♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 28, 2014 14:54 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Mama wczoraj i przedwczoraj miała gorączkę, zrobili badanie krwi i wyszło zapalenie, dostaje od dzisiaj dwa antybiotyki w kroplówce - rano i wieczorem :( W prawdzie po dzisiejszej kroplówce czuje się lepiej, ale na pewno pobyt mamy w szpitalu się przedłuży. Wyników bronchoskopii jeszcze nie ma.

Zapisałam dzisiaj małą na wycieczkę jednodniową, do Międzyzdrojów - 20 sierpnia. Wyjazd o 6 rano, powrót o 21. Dzwoniłam do koleżanki - mamy Wiki najlepszej przyjaciółki i dogadałyśmy się, że Oliwka też pojedzie, jutro pójdę Ją zapisać. Dziewczynki się bardzo cieszą. Zawsze to jakaś odskocznia. Mają wakacje, niech mają coś innego niż tylko zabawa przed blokiem :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lip 28, 2014 14:59 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Biedna mama, mam nadzieję, że to tylko chwilowe pogorszenie zdrowia. Trzymam kciuki nadal :ok:

Fajnie, że Wiki pojedzie na wycieczkę i to z przyjaciółką :D

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lip 28, 2014 16:58 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Hej

Upały dokuczają, futrzakom również. Dzisiaj znów odwiedziliśmy mamę w szpitalu. W poniedziałek - wtorek mają być wyniki bronchoskopii. Mam nadzieję, że będzie dobrze, musi być :!: Futrzaki zostały dzisiaj na 6 godzin same. Żadnych strat nie odnotowaliśmy, jak wróciliśmy do domu, to były tak słodko zaspane :ok:

Przeglądam Allegro, bo muszę koniecznie zakupić transporterek i .. nie wiem, który wybrać. Zastanawiam się nad tymi :

http://allegro.pl/transporter-dla-psa-k ... 69831.html

http://allegro.pl/transporter-metalowe- ... 64571.html

One chyba są takie same, tylko rozmiary inne, no i cena, prawda?. W grę wchodzi tylko i wyłącznie transporter z metalowymi drzwiczkami ;) Doradźcie proszę, czy wziąć ten mniejszy czy ten większy?. I tak zastanawiam się nad uchwytem w transporterze, czy lepszy jest uchwyt jakby wbudowany czy taka rączka składana jakby?.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

My mamy taki jak pierwszy na drugim zdjęciu - nie do zdarcia. Poza wypadami do weta po wyjęciu kratki pełni funkcję kryjówki.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 28, 2014 18:55 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:201461 :201461 :201461

Kciuki za mamę niech zdrowieje :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 28, 2014 19:27 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

A to ja się zastanawiałam co to za różnica - drzwiczki metalowe czy plastikowe, no i kupiłam transporter cały plastikowy i większy. A tu się okazuje, że kot jak chomik wszamał drzwiczki ;p hehe

Jak zobaczyłam te ogórasy to aż dostałam ślinotoku mniammmm!

Pozdrawiamy - ja i moje dwie panny :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lip 29, 2014 7:13 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Hej

Upały dokuczają, futrzakom również. Dzisiaj znów odwiedziliśmy mamę w szpitalu. W poniedziałek - wtorek mają być wyniki bronchoskopii. Mam nadzieję, że będzie dobrze, musi być :!: Futrzaki zostały dzisiaj na 6 godzin same. Żadnych strat nie odnotowaliśmy, jak wróciliśmy do domu, to były tak słodko zaspane :ok:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: za wyniki Twojej mamy - oby było dobrze i szybko wróciła do domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Co za cudowne cuda z tych Twoich zwierzątek :love: :love: :love:
Zakochałam się w Lunce - piękna z niej sunia :love:
A Tosia - trikolorka o wspaniałych barwach - dobrze, że nie mieszkasz blisko mnie, miziałabym maleństwo non stop :201461
Marcel - ze swoim niebanalnym ubarwieniem i wspaniałym opiekuńczym charakterem - kupił moje serducho :love:

Cieszę się, że mogę na Twoim wątku podziwiać takie piękne zwierzaki - wpadłam po uszy .... :1luvu: :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto lip 29, 2014 16:25 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej Aniu :1luvu:

W szpitalu bardzo łatwo złapać jakieś zapalenie...
Oby mama szybciutko wyzdrowiała i wróciła do domku :ok:

