Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2020 22:20 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

MB&Ofelia pisze:No i co że aportuje! Ale morduchnę ma kocią! A nie taką wydłużoną jak krokodyl...

No to ma wiele i owszem. Jak mawia Młody Kociarz, Markon to przecież PSot :D (I tak wszyscy są zadowoleni, i ci co chcieli psa i co co chcieli kota, niezdecydowani też ). A krokodyle są super - zobacz choćby na NFO :D

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pt paź 30, 2020 9:22 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Sigrid pisze:
Wojtek pisze:Aha, 8 kg Miaukuna to chuchro, a nie grubas. :)

Chuchro się przyjęło w domu :D Nic to, że jak cielsko wywali, to pół łóżka zajmuje... Tuczymy się cały czas, ale wiecie, jak się je odtłuszczoną karmę (trzustka!!!) to nie jest takie proste 8)
(...)

No proszę, wymyśliłem pseudonim Marlona. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro lis 04, 2020 22:10 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Tak se spały dwa michały
Jeden duzy, drugi mały...
Pomału, pomału, lód w serduszku Aliena topniej...
Obrazek

Sigrid

Post » Śro lis 04, 2020 22:18 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Słodziaki chlopaki :1luvu:
Pokaz Aliena ot tak zwyczajnie plisss
:mrgreen:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro lis 04, 2020 22:49 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Kiciusie :love:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro lis 04, 2020 23:22 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Jak mnie rozczulają takie sceny.

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Czw lis 05, 2020 0:59 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Sigrid pisze:Tak se spały dwa michały
Jeden duzy, drugi mały...
Pomału, pomału, lód w serduszku Aliena topniej...
Obrazek

Piękne :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 05, 2020 8:57 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Faktycznie jeden duży, drugi mały. :)

Wojtek

Post » Czw lis 05, 2020 17:57 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Nie chcę nic mówić, to chyba nie serducho Aliena topnieje, tylko zimno się robi :twisted: Zimą to drugie Footro grzeje :wink:

Moje pannice bardzo rzadko śpią przytulone, Mała Czarna by chciała ale Ofelia nie. Ale jak robi się chłodno to Ofelczasta jakoś znosi Czarnidełko przytulone do jej boczku :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lis 10, 2020 22:42 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Lekcje zdalne moich panów odcięły mnie skutecznie od cywilizacji cyfrowej :evil: Połowa sieci blokowej padła, a pracownicy operatora siedzą na zdalnej. W Honolulu chyba, bo przez 3 dni nie mogłam się dodzwonić.

Na specjalne życzenie - Licho (na ogół zwany Alienem) - w całej swej ozdobie i, znaczy, były zdjęcia, na których widniało więcej łaciatego grzbietu, ale tu jest TEN wzrok, który wyraża całą "lichowość" :ok:

Obrazek
Przy okazji, z jakiego hostingu zdjęć korzystacie? Image Shack się zbiesił i żąda kasy, Fotosik się zbiesił i wrzeszczy, że hasło mam niewłaściwe (kurczaki, a tam trochę Kitkowych fotek mam), a przypadkowy hosting z googla obrócił mi Alika o 90 stopni :roll:

Licho w sobotę przeszło kontrolne badania. Było mało śmiesznie, bo kocina ma syndrom kitla i odchorowuje każdy zabieg na tyle, że zdecydowaliśmy się na delikatny środek uspokajający przed kolejnymi wizytami. Ale wyniki są połowicznie zadowalające: kreatynina spadła, tyroksyna o połowę i jest całkiem dobrze. Za to mocznik poszedł w górę :roll:

Marlonetka osiągnął 8,5 kilokota i twierdzi, że to nie jest jego ostatnie słowo 8)

Sigrid

Post » Śro lis 11, 2020 11:04 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Na tym zdjęciu też jest prawie cały "łaciaty grzbiet". Brakuje tylko ogona. :)
A tak w ogóle, to wydaje się, że kotka jest dużo. :D

Zdjęcia moich kotów mam na serwerze od dostawcy internetu (Vectra). Ma to kilka wad, ale nie chce mi się przenosić zdjęć gdzie indziej i w konsekwencji edytować swoich postów ze zdjęciami.

