Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!UWAGA POZNAŃ!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 18, 2015 5:41 Re: Klara, trikolorka w kropki.

No czyż nie wygląda jak aniołek?
Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 18, 2015 7:41 Re: Klara, trikolorka w kropki.

ewar pisze:No czyż nie wygląda jak aniołek?
Obrazek Obrazek

...na pierwszym zdjęciu owszem....anielska sznupka....hmm....na drugim w oczku widać kitę diabełka :mrgreen: ....,,co by tu zmajstrować,, tak sobie leży i myśli :D :) :lol: :wink: :ryk: :!: Kicia prześliczna !!!!!!!! :201461 :1luvu:
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Pt wrz 18, 2015 18:19 Re: Klara, trikolorka w kropki.

Ona zyskuje, kiedy się ją pozna.To mądra i wyjątkowo proludzka kotka, jest jak piesek.Pisałam o niej na wątku Partyzantów.

ewar

Post » Nie wrz 20, 2015 3:59 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

Klara już w samochodzie p.Dariusza, jedzie do swojego domku.Zamieszka w Poznaniu.Przed nią bardzo długa podróż, ale mam nadzieję, że bardzo się nie zmęczy.P.Dariusz zawiezie ją do Łodzi, a tam przejmie ją agamalaga i w godzinach południowych Klara powinna już być w swoim domku.
Bardzo dziękuję agamalaga za domek, izka53 za wizytę PA i wszystkim, którzy kibicowali mojej Klarci :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Coraz trudniej przychodzi mi oddawanie kotów, jestem rozbita, trzęsą mi się ręce.Klarcia troszkę miaukoliła w transporterku, ale mam nadzieję, że szum silnika ją utuli do snu i drogę prześpi.Nie wiem, czy zjadła coś, ale była przy misce, siusiu zrobiła do kuwetki, chociaż tyle.Żuławski kiedyś napisał, że jak dzieci odchodzą z domu to nie jest luźniej, ale przybywa pustych miejsc.Z kotami jest tak samo, tak przynajmniej ja to czuję.Już teraz brak mi mojej Klarci, ale będzie miała bardzo dobry domek, to najważniejsze.

ewar

Post » Nie wrz 20, 2015 9:07 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

Za spokojną podróż i bezstresową aklimatyzację słodkiej Klary :ok:
Gratulacje dla nowego Domu, bo każdy marzy o takim kotku.
Ewar, wyobrażam sobie, co czujesz. Życzę Ci, żeby jak najszybciej była to juz tylko radość, że Klara jest u siebie.

Wczoraj byłam z bratową w Katowicach zawieźć do DS sunię - tymczaske bratowej. Fajnie było patrzeć, jak pies od razu się czuje jak u siebie. Kuchnia z zapachami obiadu była badzo pociagajaca a każde ręce do głaskania równie fajne. Psinka byla 4 miesiące w DT, a do DS weszła jak do swojego domu. Dorosła suka, ktora w DT przeszła powazną operacje i jest połatana na kilka śrub. Ale od poczatku była bezproblemowa i bardzo otwarta. Z drugiej strony bratowa ma od paru miesięcy małą sunie, ktora boi sie wyjścia poza znany jej teren domu i ogrodu, bez towarzystwa innego psa w ogole nie funkcjonuje. Szukamy domu z ogrodem na "dopsienie" i nie jest łatwo. Jeden taki strachulec juz zaslił stado brata na stałe, w ten sposób maja 4 wlasne, a kolejne psy muszą znaleźć domy.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie wrz 20, 2015 9:14 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

Klarcia już w samochodzie, przełożona do innego transporterka i jedzie prosto do Poznania.Przestraszona, ale to minie, będzie już u siebie, zje coś, skorzysta z kuwetki i szybciutko pozna swój nowy dom.Usłyszałam przez telefon tylko "jaka ona malutka".Bo jest jak kociątko.I jest wyjątkowa, naprawdę.
Arcana, bywam na dogo, trochę z konieczności i wiem, że trudno jest znaleźć dom dla psa, bo tutaj jeszcze w grę wchodzi rozmiar, duże psy mają mniejsze szanse.
Mam nadzieję, że agamalaga będzie pisać o Klarze, tylko nie umie jeszcze wklejać zdjęć, ale to jest do zrobienia.

