja jestem na łasce mojej córki, bo ja nie umie wstawiać fotek :oops:

W takim razie czekam (cierpliwie :wink: ) na zamieszczenie zdjęć całej gromadki przy michach :D
Zastanawiam się, gdzie w nocy spią Twoje koty. Chyba wszystkie jednoczesnie nie mieszczą się z Tobą w łóżku? :roll:

Dziękuję za pozdrowienia. Tobie przesyłamy moc serdeczności i głaski dla gromadki :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro kwi 16, 2008 21:54

kasia86 pisze:Będą , będą, tylko ja jestem na łasce mojej córki, bo ja nie umie wstawiać fotek :oops:

Więc najwyższy czas się nauczyć :lol:

Razem z Kasią, Kropcią, Mrusią i Bisią pozdrawiamy Ciebie i Twoje piękne kociaste i życzymy Wam dobrej nocy, a jutro wreszcie jakiegoś miłego, ciepłego dzionka :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 17, 2008 9:05

mb pisze:
kasia86 pisze:Będą , będą, tylko ja jestem na łasce mojej córki, bo ja nie umie wstawiać fotek :oops:

Więc najwyższy czas się nauczyć :lol:

Razem z Kasią, Kropcią, Mrusią i Bisią pozdrawiamy Ciebie i Twoje piękne kociaste i życzymy Wam dobrej nocy, a jutro wreszcie jakiegoś miłego, ciepłego dzionka :D

Dziekujemy za pozdrowienia :D
Dzisiaj też brzydka pogoda :(

Naumie sie wstawiać zdjęcia, ale jak córka będzie miała trochę więcej czasu, bo teraz ma dużo nauki i nie chcę dodatkowo ją obciążać :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 17, 2008 9:51

kasia86 pisze:Dzisiaj też brzydka pogoda :(

Naumie sie wstawiać zdjęcia, ale jak córka będzie miała trochę więcej czasu, bo teraz ma dużo nauki i nie chcę dodatkowo ją obciążać :(

Dobrze, czekam więc cierpliwie na dalsze zdjęcia :lol:

Pozdrawiamy Was słonecznie i cieplutko :D , bo u nas też paskudna pogoda: pochmurno, zimno i coraz ciemniej, jakby miało zamiar zacząć lać :(

mb

Post » Czw kwi 17, 2008 10:53

Dzien dobry wszystkim cioteczka i ogonkom!
ja rowniez przylaczam sie do prosby o zdjecia !
u nas narazie sloneczko swieci, :D ale po poludniu ma znowu padac :(
jak my chcemy juz ciepelko! :)
Mimi a moze byloby tez troszeczke czasu na opisanie nastepnego koteczka? mysle ze bisiak jest w koleji? :D
pozdrowienia ode mnie i 1 ogonka :D
Ps moze niedlugo juz dwoch :D

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Czw kwi 17, 2008 12:15

Ewschen pisze:Mimi a moze byloby tez troszeczke czasu na opisanie nastepnego koteczka? mysle ze bisiak jest w kolejce? :D

Kubisie Ty przytargałaś do domu, więc opisanie jak do tego doszło, należy do Ciebie :ryk: :wink:

Co to za tajemnice? 2 ogonek? :conf:

To ja Ci też nie powiem :D :1luvu: :dance: :dance2: :1luvu: :cat3: :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 17, 2008 16:25

No no, co ja tu widzę-jaki drugi ogonek?
Ewa a ty nie musisz oglądać tych zdjęć -ty je już znasz :D
A poza tym następna w kolejności jest Lusia-bo dopiero Feluś był opisany...

I tak o to Lusia -jak do nas trafiła to była maleńką kruszynką. Najpierw była u nas przez 2 godziny-bo była malutka-miała około6 tygodni-ale z tego co pamiętam to przeważnie wtedy spała...Potem już na stałe.
Na początku nie była ona planowanym kociakiem w naszej rodzinie,jednak fakt,że Feluś nie miał towarzystwa do zabawy spowodował ,że zaczęliśmy się rozglądać za kotkiem.
Jak się później okazało nie miałyśmy wyboru-jeśli chodzi o wzięcie kotka-ponieważ los chciał,że w zakładzie w którym pracują moi rodzice okociła się " zakładowa" kotka.Ale to nie był zwykły dzień-kicia okociła się w dniu w którym urodziła się moja mamusia :) Więc podjęliśmy decyzję,że weźmiemy jednego z czwórki rodzeństwa-tylko którego?
Sprawa rozwiązała się prawie sama-ponieważ Nasza Lusia początkowo była najbardziej nieporadna i miała nietypową urodę-i wszyscy mówili o niej ,że wygląda jak szczur.... :cry:
Kocica była biało- czarna, 2 maluszki były podobne do niej, 1 był czarny, a 4 był, nawet nie wiem jaki kolor, ale dosłownie mały szczurek.
U nas na szczęście Feluś się nią pięknie zajął, a ja widziałam w niej od razu piękną kotkę.
Lusia rosła jak na drożdżach ,szkoda tylko ,że Felusiowi z cyca nie leciało mleko :roll:
Wypiękniała do tego stopnia,że teraz jak ją widzą -to mówią ,że jest taka piękna...
Co do charakteru to już trochę gorzej-jest trochę samotniczką-choć czasami jak jest zaspana -to leci do Buni i ssie cyca-do momentu ,aż się nie zorientuje ,że to nie Felek.... :oops:
Czasami się nawet z pozostałymi kotami pogania i pobawi-tylko czasami niestety nie ma siły-bo dostaje kaszelku bo biedna ma astmę-(tak mówią lekarze).Ale tak poza tym jest całkiem normalnym kotkiem pod słońcem!
Nawet już nie reaguje jak do domu trafia inny kot-bo jak Buńcia do nas trafiła -to prawie dwa tygodnie nic ,tylko syczała ,prychała i była nieznośna..Widać minęło jej z wiekiem :)
Teraz Lusia będzie miała 9 lat.

