Maja mój pierwszy koteł

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2016 13:04 Re: Maja mój pierwszy koteł

Witajcie! Majucha chyba musi przejść na dietę! Według tej rozpiski http://www.pet-slimmers.com/images/Cards/cat.jpg Maja jest pomiędzy piątką i szóstką :roll: Od dziś koniec z podjadaniem i trzeba ograniczyć smakołyki! :ryk: No chyba, że ona grubnie na zimę 8O
ObrazekObrazek
Majusiowy wątek oraz Instagram

Chinchira

Od: Pon maja 30, 2016 9:17

Post » Wto paź 18, 2016 22:09 Re: Maja mój pierwszy koteł

Może sierść napuszyła? Zgęstniała? :D Tak to możesz przynajmniej sobie tłumaczyć (i jej) :D
Zapraszamy do naszego wątku, o tutaj -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=177446
Jak i na naszego Facebooka, to ten tutaj -> https://www.facebook.com/osiemlapek/

Obrazek

Amorion

Od: Nie paź 16, 2016 8:55

Post » Wto paź 18, 2016 23:30 Re: Maja mój pierwszy koteł

Hmm, a rzeczywiście coś w tym może być! Ostatnio kłaczyła się jak głupia, a teraz ma taką okrywę, że wygląda jak puchata kulka. I taki kołnierz się jej zrobił 8O Może to to, bo koty chyba nie tyją w szyi? :ryk:
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Wto paź 18, 2016 23:39 Re: Maja mój pierwszy koteł

Z tymi kawalerami coś na rzeczy jest :D . Andrzejki a i Mikołajki zaraz potem :kotek: Co te kociny knują :smokin: :1luvu:

darkot

Od: Sob kwi 30, 2016 19:18

Post » Śro paź 19, 2016 11:24 Re: Maja mój pierwszy koteł

U nas już jest kocia masakra. Kawaler stoi od wczoraj pod drzwiami i miauczy 8O Maja najpierw go owarczała, ofukała, ale dziś już tylko siedzi jak "chleb" i się patrzy :wink: Muszę zobaczyć czy czasami komuś nie zaginął kotek, bo kawaler wydaje się być od Majuchy mniejszy i młodszy. Pcha się do domu, ociera o nogi, daje głaskać - ewidentnie czyjś kot. Co robić? Dokarmiać, nie dokarmiać? Może ktoś za nim tęskni :cry:
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Śro paź 19, 2016 20:21 Re: Maja mój pierwszy koteł

Ten kawaler koczuje u nas od wczoraj: Obrazek
Zrobiliśmy mu prowizoryczną budę, ma jedzenie i wodę. Dziś cały dzień biegał po podwórku i nie chciał od nas odejść. Kotek wygląda na zadbanego, pewnie komuś uciekł, albo się zgubił :( Wywieszę jutro ogłoszenie, może ktoś go szuka i tęskni!
Z Mają się nie polubili :placz: Ah i jeszcze jedno! Jak się koty zarażają od siebie? Muszą się pogryźć? Czy samo wąchanie, lizanie jest niebezpieczne? (Wiem, że to głupie pytanie ale nie wiem :oops: )
Ostatnio edytowano Śro paź 19, 2016 20:40 przez Chinchira, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Śro paź 19, 2016 20:27 Re: Maja mój pierwszy koteł

Dobrze zrobiłaś, karmić zapewnić trochę ciepła. Wystawić ogłoszenia, napisać na FB, na OLX. Dać mu chwile czasu. Oby sie ktoś zgłosił. Jeśli nie, trzeba znaleźć mu domek :ok:
Kciuki
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie paź 23, 2016 17:42 Re: Maja mój pierwszy koteł

Hej! Kolega Majuchy już sobie od nas poszedł, a Maja z braku kociej konkurencji zaczęła znów grymasić przy jedzeniu! Najchętniej to by jadła zwykły, biały chleb 8O No ale niestety dla niej, nie dajemy jej pustych kalorii. Wiecie: dieta, masa i te sprawy :smokin: Ważyłam ją ostatnio i ma już 2,6 kg! Rośnie kocisko! :ok:
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Nie paź 23, 2016 18:17 Re: Maja mój pierwszy koteł

UUUU szkoda. Ale Majuszka nie była zbyt łaskawa :twisted: :mrgreen: .Odnośnie jedzenia- Łatka ostatnio tak mnie molestowała gdy wypakowywałem zakupy, że dałem jej plasterek szynki i 1,5 :!: cm kiełbasy suchej :? :lol:. Efekt? O mało do lodówki nura nie dała.Wcześniej aż tak się nie zachowywała :roll: :201461. W ogóle to jesień na Łacię działa bo zaczyna dzień od południa. Dopiero je, zaczyna się bawić etc. Największy apetyt i wigor przejawia ok.21-22 i buszuje po nocy... A rano śnięta...

darkot

Post » Nie paź 23, 2016 19:10 Re: Maja mój pierwszy koteł

Hahaha Maja ma to samo :D Rano jest jak zombie, a wieczorem imprezka :D
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Wto paź 25, 2016 15:09 Re: Maja mój pierwszy koteł

Hmm, Maja ma ostatnio bardzo dziwne gusta kulinarne. W miseczce czeka na nią mięsko z kurczaka, a ona modli się nad moim talerzem. Czasami (niestety) sobie wymodli kawalątek marchewki, ziemniaka, a nawet dyni czy cukini! 8O Nie wiem czy wynika to z żarłoczności, czy może czegoś jej w pożywieniu brakuje? :idea: Dziwne te koty :201461
Obrazek
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Pon paź 31, 2016 13:53 Re: Maja mój pierwszy koteł

Maja ma nowego towarzysza zabaw - Pana Pieczarkę :ryk: Kolega już przebrany na Halloween, a Maja na imprezkę nie pójdzie, bo jest nieletnia! :mrgreen:
Obrazek
ObrazekObrazek

Chinchira

Post » Pon paź 31, 2016 19:58 Re: Maja mój pierwszy koteł

ObrazekPozdrawiam serdecznie Majusię i Opiekunów :D Pan Pieczarka jest prawdziwym amantem. Ja moje Mychy rozwlokłam pod szafkami i ciemnymi kątami. A starzy nie mają dobrego wzroku i nie widzą gdzie.... Za to pan Odkurzacz jak wyjdzie - nooo...on wszystko wyniucha :D :D :D
Pozdrawiamy Się :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

darkot

Post » Wto lis 01, 2016 18:06 Re: Maja mój pierwszy koteł

Obrazek :1luvu:ja tak sobie tańczę z radości :1luvu:

darkot

Post » Pt lis 04, 2016 13:15 Re: Maja mój pierwszy koteł

Hejka! Majucha miaukoli nam za kawałeczkiem chleba, a ostatnio chciała wejść mi w talerz, bo jadłam placki ziemniaczane... Nie wiem co ona się tak uparła na te węglowodany 8O
ObrazekObrazek

Chinchira

[poprzednia][następna]