Bytomskie Łobuzy cz. 9 - Walczymy!zdj str 96-100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2016 22:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Dobry wieczor Paniom :)

Gratuluje Ciociu staniecia na wysokosci zadania :) Po sobie wiem i po dzieciakach siostry swej, ze to tak samo wdzieczne jak i wymagajace zajecie. Brawo dla Ciebie :piwa:

Co do braku dzieci Siostry - minie Ci za dwa dni gora :)

Co do pecherza - nie minie - kup sobie furagine - apteka calodobowa na Chrzanowskiego, a jak nie przejdzie ( ale powinno) a nie lubisz lekarzy, polecam przychodnie dzialajace po 18. Teraz sprawdzilam i sigma bi na tej ulicy tez ma teraz calodobowa. Tylko chwila ( nie ma kolejek) i daja recepte. Furagina jest bez recepty teraz. Pomoze od razu.

Co do swych Maluszkow - bez spinki i bez obaw podejdz. Pewnie, ze choroby sie zdarzaja, ale nie mozna w ten sposob myslec. Zreszta wiesz sama. Takie badanie tez nie daje pewnosci. Masz super M., sama jestes super, dacie rade i bedzie ok :) Mialam identyczne dylematy, tez zawsze brak czasu i nigdy to nie byl ten czas. Ale w koncu los amigos zadycydowal za nas :) I dzieki mu za to, bo bysmy do 80. mysleli czy juz :) Tylko ten folik w dziobek polecam - chocby na zas, (kto wie co Wam sie szykuje):)

W gruncie rzeczy dziecko zmienia wszystko i nic, a nawet jest lepiej. I gorzej. Czyli jednak nic. I nic na sile :)

Kituni zycze zdrowka i powrotu Jej pani doktor, dziewczynkom zabawy a Tobie odprezenia i dobrego napoju :):):)

Bedzie gut :)

Ps. Przepraszam za bledy, pisalam z tel.

Ajaaa

Od: Wto sie 25, 2015 1:09

Post » Nie sie 14, 2016 11:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Ja tez robie bledy jak pisze z tel :)
Jak juz sie wkurzam na wlasny pecherz to biore urofuraginum. Ale tylko doraznie dwie tabletki, bo bez badan krwi nie moge wdrozyc leczenia, bo nie wiem czy nie mam przeciwwskazań do brania ich np niedoboru witaminy b. Sprawa z moim pecherzem tez jest dlugotrwala. To nawet nie kwestia miesiecy :/ moze mi cos uroslo w pecherzu albo w macicy :/ pojde do lekarza z tym. Pojde!

Jestem zachwycona moim nowym tel lg g5. Absolutnie najlepszy z tegorocznych flagowcow. Pierwszy raz mam taki tel i jest ogormna roznica w stosunku do sredniakow, ktore mialam.

Lezymy z Tosia w lozku. Widac, ze Tosia odczula ulge, ze nie ma dzieci. Caly ranek tulila sie do mnie i teraz też lezy przytulona.
Pierwsze zdjęcie kota moim nowym fonie :)

Obrazek
Tylko chyba znowu poszlo po jakosci przy zmniejszeniu zdjecia :/ musze pobrac inny program na tel.
Ostatnio edytowano Nie sie 14, 2016 15:50 przez klaudiafj, łącznie edytowano 2 razy
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 14, 2016 15:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Wiesz ze uwielbiam Tosie prawda?:D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sie 14, 2016 15:30 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Obrazek
:201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 14, 2016 15:39 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Wiem Janinko :)

Zapomniałam sie pochwalić jaki piękny obrazek przywiozla mi Wiktoria <3 kupilam do niego ramke i stoi u mnie na biurku :)

Obrazek
:1luvu:

Zostalam sama. Pierwszy raz od 2 tyg :>

klaudiafj

Post » Nie sie 14, 2016 16:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Czołem Załoga :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie sie 14, 2016 16:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Cześć Sylwuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Satirra pisze:Na stawy bardzo dobry jest MSM; działa o wiele lepiej niż glukozamina (bo podejrzewam, że taki suplement dajesz Kitusi?) :ok:
Tylko to też trzeba podawać najlepiej przez kilka miesięcy. Ma on też działanie przeciwbólowe, poczytaj :-)