A oto zdjęcia:
Obrazek Obrazek
Lusia na słoneczku i z naszą kochaną Misią:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Tutaj Lusia z Felusiem i Lusia i Bunia i Miecio na spanku popołudniowym
Obrazek Obrazek
Tutaj Lusia i Kubisia:
Obrazek
A tak wyglądała maleńka Lusia
Obrazek
Feluś i Lusia-jak już pisałam-on zawsze jej ustępował-choć to było jego pudełeczko i nauka otwierania Felusiowi okna:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
I piękne koty jeszcze raz:
Obrazek
I Lusia- zgadnijcie gdzie jest...
Obrazek
A to dla przypomnienia Feluś-
Obrazek
I nowa zabawka dla kotów wraz z mamusią:
Obrazek
A tu nasz maleńki kwiatuszek-ale o niej to już inna smutna historia :( A także część kotów przy takerzu:
Obrazek Obrazek
Następnym razem postaram się zrobić zdjęcia wszystkie na jeden wymiar tak,żeby to ładniej wyglądało.
Droga Mb będzie zdjęcie z talerzem i wszystkimi kotkami-jednak nie mogłam go dziś znaleźć. Ma ktoś jeszcze jakieś zamówienia na zdjęcia? :)
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 17, 2008 18:55

Na podstawie tego, co zobaczyłam na zdjęciach powyżej, wydaje mi się, że Lusia ma arystokratę w rodzinie :D
Czyż nie jest podobna do kota syjamskiego?

Obrazek

Szczurek - też coś! Przecież to doskonała piękność :love:

Proszę wymiziać i wydrapać całe, śliczne i przemiłe, towarzystwo od cioci mb :lol:

mb

Post » Czw kwi 17, 2008 19:52

mb pisze:Na podstawie tego, co zobaczyłam na zdjęciach powyżej, wydaje mi się, że Lusia ma arystokratę w rodzinie :D

Obrazek

Szczurek - też coś! Przecież to doskonała piękność :love:

Proszę wymiziać i wydrapać całe, śliczne i przemiłe, towarzystwo od cioci mb :lol:

Weterynarz powiedział mi, że kotka musiała mieć dwóch kocurów, i dlatego jest inna niż pozostałe rodzeństwo :wink: Bardzo możliwe że ojcem naszej Lusi był syjam który się kręcił niedaleko i którego widziałam :)
U mnie w pracy jak zaniosłam pokazać kicię już dorosłą, to nikt nie chciał uwierzyć, że to ta brzydka kicia którą przygarnęłam!
Każdy od razu był chętny na nią :(

Towarzystwo wymiziane i wydrapane :D
Przyjemnych snów życzę wszystkim dziewczynkom :D
Dobranoc!
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw kwi 17, 2008 20:08

kasia86 pisze:Bardzo możliwe że ojcem naszej Lusi był syjam który się kręcił niedaleko i którego widziałam :) U mnie w pracy jak zaniosłam pokazać kicię już dorosłą, to nikt nie chciał uwierzyć, że to ta brzydka kicia którą przygarnęłam!
Każdy od razu był chętny na nią :(

No, proszę :D Czyli dokladnie historia brzydkiego kaczątka.
Ach, te błękitne oczy Lusi :love:

Dziękujemy za życzenia i też życzymy dobrej nocki :D

mb

Post » Czw kwi 17, 2008 20:52

mb pisze:Na podstawie tego, co zobaczyłam na zdjęciach powyżej, wydaje mi się, że Lusia ma arystokratę w rodzinie :D

Mnie też się Lusia od razu skojarzyła z syjamem :D Śliczna jest, zresztą Twoje pozostałe koty również. Piękna gromadka! Prosze wszystkich i każdego z osobna wyściskać i wymiziać :D A Tobie życzę spokojnej nocy :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt kwi 18, 2008 8:37

Witam wszystkie cioteczki i dziękuję za odwiedzanie naszej rodzinki :D

Lusia to indywidualistka i rozpieszczona na całego od pierwszego dnia urodzenia :) Opiekowałam się jej rodzinką w zakładzie,nawet chodziłam w dni wolne od pracy do zakładu, soboty i niedziele, żeby koteczki głodne nie były.
Sprzątałam po nich. Każdą wolną chwilę poświęcałam na zabawę z maluszkami, a one ślicznie właziły na mnie :D

Nie powiem, że nie było wrednych spojrzeń :(

Proszę wymiziać wszystkie dziewczynki i chłopczyków od cioteczki z Pabianic :D
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]