♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 11, 2014 11:17 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Dziś zaczął się nerwowy dzień. Postanowiliśmy jechać z Teemciem do weta.
Maluszek dwa razy nasiusiał poza kuwetę, na buty w przedpokoju.
Poza tym zauważyłam, że ma jakiś taki dziwny ciemny, nieładnie pachnący mocz, wystraszyłam się.
Zrobiliśmy pełne badania krwi, mocz i usg brzuszka. Na wyniki moczu czekamy, reszta wyszła bardzo dobrze (bałam się też o nerki).
Zapalenia pęcherza nie stwierdzono, na razie obserwujemy, być może maluch się zestresował.

Nie lubię zabierać kocurków do weta (chociaż wet jest super), straszny stres. Z Muszu jest lepiej bo strach zamienia w złość i jest wściekły, a Teemol to takie bezbronne dzieciątko.
Płakał całą drogę, był przerażony i głodny... bo do badań krwi na czczo. Uff, dobrze, że nic mu nie dolega, ulga. Oby reszta badań była ok.
Dostał mięsko, najadł się i teraz zaczęło się szaleństwo po mieszkaniu :)
Moje koty mają jeden jedyny zakaz - ZAKAZ CHOROWANIA :D Niech psocą, niech robią demolkę, niech marudzą, niech mnie w nocy budzą, ale mają być zdrowe :D

I mam do Was pytanie dziewczyny: znacie jakiś sprawdzony domowy sposób na zneutralizowanie zapachu? Teemolcia nasiusiał na moje kozaki z ekoskórki z taką zamszową podszewką.
Niestety zapach jest straszny. Wietrzyłam, myłam chusteczkami do czyszczenia butów i jest niewielka poprawa :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie sty 12, 2014 13:32 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Tak naprawdę na ten zapach działa tylko specjalistyczny środek do neutralizacji moczu, on rozkłada go, a nie maskuje.
Nie pamiętam jak się nazywa, na wątkach hodowców jest polecany.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon sty 13, 2014 18:38 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Teemelek zdrowy jak ryba a znowu nasiusiał poza kuwetę, tym razem na moje ubrania.
Strasznie się martwię, bo z tego wynika, że problem ma podłoże behawioralne.
Dziwne jest to, że zdarza mu się to co kilka, kilkanaście dni, tak to robi elegancko do kuwetki.
Oczywiście zaczynam panikować, że coś go boli, że Muszu go dręczy itd itd, chociaż nic na to nie wskazuje.
Teemuś sam zaczepia Muszerona i szaleją po mieszkaniu jak dwa małe wariaty.
Hmm... jeśli sama nie dojdę co się dzieję, to nie wiem czy nie będę musiała szukać pomocy u specjalisty.
Samo siusianie i zapach to pikuś, dam radę, ważne by Teemcia czuł się bezpiecznie :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pon sty 13, 2014 19:08 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Uuuuu to niefajnie :(
Trzymam kciuki żeby mu się odwidziało :ok:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pon sty 13, 2014 20:43 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

To masz niefajnie :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Śro sty 15, 2014 11:13 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Biedny Teemuś, a może spróbuj poprzestawiać coś, pozmieniać?
Jak Perełka mi lała do kosza na bieliznę to zrobiłam przemeblowanie w pokoju i pomogło, plus wywaliłam bieliznę z kosza do szafki a do kosza dałam twarde rzeczy, niezachęcające do lania tam.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro sty 15, 2014 15:47 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Witajcie,
Od kilku dni jest wszystko w porządku.
Przede wszystkim zrobiłam porządki, czyli pochowałam ubrania leżące na wierzchu i buty.
Nie wiem czy maluszek przypadkiem siusiał tylko na moje rzeczy, czy wybierał takie miejsca specjalnie.
Jak na razie siusia elegancko do kuwetki, więc nie zapeszając, oby to były chwilowe problemy.
Dzwoniłam do innego weta, który zna się na kotach. Zwrócił mi uwagę, że Teemuś zawsze siusiał poza wychodek jak coś się działo.
Najpierw wyjazd męża i zamieszanie, potem wyjazd na święta, a trzeci raz powrót do domu.
Wrażliwe te moje szkrabiątko :)

No nic, obserwuję, dopieszczam i mam nadzieję, że epizod się nie powtórzy :)

Dzięki dziewczyny za rady :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro sty 15, 2014 19:11 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Oby problemy się skończyły :ok:
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Śro sty 15, 2014 20:14 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

No bo wrażliwca masz pod dachem :D
Proszę focie :1luvu:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Post » Nie sty 26, 2014 20:50 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Siemacie! Co tam u Was, łobuziaki? :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie sty 26, 2014 20:55 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Troszkę nas nie było :) Zaglądałam czasem, ale nie miałam siły by pisać, troszkę się pochorowałam a leczenia niestety końca nie widać :(
Złapałam dołka i zaniedbałam wątek i forum, ale już nadrabiam straty :)

U kocurków wszystko w porządeczku. "Siusiający" problem nie wrócił i Teemośka pięknie korzysta z wychodka jak na kocura przystało :D
Zima i mróz (no taki mamy klimat nie? :P) za oknem, więc ulubionym miejscem teraz jest oczywiście kaloryfer.
Mam kilka nowych fotek, to na pewno zgram. Wracam teraz do czytania zaległości :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie sty 26, 2014 21:38 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Witanko Rilla znowu i ciumki dla Twoich pięknych kotecków :1luvu:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc

ObrazekObrazek

Blodka

Post » Pon sty 27, 2014 10:37 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Życzę dużo zdrówka i mam nadzieję, że wstawisz niebawem zdjęcia kocurków, będę tu zaglądała :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 27, 2014 17:00 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Kilka nowych fotek. Okolica niezmienna, generalnie ja chyba nie za bardzo mam talent do robienia zdjęć, bo 90% nie wychodzi :)
Poza tym ciężko mi złapać kocury w dobrym ujęciu.
Zresztą teraz to głównie leniuchują, Muszu nie opuszcza rozgrzanego kaloryfera :)

Grzejemy sobie łapki, kaloryferkowy relaks :)
Obrazek

Zdjęcie z serii "nie ma mnie, śpię" :)
Obrazek

Zaspany Teemo w swoim koszyczku, jeszcze się mieści :D
Obrazek

No wiedziałam, że Teemeśka jest wampirkiem :D Zresztą jak do nas trafił to nie byłam pewna czy to nie nietoperz jest ^^
Obrazek

Czekam teraz niecierpliwie na kuriera. Wreszcie udało mi się uzbierać na nowy koci mebelek :)
Mam nadzieję, że wieża im się spodoba.
Rodzina śmieje się, że mamy w domu już więcej akcesoriów dla kotów niż ludzi... no cóż, może coś w tym jest.
Nie wiem czemu, ale czasem jak mam do wyboru: dla siebie coś ekstra albo dla kocurrów, to wybieram dla nich. Eh... ta miłość kociej mamy :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pon sty 27, 2014 17:37 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Cudowne kocurki, cudowne :) a co to za wieża będzie? :) Drapaczek nowy?.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]