Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - ściorbata :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2015 10:47 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

kocia_mendka pisze:Kliknięte :D

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lut 03, 2015 19:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

[color=#808000]Ofelku ma dziś imieniny!
Gdzie solenizantka?

Inka[/color]

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lut 03, 2015 19:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Wszystkiego najkocieńszego dla Ofelki imieninkowo :balony: :birthday: :balony: :balony: :flowerkitty:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lut 03, 2015 19:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

:201467 :201467 :201467 :201467 :201467 Wszystkiego najkocieńszego :D Oraz zdrowia szczęścia i spełnienia marzeń jakiekolwiek by one nie były życzy Ekipa z Las Wegas :D :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :birthday: :birthday: :birthday: :birthday: :birthday: :torte: :201440
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Wto lut 03, 2015 22:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Ojejku! Nie wiedziałam, że mam dziś imieninki 8O Duża nic mię nie pomiaukała :evil:
Dziąkuję wam serdusznie za życzonka. Zaraz poszukam dla was coś mniamuśnego do począstunku.
To dla Ciociów
Obrazek
A to dla kocich Koleżanków i Kolegów
Obrazek
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lut 03, 2015 22:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

A czy ciocia mogłaby skorzystać z obu propozycji? Obie wyglądają nader smakowicie :D Obiecuję,że się podzielę z tymi moimi dwoma nienażartymi potworami :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Śro lut 04, 2015 8:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

kocia_mendka pisze:A czy ciocia mogłaby skorzystać z obu propozycji? Obie wyglądają nader smakowicie :D Obiecuję,że się podzielę z tymi moimi dwoma nienażartymi potworami :D

Ciociu Mędko. Oczywiście że dam ci rypcię, bo cię lubię okropecznie. No i może ty tak naprawdę jezdeś kotę, ino ci futerko nie urosnęło. Amciaj rypcię, to może się ofutrujesz i będziesz miaukać.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 04, 2015 8:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Za oknami biało (śniegu ze dwa centymetry co prawda, ale biało), moje pannice chyba poczuły zimę. Obie żrą, aż im się uszy trzęsą. Przychodzę z pracy, michy puste. Nakładam obiad - pierwsza dosiada się Ofelia 8O 8O 8O . Po jakichś dwóch godzinach michy znów puste, a koty coś jeszcze by wrzuciły na ząb. Ofelia wczoraj bardzo wymownie kładła się koło pustej miski. Trzeba było dać garstkę chrupów, bo do rana chyba by pomdlały z głodu.
Ofelczasta chyba całą noc przespała na wc. Jak włażę pod prysznic, to kładę sobie na wc (zamkniętym oczywiście) ręcznik, żeby był w zasięgu ręki. Ofelia czasami się na nim układa. Wczoraj też się położyła i stanowczo odmówiła zejścia. Tak jej tam było wygodnie, że jak rano weszłam do łazienki, to nadal wylegiwała się na ręczniku.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 04, 2015 15:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Ofelka :1luvu:
Jak nic zime poczuły . W końcu na przyszły tydzień mrozy zapowiadają :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lut 04, 2015 16:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

8O Maszka z Artemem biją się o miejsce na grzejniku 8O Chyba muszę im wyprodukować takie coś : http://allegro.pl/hamak-na-kaloryfer-dl ... 50189.html bo bitwa jest regularna tylko futro leci :D A kupować nie będę, szkoda mi kasy :D Czyżby zima się rozwijała w niewłaściwym kierunku?! Jak ja nie lubię zimy to nie macie pojęcia....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Śro lut 04, 2015 19:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

kocia_mendka pisze:A czy ciocia mogłaby skorzystać z obu propozycji? Obie wyglądają nader smakowicie :D Obiecuję,że się podzielę z tymi moimi dwoma nienażartymi potworami :D

Tak, podzielisz się: Ty zjesz wszystko, im dasz resztę :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lut 05, 2015 0:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

No jak miałabym się nie podzielić z koteckami ?! Dziś się podzieliłam jajeczniczką na kiełbasce, mianowicie ja zjadłam chlebek a koty jajecznicę :D Wleźli mi oboje do talerza i co ja miłam biedny robaczek zrobić,oddałam... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw lut 05, 2015 8:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Ja też zimy nie lubię. Okropecznie wprost nie lubię. A śnieg jak leżał, tak leży. Na szczęście w ilości niewielkiej.
Sen zimowy trwa nadal, rano muszę się skopywać z wyrka. I jakoś coraz ciężej mi to idzie. Mam nadzieję, że wiosną się obudzę :roll:

Ofelia wczoraj krążyła niczym satelita wokół garnka z barszczykiem, z którego wyjęłam dwie gęsie szyje i obskubywałam z mięsa. Łaziła, mruczała, barankowała, ale chyba sama nie wiedziała, co chciała, bo jak jej dałam parę kawałków mięsa, to zjadła jeden, resztę olała. Pojęcia nie mam, co ten kot sobie myśli w tej małej łepetynie. Że co, że jak ja coś robię w kuchni, to zawsze i na pewno mam w ręku jakieś niesamowicie pyszne przysmaki? Nawet jak kroję cebulę? (cebulę wczoraj jej podsunęłam pod nos, żeby dotarło do tych paru szarych komórek, że tu nic dla kota nie ma; niestety nie dotarło)
Czarnidełko jak to Czarnidełko - zjada grzecznie swojego barfa i nic więcej kotka nie interesuje. Poza kuleczkami i spaniem na moim podołku. Czarnidełko jest kochane :201461
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 05, 2015 11:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Moja Kitusia też taka jest. Czasem chodzi i wyje a sama nie wie za czym. Daje jej to i tamto, ale nic nie podchodzi pod jej smak. W takich chwilach wymyślam co jeszcze mogę jej dać, żeby zaleczyć jej smaczek :) My sobie sami szukamy co by tu zjeść a taki kotek do nas przychodzi i trzeba wymyśleć... oczywiście wczoraj tez tak było i poległam. W końcu powiedziałam jej, żeby przestała marudzić, bo już nie widziałam co mam jej do miseczki wsadzić i przestała :mrgreen: A biedna Marysia jeszcze nie nauczyła się prosić o jedzonko. Je to co ma w misce, chyba nie ma śmiałości sama się domagać jedzonka. Choć czasem wskakuje na blat kuchenny i szuka tam czegoś, albo daje znać, że chętnie by coś znalazła - tam jej kroje mięso albo gotuje rybę :) Pozwalam jej siedzieć na blacie przy przygotowywaniu posiłku dla niej :D ale jakby to moja mama widziała :strach: :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]