Jest bardzo trudna, a szczególnie produktowa, gdzie liczy się dokładnie każdy odblask, każdy cień - wszystko musi być kontrolowane. Jak jest odblask to jego kształt musi być idealny, długość. Każdy szczegół produktu musi być widoczny. A ja mam teraz tak wredne produkty, że nie ma wredniejszych - przeźroczyste plastikowe kubki. Ja się fotografii uczyłam w szkole, w domu, od lat, i teraz roczny kurs nie byle jaki, a tak naprawdę wciąż wiele przede mną.
I właśnie mamy zadanie z tzw. autoprezentacji. Będziemy mieli wieczorek, na którym każdy z nas będzie prezentował swoją twórczość, albo na dany temat albo najlepsze swoje fotografie. Widzowie mają zadawać pytania a my mamy bronić swojej twórczości, umieć o niej opowiadać i przekonać innych do niej - nawet jak to pisze to wykręca mi się żołądek. Ja chodzę do innych na takie wieczorki, ale sama nie mam odwagi stanąć po drugiej stronie. Dla mnie ta cała autoprezentacja jest najtrudniejsza...
Ale mam temat - jako, że ja jestem taka, że zawsze pod prąd - kiedy sto ludzi idzie łatwą, przechodzoną i wiadomą drogą to ja zawsze lejzę drugą, ciemną, trudną, z kłodami pod stopami, na przekór innym i sobie. Nie wiem czemu tak mam, ale mam. Zawsze ludzie się dziwią, czemu robię inaczej. Może dlatego, że sama potem bardziej cenie swoje sukcesy i porażki. Więc teraz też tak zrobię, jako że osoby z którymi chodzę na kurs nie mają pojęcia o pewnym rodzaju fotografii, która teraz staje się w końcu FOTOGRAFIĄ przez duże F! A chodzi mi o fotografię mobilną, czyli z telefoniczną. Hehe wiem, że im kopary opadną i że będzie to dla nich nowość, więc wezmę ich z zaskoczenia

A to temat o którym wiem bardzo dużo w przeciwieństwie do reszty grupy, więc też się czegoś ciekawego dowiedzą. I w Związku Polskich Artystów Fotografików wyskoczę z fotografią telefonem komórkowym ;p Trudno, najwyżej mnie wywalą z kursu

Tutaj jak chcecie zerknąć są niektóre moje ulubione zdjęcia
http://www.fotochwilka.pl/2014/07/instagram.html w artykule na temat instagrama. W tej fotografii chodzi o to, że cala praca ma być wykonana na telefonie, nie może być nawet ułamek poprawiany w komputerze

Sihaja Cześć