Cosia,Czitka,Balbi,Niemój.Dżonką do psychiatry.Kto jeszcze?

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 12, 2007 22:10

czitka, czy Ty jesteś normalna !?!?

Takie świństwa porządnemu kotu pokazywać i to jeszcze z bliska? Normalnie wstyd mi za Ciebie :evil:
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Pt paź 12, 2007 22:14

Kot się sam wczepił :roll:
Tylko, żeby ten kurz wytarła porządniej :evil:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt paź 12, 2007 23:00

u mnie też wycierają pasmami góra-dół. za to ślicznie wyciągają różne dziwne rzeczy spod regałów jak akurat skończę odkurzanie :evil:
Obrazek

Asia_K

Od: Pt paź 03, 2003 0:16

Post » Sob paź 13, 2007 14:12

Telewizor wyczyszczony, wytarłam Cosią.
U nas zimno. Nasze folie na płotach rano wyglądają rzeczywiście jak białe prześcieradła, naprzód są zamglone, potem skrapla się na nich rosa.
A w ogóle, pomimo słońca, jest jakoś tak brrrr...
Dzisiaj nie było jeszcze Niemojego, zarełko czeka a kota nima :(
Zauważyłam jednak pewną prawidłowość- tylko w soboty i niedziele Miciek nie przychodzi rano. Czyli ma dom, ten dom pracuje od poniedziałku do piątku, wtedy zapewne wypuszczają kota rano. A w soboty i niedziele wszyscy śpią dłużej :P
Tuta wybrała kaloryfer i nie chce wychodzić, czasem tylko na małe siuu...i myk do domu!
Balbunia dzisiaj upolowała motylka, a Cośka w nocy wymyśliła, że jest malutkim kotkiem i wymagała dopieszczania nieustannego, w związku z czym moje wyspanie się jest pod znakiem zapytania.
A popołudniem jedziemy szczepić Czitusię na Kliniki, felovax III czeka w strzykawce w lodówce od zeszłego tygodnia.
Mam nadzieję, że podobnie jak Bibunia, zniesie to dzisiejsze szczepienie dzielnie!
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 13, 2007 17:34

Pojechali na szczepienie :(
Beze mnie, bo robię nerwową atmosferę :(
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 13, 2007 17:42

czitka pisze:Pojechali na szczepienie :(
Beze mnie, bo robię nerwową atmosferę :(

:ryk: :ryk: :ryk:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Sob paź 13, 2007 18:44

Już wrócili :D
I co się okazało? Że naszego felovaxa było w strzykawce pół 8O , a gdzie drugie pół to nie wiem :(
I że nie zaszczepią. Albo IV-ką. To ja po konsultacji telefonicznej , że nie!
To oni Tricatem. To ja, żeby Czitkę zważyli, aczkolwiek bez związku z Tricatem.
Mam pięć kilo kota! :D
W domu! I dopieszczam! :love:
Obrazek

czitka

Post » Nie paź 14, 2007 10:57

Uprzejmie donoszę, że Czitusia po szczepieniu czuje się znakomicie, za to ja nie spałam prawie całą noc, bo doglądałam, czy z pewnością nic jej nie dolega :roll:
Zasnęłam nad ranem, Tuta na parapecie nad kaloryferem grzejącym.
Otwieram oczy i patrzę na Nią. Leży taka dłuuuuga, wyciągnięta. A dlaczego taka długa :roll: ? A dlaczego tak leży i się nie rusza :( ?
Tutuniu....- mówię do niej szeptem, bo pewnie źle się czuje :roll:
Otworzyła jedno oko. Zawadiacko. Potem drugie! Potem wyciągnęła się jeszszcze, jeszcze bardziej, zrobiła taaaaaki ziew i powiedziała, że natychmiast wychodzi sprawdzić, gdzie jest Miciek. Był :D
Teraz obie z Balbunią śpią w ogrodzie, Cosia w domku, zabrana na przynętę, bo z tym beznadziejnym kotem nigdy nic nie wiadomo 8)

I jeszcze chciałam napisać, że nieustająco przychodzą Wasze wypełnione ankiety, za które bardzo, bardzo dziękuję w imieniu Doroty Sumińskiej, przesyłam natychmiast "do bazy". Trzeba ich dużo, jak badania, to badania! Ankieta jest na 112 stronie poprzedniego wątku, jeżeli ktokolwiek jeszcze ma chwilę czasu, proszę o wypełnienie.
I miłej niedzieli! :P
Obrazek

czitka

Post » Nie paź 14, 2007 11:11

Miłej niedzieli :P :P :P
Spadam na dzialeczkę 8)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie paź 14, 2007 12:46

ufffff ale się zziajałam żeby Was dogonić przestalam dostawac powiadomienia i nie załapałm się na bankiet pożegnalny :crying:, no ale juz jestem na bieżąco.
Ta ankieta nadal aktualna ? To wypisze dwie , bo myślę że moje futra nie darowałaby mi gdyby się dowiedziały że ograniczyłam ich wpływ na rozwój nauki. 8)
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie paź 14, 2007 17:53