Też zachwycam się Luną, kocham ON-ki bardzo :)
Tosia jest cudownym maluszkiem, uwielbiam takie szkraby :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pozdrawiamy i czekamy na wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lip 30, 2014 9:14 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Ciąg dalszy upalnych dni. Zwierzątka sobie dobrze radzą, wiele czasu spędzają w ciągu dnia przesypiając po prostu. Wiatrak poszedł w ruch, jest ok :) Wczoraj byłam z córcią i bratową na kąpielisku. Niestety spiekłam się zbyt mocno i dzisiaj cierpię. Kolejny wyjazd będzie lepiej zorganizowany, na pewno weźmiemy parasol balkonową, którą rozłożymy sobie na plaży, bo póki co, to mam zakaz opalania twarzy i ramion :oops: Wikusia była dobrze wysmarowana, słonko też ją dopadło, ale delikatnie. Dziękuję za wsparcie odnośnie zdrowia Mamy. Dostaje nadal antybiotyki, pewnie tak będzie z 5 dni. Czuje się po nich zdecydowanie lepiej, co bardzo nas cieszy. Liczyliśmy na to, że wyjdzie szybciej, zresztą - Mama również, ale przyplątało się te paskudne zapalenie :( Wyników z Poznania ( bronchoskopia ) nadal nie ma, zatem czekamy.

Zamówiłam transporterek, wzięłam ten : http://allegro.pl/transporter-pet-inn-c ... i446546023 - wybrałam model z wbudowaną rączką, na czym bardzo mi zależało. Transporter dzisiaj będzie u nas więc będziemy mogli wyruszyć w końcu z Tośką do weta :)

Duża mówi, że urosłam ;) <3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 30, 2014 16:03 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/quote]

"wielki"
kot juz z ciebie Tosieńko :wink:

za mamę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 30, 2014 16:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Biedne zmęczone zwierzątko. Upały dają w kość!

Milena_MK

Post » Śro lip 30, 2014 16:45 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej hej :1luvu:

Tosia będzie rosnąć w oczach :)
Jeszcze chwilka i dorośnie Marcelka :D
Kochana jest kolorowa dama :1luvu: Widać, że jej gorąco...
Upały dają w kość, my nie mamy takiego futra gęstego więc nam jest łatwiej.

A ja jestem blada jak ściana w tym roku :D
Troszkę ramiona opalone, ale chowałam twarz pod kapeluszem jak siedziałam w ogrodzie...

Mam nadzieję, że Mama szybciutko wróci do domu :ok:

Miłego popołudnia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lip 30, 2014 20:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:

Obrazek

Tosieńka rośnie jak na drożdżach :) piękna jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:
strasznie mnie rozczulają te białe brewki, u Inci jest to samo i wąsiska też białe, uroczo to wygiąda :1luvu:

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Śro lip 30, 2014 20:35 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dziękuję kochane za wsparcie <3 <3 <3

Mam zakaz wychodzenia na słońce. Dzisiaj jednak musiałam pilnie iść na miasto, oj piekła buzia, piekła.
Nad wodę póki co się nie wybieramy, nie ma takiej opcji. Muszę najpierw dojść do siebie :)
Tosieńka rośnie, co widać i czuć gdy mam ją na rączkach :) W piątek jedziemy do weta więc zważymy ją.
Dzisiaj postanowiłam podnieść kanapę, która stoi w dużym pokoju, bo wszystkie zabawki 'poznikały' 8)
W łóżku jest dziura, tam sobie kotecki poznosiły wszystkie zabawki - 6 filcowych myszek, piłeczki dwie,
trzy klamerki do prania, a nawet sznurek Luny, który jest takiej wielkości jak Tośka i dość ciężki :)
Kotecki bardzo się cieszą ze znalezionych przeze mnie zabawek, Tośka namiętnie liże myszkę :ok:
Tak się zastanawiam, czy mogłabym schować kuwetę Tośki i na jej miejsce postawić kuwetę Marcela?.
Marcel do kuwety Tośki kilka razy wszedł i zrobił co trzeba, z kolei Tośka do kuwety Marcela weszła tylko 1 raz
i zrobiła kupkę. Czy będzie korzystała z kuwety Marcela?. Ciekawa jestem czy docelowo będą musiały być cały
czas dwie kuwety czy jedna kryta - Marcelkowa :)

siljestene Hej, hej :) oj tak, cudowne nasze dziewczynki mają wąsiska i brewki :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 30, 2014 20:36 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hahaha, no właśnie - jak robimy z mężem cotygodniowe gruntowne porządki to można znaleźć niezłe skarby pod łóżkiem.

Milena_MK

Post » Śro lip 30, 2014 20:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Śmieszne to jest, że kotałki tak te zabawki sobie chowają, prawda?. Nawet Luny zabawkę któreś z nich zgarnęło ;) Tosia lata teraz w pyszczku z myszką :ok:

Doszedł dzisiaj transporterek, jest fajny :) Doszła też paczka z Zooplusa, mamy zapas żwirku. Wzięłam lawendowy ;)

Obrazek

Koteczki śpią, Tośka na wadze :)

Obrazek
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]