:201461

MSM nie jest dla zwierząt, chyba. Znalazłam ten lek dla ludzi. A Cosequin jest dla kotów konkretnie i trzeba go brać miesiąc, żeby przyniósł ulgę.
Kurde :strach: ja chyba miałam podawać Kitusi pół kapsułki na dobę, a podawałam całą :/ Na szczęście nie zawsze zjadała całą kapsułkę. Nie mam jak tego sprawdzić teraz ile miałam podawać, ale szukając informacji o tych lekach natrafiłam na dawkowanie. Kitusia waży ok 4 kg (więcej nigdy nie przekroczyła) a od 5 kg jest cała kapsułka na dobę. W książeczce pisze, że jedna na dobę. Jak ja nie cierpię, kiedy nie ma weta pod ręką :/

klaudiafj

Post » Nie sie 14, 2016 18:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

No dokłądnie . Ma byc , choćby tylko dla uspokojenia :ok:
Czarnulka :1luvu:
A nie chcesz czarnej w białych paputkach ? :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sie 14, 2016 18:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

klaudiafj pisze:Wiem Janinko :)

Zapomniałam sie pochwalić jaki piękny obrazek przywiozla mi Wiktoria <3 kupilam do niego ramke i stoi u mnie na biurku :)

Obrazek
:1luvu:

Zostalam sama. Pierwszy raz od 2 tyg :>

Wspaniałe! :love:
Mogę sobie wyobrazic jak bardzo sie wzruszylas jak to otrzymałaś :oops:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sie 14, 2016 18:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Basiu ;) Kotów mam już pełny łeb :mrgreen:
Martuś to jest przepiękny prezent, najlepszy jaki mogłam dostać! Ciągle powtarzałam jakie to piękne. Wszystko mnie zachwyca na tym obrazku, każda kreska, to jak aparat został pokolorowany, no wszystko!!! Przepiękne, najpiękniejsze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Nie sie 14, 2016 18:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

I te kokardki na "i" :oops: kazdy szczegół przykuł moja uwagę :oops:
Cudowny prezent
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sie 14, 2016 18:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Aha a ja właśnie szykuję dziewczynom album - pamiątkę z wakacji :) Zrobiłam prawie 500 zdj telefonem. Właśnie je przygotowywuję w photoshopie. Będą miały rozmiar 7,5 x 10 cm (czyli dwa zdjęcia na jednym formatu 10x15). Album mam kołowy, różowy w różowe róże z niebieskimi stronami zamykany na magnes. Też go ozdobię, popiszę coś w środku. Dziewczyny nie widziały tych zdjęć, więc będą zaskoczeniem :) Pokażę go Wam jak będzie gotowy :)

klaudiafj

Post » Nie sie 14, 2016 20:25 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

MSM jest też dla zwierząt. To, że nie ma konkretnego preparatu typowo kociego nie znaczy, że nie można go podawać ;-)
Wiem, że niektorzy kupują w sklepie dla koni i podają psom, zwłaszcza tym dużym, bo one często mają dysplazję... Tylko paczka kilogramowa dla jednego kota to chyba zapas na kilka lat ;-)
Ten Cosequin to jest preparat z glukozaminą. Z tego co mi wiadomo glukozamina u ludzi też zbytnio na stawy nie działa, sprzedają, żeby ludzi naciągać...

Prezenty dane od serca, takie własnoręczne, zawsze najbardziej cieszą :1luvu:

Satirra

Od: Nie lut 23, 2014 10:33

Post » Nie sie 14, 2016 21:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Będziemy szły do weta w przyszłym tygodniu to dowiem się czy ten lek, który Kitusia je jest odpowiedni :)

klaudiafj

Post » Nie sie 14, 2016 22:40 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Klaudia co to znowu za czarnowidztwo 8O Twoje dzieci będą najpiękniejsze dla Was :1luvu: Przy obecnym rozwoju badań genetycznych wszystko można zbadać i wykluczyć wady rozwojowe itp. Nie myśl o złych rzeczach tylko o dobrych.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]