Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2015 22:31 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Już 6 strona 8O
Witam się z moją gromadką :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 11, 2015 23:15 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Klaudia rozumiem :D ja też z doskoku:D wcześniej szkoła teraz piwkujemy ze znajomymi :D
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon sty 12, 2015 9:12 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dzień dobry :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 12, 2015 9:15 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dotarłam :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 12, 2015 10:04 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Witam się na nowym wątku.
Trochę mnie nie było a tu już 7strona 8O No ale musiałam trochę popracować ;) i zrobiłam naszym kociastym barfa. Klaudia, nie chcę Ci na wątku zdjęć wstawiać więc zapraszam na mój wątek jeśli kto ciekawy jak to u nas z barfem było...
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Pon sty 12, 2015 10:21 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Witaam :D
Obrazek

sistersy25

Post » Pon sty 12, 2015 11:53 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Dziewczyny :)
Wczoraj się namordowałam okrutnie z tymi zdjęciami - zawsze tak jest kiedy powiem "phi zrobię to w pół godziny" - no to zrobiłam w cały dzień i dziś jeszcze muszę poprawiać, bo nie jestem do końca zadowolona z efektu, a pod tym względem jestem trochę pedantyczna. Kto powiedział, że fotografia jest łatwa... nawet ja kiedyś, że wszystko robi aparat. Jak mogłam tak palnąć :twisted:
Jak nie wymyślę rozwiązania to zostanie jak jest, no ale... na szczęście nie panikuję, bo chodzę teraz co piątek do ZPAFU na roczny kurs fotografii, który prowadzi mój nauczyciel z fotografii reklamowej ze szkoły foto - to jak coś to mnie poratuje w temacie :D

Co do kotów to Marysia śpi a Kituś siedzi ze mną przy stole i tak sobie milczymy :)

Dziś ma przyjść ten nieszczęsny kurier z farbami Annie Sloan do mebli hihi idź Ty mój mężu do pracy, zobaczysz jak Cię jutro żona urządzi w mieszkaniu ;p :twisted:

Idę do Was (taką poranną kawę skoro świt lubię najbardziej) :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 12, 2015 11:56 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Wiesz,na pewno nie wystarczy mieć super sprzęt,to pewne :D Ja tak kiedyś myślałam,ale to nie jest prawda. Twoje zdjęcia są piękne,magiczne,zawsze je podziwiam :)
Obrazek

aannee99

Post » Pon sty 12, 2015 11:58 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Fotografia łatwa? W życiu! Ja mam pod ręka profesjonalnego fotografa, któremu czasem daję fotki do oceny. I ciągle się ucze, zawsze coś nie tak! Zakopać się można. :mrgreen:
Doberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sty 12, 2015 12:11 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon sty 12, 2015 12:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Jest bardzo trudna, a szczególnie produktowa, gdzie liczy się dokładnie każdy odblask, każdy cień - wszystko musi być kontrolowane. Jak jest odblask to jego kształt musi być idealny, długość. Każdy szczegół produktu musi być widoczny. A ja mam teraz tak wredne produkty, że nie ma wredniejszych - przeźroczyste plastikowe kubki. Ja się fotografii uczyłam w szkole, w domu, od lat, i teraz roczny kurs nie byle jaki, a tak naprawdę wciąż wiele przede mną.

I właśnie mamy zadanie z tzw. autoprezentacji. Będziemy mieli wieczorek, na którym każdy z nas będzie prezentował swoją twórczość, albo na dany temat albo najlepsze swoje fotografie. Widzowie mają zadawać pytania a my mamy bronić swojej twórczości, umieć o niej opowiadać i przekonać innych do niej - nawet jak to pisze to wykręca mi się żołądek. Ja chodzę do innych na takie wieczorki, ale sama nie mam odwagi stanąć po drugiej stronie. Dla mnie ta cała autoprezentacja jest najtrudniejsza...

Ale mam temat - jako, że ja jestem taka, że zawsze pod prąd - kiedy sto ludzi idzie łatwą, przechodzoną i wiadomą drogą to ja zawsze lejzę drugą, ciemną, trudną, z kłodami pod stopami, na przekór innym i sobie. Nie wiem czemu tak mam, ale mam. Zawsze ludzie się dziwią, czemu robię inaczej. Może dlatego, że sama potem bardziej cenie swoje sukcesy i porażki. Więc teraz też tak zrobię, jako że osoby z którymi chodzę na kurs nie mają pojęcia o pewnym rodzaju fotografii, która teraz staje się w końcu FOTOGRAFIĄ przez duże F! A chodzi mi o fotografię mobilną, czyli z telefoniczną. Hehe wiem, że im kopary opadną i że będzie to dla nich nowość, więc wezmę ich z zaskoczenia :mrgreen: A to temat o którym wiem bardzo dużo w przeciwieństwie do reszty grupy, więc też się czegoś ciekawego dowiedzą. I w Związku Polskich Artystów Fotografików wyskoczę z fotografią telefonem komórkowym ;p Trudno, najwyżej mnie wywalą z kursu ;)

Tutaj jak chcecie zerknąć są niektóre moje ulubione zdjęcia http://www.fotochwilka.pl/2014/07/instagram.html w artykule na temat instagrama. W tej fotografii chodzi o to, że cala praca ma być wykonana na telefonie, nie może być nawet ułamek poprawiany w komputerze :)

Sihaja Cześć :kotek:

klaudiafj

Post » Pon sty 12, 2015 12:29 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Aj, fotografia wcale łatwa nie jest :) Można mieć super, ekstra sprzęt i robić złe zdjęcia :P I wiem jak to dużo czasu pochłania :) Mój możliwe przyszły szwagier również jest fotografem i siostra mi opowiada ile czasu to pochłania :)
Obrazek

sistersy25

Post » Pon sty 12, 2015 12:32 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

O kurka wodna,zdjęcia robione telefonem??... ale to chyba mega wypasiony aparat w telefonie musi być,prawda?
Obrazek

aannee99

Post » Pon sty 12, 2015 12:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nie, nie musi być wypasiony ani w telefonie ani normalny :) Trzeba znać wady i umieć przebić je na zalety - taka jest moja recepta ;) Ja mam tel samsung trend z aparatem 5 mpx, czyli przeciętniak :) Są tacy, że mi kopara opada jak oglądam ich zdjęcia - prawdziwi już można rzec, ortodoksi fotografii mobilnej :)

klaudiafj

Post » Pon sty 12, 2015 12:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Masakra,to podziwiam kochana,ja mam Sony Xperia M2,aparat 8Mpix,ale nie każde zdjęcie jest ładne, te robione na dworze zdecydowanie fajniej wychodzą niż te robione w domu :) i tu jednak wychodzi to,że zdjęcia robić trzeba umieć,trzeba się na tym wszystkim po prostu znać :D
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]