"Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 07, 2014 8:43 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Moje też swego czasu jadły animondę :D Całkiem niezła karma. Teraz robi u mnie za awaryjną, jakby mi się barf skończył albo jakbym zapomniała rozmrozić.
Smacznego, Latte! :D
A kiedy następny rozdział opowieści???
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw maja 08, 2014 12:03 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

No więc jest kolejna część :)
Zbliżały się święta. Ola mówiła, że będzie miała prawie dwa tygodnie wolnego, bo nie idzie do szkoły przez święta, ma przerwę. Pewnego ranka przyjechał wujek Oli, Ernest. Bardzo go lubiłam, bo też ma koty. Syjamską kotkę Yum Yum i dachowca-Marmurka (bo ma marmurkowy wzorek na ciele). No i wujek przywiózł...PERLICZKĘ!!! CAŁĄ!!! NIEOSKUBANĄ! Z piórami 8O . Ola powiedziała, że to na jej Wigilijkę, czyli nie prawdziwą Wigilię, ale taką przedwczesną. Miały przyjść Oli koleżanki. Marzenę już znałam, Klaudię też raz widziałam jak przyszła pożyczyć od Oli zeszyty. W szkole ponoć nie ma tak, że jak się jest chorym i ma się wolne to spokój! O nie! Trzeba uzupełniać WSZYSTKIE lekcje, zwłaszcza w gimnazjum (bo do takiej szkoły chodzi Ola). No i babcia była zła na wujka, że przywiózł nieoskubaną, niewypatroszoną perliczkę. Ola ją oskubała z piór, a babcia wycinała jej potem różne rzeczy ze środka (ptakowi, nie Oli!). Mnie dostało się serduszko, wątróbka, żołądek, szyjka i skrzydło ( Ola stwierdziła, że nie będzie widać, że ptak jest kaleką :D ). Potem wsadziły oprawioną perliczkę do zamrażarki. Tymczasem zawitał do mnie Mikołaj :D . A właściwie pan kurier, który przywiózł paczkę. Była w niej torebka suchego Applawsa dla kociąt, trzy puszki Power of Nature (kurczak, królik i jagnięcina), tacki Vom Feinsten, Schmusy z sardynkami, Moonlighty i inne smakołyki. A w czwartek rano babcia ją wyjęła. Wiedziałam, że musi się odmrozić, bo jak ja dostawałam świeże mięsko, to też nie jadłam zamrożonego. Ola przyszła po południu, więc ptaszysko było rozmrożone. Bardzo ciekawiło mnie gotowanie. I o trzeciej przyszły koleżanki Oli. Z początku wyszłam do nich, żeby zobaczyć jak wyglądają...
Obrazek
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu" Michał Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" rozdział 24

Lattusia

Od: Nie paź 20, 2013 9:17

Post » Czw maja 08, 2014 19:42 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

No i jak - jak wyglądały?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 08, 2014 20:11 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Pozdrawiamy serdecznie czekając na dalsze części opowiadania o Latte Szczęściarze :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt maja 09, 2014 6:19 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Wiesz, Inko, podobnie jak Ola. No, różniły się trochę wzrostem, kolorem włosów, zapachem, ale ja i tak z długo nie zabawiłam
Latte
Obrazek
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu" Michał Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" rozdział 24

Lattusia

Post » Pt maja 09, 2014 8:42 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Latte. Jezdeś okropecznie odważmna. Jak do nas przylazły Ciocie, to ja się najsampierw okropecznie bojałam. Nie wiedziałam, kto to i czy nie zabiorą mię z domciu, na mróz i pode śmiotnik. Teraz już się tak mocno nie bojam, bo mię Ofelku miauknęła, że Ciocie są fajmne i dają mniamuśności.
Tobie też życzę, coby ci dawali mniamuśności. I lizam cię po łepku
Mała Ciorna Carmen
MiauPS. Czy perliczku była mniamuśna?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 09, 2014 19:42 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Ja to się wystraszyłam nawet Dużej od Ofelku :oops:
Inka

MaryLux

Post » Pt maja 09, 2014 21:17 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

No nie jestem aż taka odważna...właściwie to zaraz potem uciekłam za kanapę. A perliczka była pyszna. Ola mówiła że ta ludzka tez palce lizać. Robiła wedle przepisu z lidla z pomarańczami. Ale ja tam się nie znam, bo ja nie jem takich rzeczy, bo nie wolno kotkowi
Latte
Obrazek

Lattusia

Post » Sob maja 10, 2014 19:12 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Dlaczego kotkowi nie wolno najfajniejszych rzeczy?
Inka rozżalona

MaryLux

Post » Nie maja 11, 2014 9:21 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

No jak to? Ola jest bardzo przepisowa. Kotki nie mogą jeść pieczonego z przyprawami. Kotek woli surowe lub spażone. Raz czy dwa jadłam tylko wędzonego łososia a nawe spróbowałam wędzonego kurczaka :twisted: I chyba temu nie mogą najfajniejszych rzeczy żeby były zdrowe i brzusie ich nie bolały (ja tam już za dużo ludzkiego jedzenia zjadłam w moim dawnym domku)
Latte
Obrazek

Lattusia

Post » Nie maja 11, 2014 13:18 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Lattusiu, jesteś bardzo mądrą Kotecią...

MaryLux

Post » Śro maja 14, 2014 16:17 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Ale mnie wujek z ciotką wkurzyli :evil: Bo jak zwykle przyjechali na obiadek do babci i wujek schyla talerz ku ziemi i woła:
-Latte, kici kici, tu masz obiad.
A ja mówię: "Wyście już ją dość podtruli takimi rzeczami". a ciotka na to" Aa, przecież żyje". No to mówię że wyniki z badań krwi miała okropne, jeszcze parę miesięcy i by umarła a wujek na to: "Jeden kot w te czy we wte robi różnicę, nie jest ostatnim kotem na świecie". Nagadałam im że pewnie, to jest rzecz, nie? Maszynka na myszy? Jak się zepsuje kupi się nową! :evil:
Nagadałam im, wkurzyłam się okropecznie!
Obrazek

Lattusia

Post » Śro maja 14, 2014 16:30 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

I dobrze :evil:
Na edukację nigdy nie jest za późno.
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Śro maja 14, 2014 18:01 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

On tak naprawdę nie dałby Latte tego obiadu tylko mnie chciał wkurzyć :evil: Wieśniaki, pieprzone!
"Im bardziej poznają ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta"
Obrazek

Lattusia

Post » Śro maja 14, 2014 19:17 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Podejrzewam, że uznał Cię za okropnie źle wychowaną, bo nawet nie udawałaś, że Cię śmieszą jego dowcipasy. Wszędzie takich pełno

MaryLux

[poprzednia][następna]