Kocia Koalicja - Trykot zdrowszy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 04, 2008 20:27

casica pisze:Nie martw się, ponoć kto rano wstaje.... itd :twisted:

...temu pan Bóg rozum odbiera.
To by się zgadzało. Kto normalny zgodzi się na takie traktowanie? :twisted:

Ładnie to śmiać się z cudzego nieszczęścia? Miałam dziś wyglądać mądrze i gadać profesjonalnie :evil: . Cóż, buty miałam do pary, a czy ustaliłam to, co chciałam, muszę sprawdzić w notatkach, bo nie pamiętam.
Jutro znowu się zadymiam, zobaczę, czy efekt będzie ten sam, czy był jednorazowy.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie kwi 06, 2008 10:51

Spam. We własnym wątku mam nadzieję można :twisted:
Głosowanie w Bewecie na schronisko/przytulisko wymagające pomocy:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2987397#2987397
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto kwi 08, 2008 7:32

...bry... Moherki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto kwi 08, 2008 21:00

Bry wieczór! :)
Łobuzy nawet łaskawe są - dopiero o koło 6 zaczynają dzień :twisted: .
Za to przyjrzałam się siatce na balkonie. Już wcześniej porobiły dziury (stalowa siatka!), ale naprawiłam. Myślałam, że ten sezon przetrzyma, ale chyba nic z tego. Alpiniści się znaleźli - zamiast wchodzić na górne półki po niższych, to robią rajd po siatce. Musze dać chyba ogrodzeniową :evil: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto kwi 08, 2008 21:20

Bylem tu!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro kwi 09, 2008 9:43

Dobrze, że przypomniałaś Monostra - wiosenny przegląd siatki balkonowej obowiązkowy :idea: :roll:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie kwi 13, 2008 10:34

Dorota pisze:Bylem tu!

Mru

Mru, masz duże wływy :evil: . Chciałam wczoraj obejrzeć sobie "Morderstwa w Midsommer", niestety, telewizor przywitał mnie niebieskim ekranem :( . Kociska znów jakoś wepchnęły się szafkę z telewizorem i tym razem nie wyszarpnęły wtyczki anteny z gniazdka, a wyrwały kabel anteny z wtyczki. Zakładanie wtyczki na kabel koncentryczny to czysta przyjemność - trwało chyba z godzinę, a te futrzaste małpy jeszcze "pomagały". Chyba będzie nowy serial - "Morderstwa w Galicji" :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw kwi 17, 2008 19:32

Zima nadchodzi, albo przynajmniej zimna pora deszczowa :evil: . Za oknem 8 stopni, Sybirek je za trzech, a futra ani myśli zrzucać 8O . Muszę chować chrupki, bo niepostrzeżenie się upasł.
Myślałam, że zaczną szybko jeździć na działkę i się rozruszają, ale po pierwsze, pogoda, po drugie, krajobraz księżycowy po wierceniu studni (a jeszcze kopanie przyłącza!), po trzecie wykończeniówka w środku domku. Mam dość!!! Dlaczego nikt mi nie dał w łeb, gdy zamarzył mi się domek na wsi (dla kotów głównie)?!
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw kwi 17, 2008 20:00

Hmmmm...
To może zamienisz się na moje 47 metrów - w bloku :twisted:
MOJE koty są za :wink:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw kwi 17, 2008 20:33

A w życiu :twisted: . My (łącznie z kotami) jesteśmy mieszczuchy i z naszego bloku blisko centrum na stałe się nie ruszamy. Wieś jest dobra od maja do października i okazjonalnie w zimie. Już widzę koty odśnieżające dojazd i zakładające łańcuchy na koła :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw kwi 17, 2008 21:14

Albo zasypujace dojazd i przegryzające opony - jak im się na wsi za bardzo spodoba :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw kwi 17, 2008 21:46

Hmm, a może tak zdjęcia siatki balkonowej??? Ja właśnie się do tego zabrałam, dwa dni przed wyjazdem :twisted: rychło w czas :!:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt kwi 18, 2008 14:43

Monostra pisze:krajobraz księżycowy po wierceniu studni (a jeszcze kopanie przyłącza!), po trzecie wykończeniówka w środku domku. Mam dość!!! Dlaczego nikt mi nie dał w łeb, gdy zamarzył mi się domek na wsi (dla kotów głównie)?!

Wszystko to mnie czeka w najbliższej przyszłości :strach: :wink:
Strasznie fajnie wiedzieć, że nie tylko my zaplanowaliśmy kupno działki i budowę domu na wsi zabitej dechami głównie ze względu na koty (żeby sobie mogły swobodnie łazić i były w 100 procentach szczęśliwe). Naprawdę cudownie, że takich wariatów jest więcej na świecie :lol:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt kwi 18, 2008 15:27

Casica, siatka była robiona parę lat temu i od razu byłam z konstrukcji średnio zadowolona. Powinna być na górze linka trzymająca siatkę i napięta na śrubach rzymskich, podobnie można było po bokach zrobić. Teraz już dopilnuję!

Siatka z dziurami :evil:
Lewa strona Obrazek

Słupek na środku, bo jakiś bałwan zaprojektował balkon w kształcie trójkąta :evil: A na górze siatki przyczepiona specjalnie dla Sybirka klamerka do prania :twisted: . Jego ulubiona zabawa to jej ściąganie i chwilowo odczepił się od targania siatki na bokach.
Obrazek

Prawa strona - przyczepiłam na razie plastikową siatkę na najgorszy brzeg, resztę połatałam już. Wygląda to strasznie, dobrze że z dołu nie widać, bo wysoko.
Obrazek

Muszę dać jednak mocną zgrzewaną siatkę, czekam tylko z remontem balkonu na naprawę daszka, bo zacieka :( . U sąsiada taka stalowa siatka jaką mam teraz wygląda jak nowa, ale on ma normalne koty.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt kwi 18, 2008 15:51

JoasiaS pisze:Strasznie fajnie wiedzieć, że nie tylko my zaplanowaliśmy kupno działki i budowę domu na wsi zabitej dechami głównie ze względu na koty (żeby sobie mogły swobodnie łazić i były w 100 procentach szczęśliwe). Naprawdę cudownie, że takich wariatów jest więcej na świecie :lol:

Joasia

To jest dobre określenie :twisted: . Coś dla Ciebie:

Wiertnica. Jeszcze był drugi kolos z kompresorem :evil: . Wodę mam na gł. 40 metrów 8O .
Obrazek

Widok po wierceniu. Na dole działki jeszcze zaschnięty szlam łupkowy, który spłynął.
Obrazek

Ciekawa jestem czy glebogryzarka pomoże, czy trzeba to zaorać :evil: .
Za to mam płytki z dekorami w koty w kuchni - na działce postanowiłam zaszaleć :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]