Hipciu Kochana, mnie komputer nie zawiadamia już w ogóle o niczym, chyba się obraził za podplenie :evil:
Oczywiście, ankieta nieustająco aktualna, przypominam 112 strona poprzedniego wątku, serdecznie zapraszam do wypełnienia, poprawmy stan wiedzy o behawioryzmie kotów! :P
A Cośka to dzisiaj dała nogę do Cyganów :evil:
Którędy- nie wiem :(
O zaistniałym incydencie powiadomiła mnie oczywiście Czitunia, wpadła do domu ze strasznym buuuu....i kazała natychmiast wyjść do ogrodu liczyć ogony.
Skarżypyta moja kochana :love:
Obrazek

czitka

Post » Nie paź 14, 2007 19:02

Tytuł: "O wyższości kota nad ogrodzonym terenem"
Autor: Cosia

:mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon paź 15, 2007 9:47

Wczoraj nad naszym domem przeleciały dwa wielkie sznury dzikich kaczek.....
Naprzód usłyszałam kwa, kwa, kwa....., potem patrzę...Lecą!
Wysoko, wysoko, nad nami, jesień......
Zadarłam łeb i wołam: Dziobuś! Czarna Główka!!!!!! Tutaj, tutaj...!
Machałam, prosiłam, podświadomie wypatrywałam dwóch tasiek, które chociaż na chwilę zatrzymają się w locie, może zwolnią, może....
Ech, nostalgia..... :roll: Obrazek
Pamiętacie?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45 ... ta%B6tasie
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 15, 2007 14:18

Pamiętamy , pamiętamy !!!
Oj Czitusiu , mało ci Niemojego czy Nietwojego ( czy imię się może tak odmieniac ??? :roll: ) mało ci dziurek co 15.cm (kółeczkowanych !!) to se obrób co 2 cm jak Ci się nudzi a nie kuś losu !!!
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon paź 15, 2007 15:07

Czy ja wiem.... Nostalgia została potaśkowa :(
To było wielkie doświadczenie, dzisiaj inaczej patrzę na wszystko co lata.
A ile się nauczyłam! Taka taśka poleciała sobie na wysokości 6400(albo 4600 :roll: ), i ona rozpoznaje kontynenty po zapachu! Inaczej pachnie Francja, inaczej Hiszpania....
Ale wiecie co było największym zaskoczeniem? Siła kaczego g..... :oops:
Otóż jeden z wielu basenów miały Taśki pod płotem, który był zarośniety chmielem.Tam był wykopany dół, tam stała ostatnia wielka woliera. W dole wyścielonym folią była woda. One się tam taplały, a w okolicy zostawiały niezliczone pamiątki w których grzęzłam przez ostatni miesiąc na czworakach. Potem tę wodę i ten cały gnój wchłonęła ziemia. W okolicach płotu.
I chmiel, z którym walczyła moja sąsiadka zza płotu najprzeróżniejszymi sposobami (mnie się podobał) zniknął na zawsze 8O Nie ma :( Nie wyrósł :(
A stary był, taki zza Niemca.
Natomiast z Niemoim kłopot, bo Jurek w napadzie szału odrąbał taką wielką gałąź mniejszej jabłonki, z której tylko Niemój skakał sobie na dach komórki i znikał. TŻ doszedł do wniosku, że Niemój pokaże Cosi. I teraz Miciek nie może sam wyjść z ogrodu-łapki, więc trzeba mu nieustannie odtykać tajną dziurę :evil:
On grzeczny, jak za bardzo Balbunia na niego nawrzeszczy, a nie rozumie, że kiedy Miciek ją goni, to zabawa, to spuszcza ogonek i sam idzie do tej dziury za karę wyjść :(
Ale to jeszcze nic. Sąsiedzi za siatka z prawej sprawili sobie psa :roll:
Coś rośnie, na razie wygląda jak mały wilczur, z pewnością nie jest to redbull czy jak mu tam było :wink: , ale pies to pies. Obok :evil:
Na ogrodzie, z którego pzrychodzi Miciek :(
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]