♥ To ja, Tosia ♥ vol. V, 2 lata Tosi :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 14, 2014 13:34 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Antosia ma podszerstek taki.. czekoladowy, dopiero niedawno to do mnie dotarło, bo kiedy zauważyłam, że ma jaśniejsze futro przestraszyłam się bo wyczytałam gdzieś, że takie odbarwienia utra świadczą o jakiejś chorobie. Ale chyba może tak mieć, że podszerstek jaśniejszy, nie?
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon lip 14, 2014 13:58 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Cześć Tosieńko :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lip 14, 2014 14:29 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

jest przeeeeeeeeeeeeeeeeeeeepiękna! Aniuś, większość ciornych kotków ma czekoladowy podszerstek i to jest normalne . Ja się martwiłam że Melindzie się robi ciemna plamka na nosie a ta pirania po prostu jest FLEJTUCHEM i trzeba jej myć nos co kilka dni. :roll:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon lip 14, 2014 14:51 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

vanesia1 pisze:Obrazek

Moja Klusia <3

jestę strasznę i groźnę lwę! :mrgreen:

mssunflower

Od: Pon wrz 02, 2013 22:21

Post » Pon lip 14, 2014 14:55 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Kiełki :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lip 14, 2014 16:21 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Ariel, Madzia, Daria - <3 :mrgreen:
U mnie burza, grzmi bardzo głośno i słyszę jak Bonnie szczeka bo boi się grzmotów :( Sąsiadka wyjechała na tydzień do szpitala, wzięła małego ze sobą no ale psa przecież nie mogła zabrać. Dzisiaj ma po sunię przyjechać mąż i zabrać ją na ten czas do siebie, mam więc tydzień wolnego od porannego wstawania. Byłam u niej, wyczochrałam ją, wygłaskałam, dałam dobre jedzonko, ale nic więcej nie mogę. Co wychodzę z mieszkania do niej, Tosia zaczyna zawodzić pod drzwiami... :roll:
No i tu historia nieco się komplikuje. Sąsiadka wspomina, że mąż naciska na nią, żeby oddała mu psa, bo teraz ma ciężko i nie poradzi sobie z małym dzieckiem i jeszcze z psem. W sumie mówi, że wszyscy jej tak radzą, że to tylko pies i nie ma się co rozczulać. Dla niej z kolei to nie jest "tylko" pies, tęskniła za nim ogromnie, kiedy był na 4 miesiące u męża,teraz natomiast kiedy jest z nią, teoretycznie wszystko jest ok, ale. No właśnie. Mówi mi wprost, że może być znowuz psem dzięki mnie, bo ja się nią zajmuję, rano codziennie i w ciągu dnia jak trzeba to też. Ale nie chce żerować na mojej dobroci. Mąż z inną kobietą naciskają,żeby psa wziąć, ale sunia woli być tu, bo kiedy była tam, uciekała (nie ma ogrodzenia), raz podobno prawie wpadła pod pociąg, wskakiwała ciągle do auta żeby ją odwieźć do domu itd. Niby była zadbana, ale wróciła bardzo otyła, to niby lepiej niż gdyby wróciła zagłodzona ale też niedobrze i przede wszystkim niezdrowo. Przemawia na korzyść fakt, że jest tam ogród, który podobno planują niedługo ogrodzić, więc pies miałby gdzie się wybiegać, tu natomiast mieszkanie w bloku, nieduże zresztą. Ale sunia bardzo kocha sąsiadkę, ciągle za nią płacz, boi się, żeby jej nie zostawiła, kiedy wychodzę z nią na spacer a jej nie ma, od razu łapie trop i chce biec w jej ślady. To pies ze schroniska i nie wiadomo czemu, ale stroni od mężczyzn i boi się ich. Podobno jednak przez te 4 miesiące zdążyła się już przyzwyczaić...Sąsiadka rozmawiała dziś ze mną przez tel. i prosiła o radę..nie mam pojęcia co jj poradzić, bo każde rozwiązanie niesie za sobą plusy i minuy, ciężka, naprawdę bardzo ciężka sytuacja :(

