Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i KW

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 15, 2014 21:44 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

etam Hannibal
ja się jaram (jak flota Stannisa Baratheona, he, he) "The Walking Dead"....
i nie, że bo zombie, choć to moi ulubieni bohaterowie filmów z dreszczykiem ;>
Może i to jest pogłębienie psychologiczne na miarę nieco głębszej kałuży, masówa i w ogóle lekkostrawna papka popkulturowa, ale mnie się podoba to, co pokazuje reżyser: jak mocno i jak szybko zdegenerują się zasady ogólnospołeczne, normy kulturowe, w obliczu upadku wszelkich instytucji prawnych. W obliczu całkowitej znisty dotychczasowego świata i cywilizacji.
Zombie są tu jako podkręcający atmosferę dodatek, taki pieprz dla akcji, no bo skoro na każdym kroku trzeba mieć oczy wokół głowy, coby nas nie użarł lub nie podrapał łażący nieboszczyk, przez co na bank zzombiejemy także - to wobec takiego zagrożenia puszczają wszelkie inne hamulce i znikają wszelkie zasady poza "muszę przeżyć za wszelką cenę"...
A! baj de łej.
Jako że temat horroru fascynuje mnie od lat, ogłaszam konkurs na najbardziej idiotyczny film grozy/tytuł filmu grozy.
Na razie w moim rankingu tytułów prym wiodą:
"Rekin-widmo" - o mściwym duchu rekina rozrabiającym w nadmorskim kurorcie :roll:
"Megamacki kontra megaszczęki" - z natychmiastowymi skojarzeniami typu "Megacipki kontra meganogogłaszczki"

W kategorii głupich filmów na razie palmę pierwszeństwa dzierży dumnie "Abraham Lincoln contra zombie"....

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Wto kwi 15, 2014 21:45 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Atak morderczych pomidorów?
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto kwi 15, 2014 21:46 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

felin pisze:Ha, ktoś widział gdzie to już dotarło: https://www.facebook.com/radiomariacostarica :twisted:

jak pleśń, panie tego. Wszędzie wlizie...

KotkaWodna

Post » Wto kwi 15, 2014 21:46 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Atak morderczych pomidorów to chyba jest z założenia sarkastyczny ;>

KotkaWodna

Post » Wto kwi 15, 2014 21:55 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

felin pisze:Ha, ktoś widział gdzie to już dotarło: https://www.facebook.com/radiomariacostarica :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
Ciekawe ilu miejscowych słuchaczy mają ....

Poszerzcie zasadniczo mój zasób słów ...Stenty kręgosłupa zadane przez Felin, obczaiłam już metodą kopiuj-wklej, bo wymówić sie tego nie da :mrgreen: Zabiegi na gałce ocznej zasadniczo wpływaja na moją wyobraźnie, generując niezupełnie pozytywne reakcje żołądkowe - wyobraźnię mam dobrze rozwiniętą i - w specyficznych sytuacjach tak jakby ...trójwymiarową :mrgreen:

Hannibala Lectera uwielbiałam, jak miałam jeszcze zdrowszy system nerwowy, aczkolwiek od Milczenia owiec wolałam chyba Czerwonego smoka

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 15, 2014 21:59 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Alienor pisze:I powiedz że jeszcze oglądasz Hannibala z Madsem Mikkelsenem w roli tytułowej :mrgreen: . Podobno świetny serial, ale boję się, że będzie zbyt dołujący.

A ja glosolalii nie uprawiam tylkom filolog z serca i krwi i kości :D

Nie.
Mads jest piękny a tu wygląda jak pozerski dureń.
Znaczy : Mads jest brzydki, ale piękny.

Obecnie jest numerem jeden na mojej liście seksownych brzydali.

Tesz tak macie?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 15, 2014 22:01 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Dead snow? :mrgreen: Naziści zombie mocni są :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 15, 2014 22:05 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

przycupniem, posłucham...

Alienor pisze:I powiedz że jeszcze oglądasz Hannibala z Madsem Mikkelsenem w roli tytułowej :mrgreen: . Podobno świetny serial, ale boję się, że będzie zbyt dołujący.

ja obglądam, jest dreszczowy. Właśnie dla Mikkelsena obglądam - uwielbiam go od czasu "Jabłek Adama" :D
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Wto kwi 15, 2014 22:06 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

izka53 pisze:

Poszerzcie zasadniczo mój zasób słów ...Stenty kręgosłupa zadane przez Felin, obczaiłam już metodą kopiuj-wklej, bo wymówić sie tego nie da :mrgreen: Zabiegi na gałce ocznej zasadniczo wpływaja na moją wyobraźnie, generując niezupełnie pozytywne reakcje żołądkowe - wyobraźnię mam dobrze rozwiniętą i - w specyficznych sytuacjach tak jakby ...trójwymiarową :mrgreen:

Hannibala Lectera uwielbiałam, jak miałam jeszcze zdrowszy system nerwowy, aczkolwiek od Milczenia owiec wolałam chyba Czerwonego smoka

Niekoniecznie stenty. Hemilaminektomia to zasadniczo usunięcie połowy dysku, czyli krążka międzykręgowego.
Zwykle się to potem stabilizuje, ale tu już metody są różne.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto kwi 15, 2014 22:11 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

felin pisze:
izka53 pisze:

Niekoniecznie stenty. Hemilaminektomia to zasadniczo usunięcie połowy dysku, czyli krążka międzykręgowego.
Zwykle się to potem stabilizuje, ale tu już metody są różne.

Nieprawda

z Radio Maria Costa Rica też pudło
http://www.radiomaria.org/index.asp?LNG=eng

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto kwi 15, 2014 22:14 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Toż napisałam, że zastosowałam metodę kopiuj-wklej i poszłam na skróty....czyli przeczytałam początki tego co wujek gugl pokazał :mrgreen: :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 15, 2014 22:14 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

"Zabojcze ryjowki"?
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Wto kwi 15, 2014 22:17 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Zobacz "Kochanka królowej". Film taki se, ale Mads to ciacho.
Widać ,że był tancerzem, zwłaszcza w scenach łóżkowych:)
Co za ulga ,że "ciacho" może mieć 47 lat...

Choć moje najstarsze ciacho to od zawsze Alan Rickman, już pisałam.

Nigdy mi się cholera nie podobały śliczne chłopczyki.
Budyń z soczkiem , brak intelektu oraz charyzmy.

A najgorszy jest Daniel Craig z miną karpika...zaraz, co tu u diabła jest OT???

(proszę mnie oświecić : to powyżej to jest moderacja czy tzw. "udział w otwartej dyskusji", pytam dla zaspokojenia ciekawości własnej jeno...)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 15, 2014 22:34 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

kotkins pisze:Zobacz "Kochanka królowej". Film taki se, ale Mads to ciacho.

Popaczam. W "Zielonych rzeźnikach" był wyjątkowo mało ciachowaty, ale zagrał świetnie.
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Wto kwi 15, 2014 22:55 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

a propos zrytych tytułów - wszystkie filmy z wytwórni Troma to kompletnie odjechane nazwy :>
np
Barbarzyńska Nimfa W Piekle Dinozaurów....
Zemsta Toksycznego Mutanta...
Surfujący Naziści Muszą Umrzeć..
Tromeo i Julia....
:mrgreen:
No ale to zamierzona konwencja. I bzdetność, upiorna wręcz, samych filmów (patrz choćby chyba najmocniej pojechany - Monster in the closet), też zamierzona jest, powodując mieszankę opadu szczęki, headdesk'u i świstu opadających rąk z pełnym niedowierzania chichotem ;>

KotkaWodna

[poprzednia][następna]