ewar

Post » Nie wrz 20, 2015 9:29 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

Nauka wklejania zdjęc to parę minut prób. Agamalaga da radę :ok:

Z psami chyba trudniej, jest duzo więcej ogłoszen psów niz kotów. Mala elastycznosc, nie powiesz "mam innego buraska, rownie fajnego" ;)
Poza tym nawet mały pies z wielkim strachem bywa prawie nieadopcyjny.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie wrz 20, 2015 10:12 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

KasiaPe , na dogo Murka prowadzi hotelik dla psów.Są w nim psy stalowowolskie, kilka znałam lub znam i śledzę jej wątek.Ten rok był wyjątkowy, bo bardzo dużo psów znalazło domy, ruch był jak na Marszałkowskiej.Są jednak i takie, które kilka lat już siedzą i nie ma w ich sprawie ani jednego telefonu.Dziwne, bo to akurat takie psy, które mnie się najbardziej podobają, nie chodzi mi tylko o wygląd, ale i charakter.
Dostałam sms-a, że Klarcia bardzo spokojna, leży sobie w transporterku i myślę, że przed 13-tą już będzie w domu.Pogoda "pościelowa", wszystkie koty śpią, oprócz Guci, która nie może się nacieszyć, że Klarci już nie ma i może sobie spokojnie pochodzić po domu.Łasi się do mnie, mruczy, jest bardzo szczęśliwa.
Mam nadzieję, że Klarcia dogada się z kocurkiem, bo z ludźmi na pewno.

ewar

Post » Nie wrz 20, 2015 10:43 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

Dla Klarci :piwa: :piwa: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie wrz 20, 2015 11:48 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

Dziękuję :1luvu:
Klarcia już w domu, na razie w osobnym pokoju, ale kocurek miaukoli pod drzwiami, chyba chciałby jak najszybciej poznać Klarcię.Uff, już koniec peregrynacji, mogę odetchnąć.Deszcz przestał padać, podjadę wiec pod hutę, a wieczorkiem na pewno coś napiszę.Oby aklimatyzacja przebiegła pomyślnie :ok:

ewar

Post » Nie wrz 20, 2015 17:31 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

ewar pisze:Klara już w samochodzie p.Dariusza, jedzie do swojego domku.Zamieszka w Poznaniu.Przed nią bardzo długa podróż, ale mam nadzieję, że bardzo się nie zmęczy.P.Dariusz zawiezie ją do Łodzi, a tam przejmie ją agamalaga i w godzinach południowych Klara powinna już być w swoim domku.
Bardzo dziękuję agamalaga za domek, izka53 za wizytę PA i wszystkim, którzy kibicowali mojej Klarci :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Coraz trudniej przychodzi mi oddawanie kotów, jestem rozbita, trzęsą mi się ręce.Klarcia troszkę miaukoliła w transporterku, ale mam nadzieję, że szum silnika ją utuli do snu i drogę prześpi.Nie wiem, czy zjadła coś, ale była przy misce, siusiu zrobiła do kuwetki, chociaż tyle.Żuławski kiedyś napisał, że jak dzieci odchodzą z domu to nie jest luźniej, ale przybywa pustych miejsc.Z kotami jest tak samo, tak przynajmniej ja to czuję.Już teraz brak mi mojej Klarci, ale będzie miała bardzo dobry domek, to najważniejsze.

.....Kurczę...jak to przeczytałam to łzy az mi się pokulały :placz: ,,,,,Pani Ewo.......ZAPEWNIAM PANIA ŻE ZROBIE WSZYSTKO ABY KLARA BYŁA SZCZĘSLIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Nie wrz 20, 2015 20:04 przez agamalaga, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

agamalaga

Post » Nie wrz 20, 2015 17:34 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

ewar pisze:Dziękuję :1luvu:
Klarcia już w domu, na razie w osobnym pokoju, ale kocurek miaukoli pod drzwiami, chyba chciałby jak najszybciej poznać Klarcię.Uff, już koniec peregrynacji, mogę odetchnąć.Deszcz przestał padać, podjadę wiec pod hutę, a wieczorkiem na pewno coś napiszę.Oby aklimatyzacja przebiegła pomyślnie :ok:

...Jak wróci do domu mój młodszy syn...zaraz wrzucę pare zdjęc Pani Ewo...... :201461
Obrazek

agamalaga

Post » Nie wrz 20, 2015 17:42 Re: Klara, trikolorka w kropki.W drodze do domu.

agamalaga pisze:
ewar pisze:Dziękuję :1luvu:

...Jak wróci do domu mój młodszy syn...zaraz wrzucę pare zdjęc Pani Ewo...... :201461

...obwąchują sie pod drzwiami......i miaucza do siebie....Mój kot oczy ma tak wielkie że chyba mu ,,wypadną,, 8O 8O 8O nie wie co się dzieje.......Nie chce ich na siłe zapoznawać...ze spokojem ...małymi kroczkami...nie chce aby któryś się denerwował bardziej niz to konieczne.... :201461
Obrazek

agamalaga

Post » Nie wrz 20, 2015 18:21 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Po pierwsze proponuję powszechną na forum formę "ty", dobrze? Po drugie, ja WIEM, że Klara ma super domek i dlatego zdecydowałam się się ją oddać tak daleko, czego zwykle nie robię.To kotka naprawdę wyjątkowa.Jasne, że tęsknię za nią, jak zawsze za każdym tymczasem, bo przecież kocham je wszystkie, one to czują, ale szybciutko przyzwyczajają się do nowych opiekunów i wcale za mną nie tęsknią :wink: Klara bardzo chciała mieć dom i jakoś wyczuła, zupełnie nie wiem jakim sposobem, że jeśli da się złapać tym paniom, które ją dokarmiały to będzie wiodła żywot kota bezdomnego, chociaż zostanie wysterylizowana.Mnie zaufała i bez problemu wpakowałam ją do transporterka i obiecałam, że nie wróci już na ulicę, a ja obietnic dotrzymuję, tych danym kotom już szczególnie.
Klara jest malutka, ale nie jest ciapą, wręcz przeciwnie, da sobie radę.Przecież ani chwili nie była schowana, a odbyła długą podróż, znalazła się w miejscu, gdzie wszystko jest dla niej obce.Skorzystała z kuwetki, pobawiła się myszką, poocierała o nogi i uznała, że jest jej dobrze.Większość kotów spędza kilka dni pod kanapą.Sykami bym się nie przejmowała, to oznacza strach, bo jest intruz na terytorium rezydenta.Jednego jestem pewna, Klara będzie się pchała do ludzi, będzie namolna.Jakie będą reakcje z kocurkiem o imieniu Kiciunia? Tego już pewna nie jestem.To nie Toluś, Benia, Fredek czy Bohun, które są wyjątkowo kociolubne.Klara nie lubiła Guci i Beni, dwóch naprawdę dużych kocic, a Malwę z dzieciakami uwielbiała.Fredka próbowała przestraszyć, ale chłopak się nie dał, traktował jej zaczepki jak okazję do zabawy i Klara się do niego przekonała.Spali obok siebie w nogach mojego łóżka.Koty uczą się od siebie, fajnie więc jeśli żyją w stadzie.Malwa załatwiła mi się do wanny, chociaż miała kuwetę, maluchy zaś podczas pobytu w łazience traktowały posłanka jak kuwety.Dzisiaj nie ma o tym mowy, nawet z drapaków korzystają, bo dorosłe im pokazały jakie to fajne.Niestety, nauczyły ich też, że na posiłek najlepiej czekać na stole w kuchni :oops: Mnie to już dawno przestało przeszkadzać.
Czekamy więc na zdjęcia i relacje, a ja bardzo, ale to bardzo dziękuję za świetny domek dla Klarci :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie wrz 20, 2015 18:51 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Na prośbę Założycielki przeniosłam na Nasze Koty :)

ewar

Post » Nie wrz 20, 2015 20:51 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Klarciu-Kropeczko, bądż szczęśliwa w swojej nowej Rodzinie :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]