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Pon lip 14, 2014 16:46 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Kurczę Aniu ciężko... ale nigdy nie ufam komuś kto naciska.
Nie wiem na ile Ty możesz pomóc sąsiadce, na ile masz możliwości i czas.
Gdyby to zależało ode mnie, nie oddałabym psa.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pon lip 14, 2014 16:48 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Cześć Aniula i niech będzie pochwalona Najjaśniejsza Pani Imperatorka Władczyni Antoinette :201494
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pon lip 14, 2014 17:02 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Trudna sprawa, decyzję musi podjąć sąsiadka, bo to jej pies.
Ty pomagasz jej, ale co będzie jak nagle będziesz musiała np. wyjechać?
Czy ona da sobie sama radę?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon lip 14, 2014 17:06 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Ja raczej jako takich wyjazdów nie planuje, i waśnie dlatego, że jestem ze względu na Tosię na miejscu zdecydowałam się jej pomagać. Jedynie teraz, pod koniec lipca lecę na 3 dni do Londynu. Nie wiem jak ona sobie poradzi, kiedy będzie jakaś awaryjna sytuwacja.. nie wiem. I też mnie to zastanawia, może brzydko z mojej strony że to powiem, ale gość o [psa się martwi i naciska na temat, a własnym małym synem się nie interesuje... :roll: Miał być do południa po nią, nie ma go do tej pory, wiem bo to ja mam klucz do mieszkania i mam go wpuścić...

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Pon lip 14, 2014 17:09 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

nie podoba mi się ten "mąż".
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pon lip 14, 2014 17:12 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Ciężka sytuacja, to pewne :(
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lip 14, 2014 19:07 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Psinka zabrana. Nie sądziłam, że tak będzie ale....tęsknię za nią :|
Wiem, jestem dziwna, nie mój pies, znam go od miesiąca, ale smutno mi za nią. Nie wiem czy przez te kilka dni będzie tam szczęśliwa, czy nie będzie się denerwować i tęsknić (pewnie będzie :( ).

Mam jeszcze do Was takie pytanko.. ostatnio Bonia dobiła swoją smycz, miała taki automat na 5 m z firmy Flexi - firma porządna ale Bonia kawał baby. Jak pociągnie to dorosłego umie przewrócić. Sąsiadka skombinowała skądś zwykłą, taką parcianą i od biedy może być, ale po pierwsze pies nie przyzwyczajony do tego, że nagle ma ograniczone ruchy, a po drugie jest dość krótka, jak się z nią chodzi to nieraz trzeba w wyższą trawkę czy krzaki wejść no bo wiadomo, pies się załatwić musi a na środku chodnika tego nie zrobi. Sytuację mojej sąsiadki znacie, nie pracuje, ma małe dziecko i wiadomo jak jest. Ostatnio psinkę szczepiła, odrobaczała i kupiła obrożę przeciw pchłom i kleszczom. Krótko mówiąc- funduszy brak. I tu moje pytanie, czy ktoś z Was lub ze znajomych nie ma do odsprzedania takiej smyczy, jak wspomniałam najlepiej z Flexi, bo to porządna firma i ich smycze żyją naprawdę długo. Bonnie waży ok. 25 kg. Jak najbardziej może być używana. Będę wdzięczna za takie info.

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Pon lip 14, 2014 20:29 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

A na Dogomanii ktoś może ma na zbyciu? Wartoby tam zajrzeć.
kicikicimiauhau

Post » Pon lip 14, 2014 21:00 Re: ♥ To ja, Tosia ♥ vol. 5

Oj ja nie mam na zbyciu, sama mam tylko taką parcianą, nie flexi, bo przy moim psie flexi bardzo szybko okazała się złym pomysłem.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]