Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:Cudny jest, naprawdęTrochę przypomina moją Malwę, bo jest pękaty i taki "niskopienny".To musi być miziak nad miziaki.Domki bić się o niego powinny, wiem, co piszę.
rudalia pisze:Prześliczny! On jest aż taki niski czy trochę się skulił?
dora1020 pisze:rudalia pisze:Prześliczny! On jest aż taki niski czy trochę się skulił?
Nie jest niski,taki byl...taka wielka maskotka do przytulania.
ewar pisze:A tak swoją drogą to ludziom się wydaje, że najlepiej wziąć kociaka, bo się go wychowa.Bzdura.Kociaka może wychować tylko drugi kot.Zauważyłam, że naprawdę kociaki uczą się od dorosłych kotów.Nie potrafiłabym nauczyć kociaka korzystania z drapaka.Znam wiele domów, gdzie drapak służy wyłącznie jako element dekoracyjny.Moje maluchy z drapaka korzystają koncertowo.Fakt, złych zachowań też się nauczyły, jak na przykład łażenie po stole w kuchni, ale mnie to nie przeszkadza.Zanim kociaki trochę zmądrzały to codziennie rano miałam książki na podłodze, pozrzucane różne rzeczy z półek..itd.Z dorosłym kotem nie ma takich problemów.Firanki są całe, nie ma wspinania się po ścianach.Dorosły kot bawi się, biega za laserkiem, morduje myszkę, goni kulkę z folii, ale nie cały czas.No i nie oszukujmy się, kociak jest drogi w utrzymaniu.Miałam szczęście tym razem, bo kociaki wyjątkowo zdrowe, ale już samo odrobaczanie, szczepienia, jedzenie, które musi być dobre to spore kwoty.Kociaki łapią infekcje, a wet kosztuje bardzo dużo.Oczywiście są i ludzie świadomi tego wszystkiego, chcą kociaka, bo to jak zabaweczka, chcą patrzeć jak rośnie..itd.Wielu jednak ma dość takiej zabaweczki i są przykre sytuacje.Rozpisałam sięprzepraszam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Lifter, zuza i 830 gości