Inne obrazki, na inne potrzeby, wgrywam na ImgBB: https://imgbb.com/

Podstawowe właściwości:
1. Usługa bezpłatna (z możliwością przejścia na płatną).
2. Do okazjonalnego wstawiania zdjęć nie trzeba zakładać konta (ale nie wiem, czy można takimi zdjęciami zarządzać, podejrzewam, że nie można).
3. Wielkość pojedynczego zdjęcia: do 32 MB.
4. Czas przechowywania zdjęć: podobno nieograniczony, chociaż nie widziałem, żeby było to gdzieś wprost napisane (oczywiście mając konto, można zdjęcia kasować, a na etapie wgrywania zdjęcia na serwer można od razu określić po jakim czasie ma być automatycznie skasowane).
5. Pojemność konta: nieograniczona.
6. Wada (niedogodność) konta darmowego: nie można "podmieniać" zdjęć. Ta funkcja jest dostępna w wersji płatnej.
7. W ramach konta można tworzyć "albumy".
Obrazek

Przykłady kodów do zdjęć:
Obrazek

A - kody generowane do zdjęć z albumu publicznego.

Odnośnik do przeglądarki: https://ibb.co/Yph2w6f

Odnośnik bezpośredni: https://i.ibb.co/dGDBxSk/scmr-452-escaping.jpg

BBcode full: Obrazek

BBcode full linked: Obrazek

BBcode do średniej grafiki z odnośnikiem: Obrazek

BBcode do miniaturki z odnośnikiem: Obrazek

B - kody generowane do zdjęć z albumu prywatnego (tylko ja).

Odnośnik do przeglądarki: https://ibb.co/HHXZJLV

Odnośnik bezpośredni: https://i.ibb.co/P6tkSsN/scmr-327-01-fenix-minos.jpg

BBcode full: Obrazek

BBcode full linked: Obrazek

BBcode do średniej grafiki z odnośnikiem: Obrazek

BBcode do miniaturki z odnośnikiem: Obrazek

Jak widać powyżej, miniaturki na forum są generowane jako kwadraty wycięte ze środka zdjęcia, dlatego lepiej w tym przypadku korzystać z kodu "BBcode do średniej grafiki z odnośnikiem".

Opis możliwości i obsługi serwisu: https://www.pixinfocus.com/imgbb/

Wojtek

Post » Pt lis 13, 2020 20:45 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Dzięki :)
Czy 4 kilokoty to dużo kotka? Do czasów chucherka wydawało mi się, że całkiem sporo. Do anegdoty przeszło, jak pani wetka dokonała pomiarów Kitka, waga pokazała najwyższą szkolna notę, czyli szósteczkę, a pani wetka skrzywiła się z niesmakiem: treba odchudzić kotka. Ale chyba łatwo nie będzie.
No nie było.
A teraz usiłuję podtuczyć ośmiokilową chudzinkę :roll: Relatywizm w czystej postaci :ryk:

Sigrid

Post » Pt lis 13, 2020 21:40 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Teoria względności. ;)

Wojtek

Post » Pt lis 13, 2020 23:02 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Doczytałam całą relację. Dużo wzruszeń i uśmiechu. Zdrowia i dużo razem szczęśliwych chwil Wam życzymy

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Sob lis 14, 2020 7:12 Re: Nigdy więcej kota! A jeśli już, to na pewno nie rudy...

Moje pannice mają po 4-4,5 kilokoty i nie są utuczone (no, może w tej chwili do tego dążą, zwłaszcza Ofelia :strach: ). U Ciornej samo futro waży chyba z pół kilo...
Ale mój koci zięciu przy 5 kilokotach wygląda jak gepard - chudziutki.
Wojtek dobrze napisał - teoria względności :lol:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]