Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 02, 2024 13:40 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

Silverblue pisze:
mir.ka pisze:Wiecie jakie koty są mądre i umieją się z nami porozumiewać. Miałam taką sytuację z Tofikiem - byłam w kuchni i usłyszałam jak nawołuje z pokoju, to jest gadatliwy kot i często woła jak np chce pogonić kocice. Tym razem nie wiedziałam o co mu chodzi, bo to była pora kiedy wszystkie koty spały. Wchodzę do pokoju, a on biedny siedzi na oknie i woła mnie, bo mu spadło na podłogę posłanko, na którym ostatnio sypia
Obrazek
sytuacja opanowana i można się zdrzemnąć

Oj posłanko spadło, biedny Toficzek :201461 Jak to dobrze że Duża opanowała sytuację :D

Mądry Toficzek, wiedział, jak sobie poradzić! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt sie 02, 2024 14:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

jolabuk5 pisze:Z 2 kg na 3,2 to też bardzo ładnie przybyła! :201461

3,20 to ma obecnie, zanim zachorowała na tarczycę ważyła trochę więcej.
Elenka jak trafiła do mnie to była jeszcze w fazie wzrostu, bo koty rosną do 2 lat, a ona miała około roku. W Kociej Chatce gdzie trafiła z kociakami dzięki swojej mądrości, wolontariuszki dbały o nią i miała co jeść, nie to co na "wolności" :( Ale jednak karmienie 4 kociaków, które chyba ważyły razem więcej niż ona, odbiło się na niej. Tak więc takie przytycie o ok. 50% to w jej sytuacji było raczej uzyskaniem normalnej kociej wagi.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 02, 2024 14:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

Silverblue pisze:
mir.ka pisze:Wiecie jakie koty są mądre i umieją się z nami porozumiewać. Miałam taką sytuację z Tofikiem - byłam w kuchni i usłyszałam jak nawołuje z pokoju, to jest gadatliwy kot i często woła jak np chce pogonić kocice. Tym razem nie wiedziałam o co mu chodzi, bo to była pora kiedy wszystkie koty spały. Wchodzę do pokoju, a on biedny siedzi na oknie i woła mnie, bo mu spadło na podłogę posłanko, na którym ostatnio sypia
Obrazek

Oj posłanko spadło, biedny Toficzek :201461 Jak to dobrze że Duża opanowała sytuację :D

Przecież od tego są Duzi, żeby słuchać koteczków i szybko poprawić to co się zepsuło.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sie 02, 2024 14:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

jolabuk5 pisze:
Silverblue pisze:
Obrazek

Mądry Toficzek, wiedział, jak sobie poradzić! :ok: :ok: :ok:

Bardzo mądry :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Oczywiście!

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt sie 02, 2024 14:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

Silverblue pisze:Oczywiście!

:)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 02, 2024 15:14 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:Miseczka musi przyjść do kotka, a nie kotek do miseczki :wink:
Obrazek

Nie nooo nie mogę się powstrzymać, nie mogę ! nie mogę! Jak ona sie tam wcisnęła i to razem z miską?!!!!!!!!!!!! 8O

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt sie 02, 2024 15:15 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

mir.ka pisze:Długi kot - Daisy
Obrazek

Bo jedno posłanko to za mało :P

Atta

Post » Pt sie 02, 2024 15:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

mir.ka pisze:Dzisiaj święto Elenki :flowerkitty: To już 12 lat jak przyjechała do nas na tymczas i została, bo gdzie miała się ruszać jak domek już sobie wybrała :)
Z okazji jej święta gotuję udko z kurczaka , ale nie tylko ona będzie go jadła, pozostałe kotki też skorzystają :D

Tymczasuj w zdrowiu i szczęściu dożywotnio!!!!!!!!!!!!!!! :torte: :201437 :balony:

Atta

Post » Sob sie 03, 2024 8:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Atta pisze:
mir.ka pisze:Miseczka musi przyjść do kotka, a nie kotek do miseczki :wink:
Obrazek

Nie nooo nie mogę się powstrzymać, nie mogę ! nie mogę! Jak ona sie tam wcisnęła i to razem z miską?!!!!!!!!!!!! 8O

Rudzia spała tam wcześniej, a jak nastała pora posiłku, to koteczka tylko się podniosła, żeby zrobić miejsce miseczce, które do niej przyszła.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 03, 2024 8:45 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39

Atta pisze:
mir.ka pisze:Długi kot - Daisy
Obrazek

Bo jedno posłanko to za mało :P

szczególnie dla takiego długiego kota
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 03, 2024 8:45 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

Atta pisze:
mir.ka pisze:Dzisiaj święto Elenki :flowerkitty: To już 12 lat jak przyjechała do nas na tymczas i została, bo gdzie miała się ruszać jak domek już sobie wybrała :)
Z okazji jej święta gotuję udko z kurczaka , ale nie tylko ona będzie go jadła, pozostałe kotki też skorzystają :D

Tymczasuj w zdrowiu i szczęściu dożywotnio!!!!!!!!!!!!!!! :torte: :201437 :balony:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 03, 2024 8:47 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

Takie wczoraj mieliśmy odwiedziny :D
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob sie 03, 2024 9:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

mir.ka pisze:Takie wczoraj mieliśmy odwiedziny :D
Obrazek

Bardzo miłe odwiedziny :D
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob sie 03, 2024 9:53 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.39 - 12 adopciny Elenki :))

madrugada pisze:
mir.ka pisze:Takie wczoraj mieliśmy odwiedziny :D
Obrazek

Bardzo miłe odwiedziny :D

Daisy ją wypatrzyła przez okno, jak monitorowała teren i od razu mi doniosła, że mamy fajnego gościa. To jest kot, któremu nic nie umknie :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]