Powitanie na forum :) Ramzes

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 14, 2013 15:33 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Co do dziąseł to mam obsesje bo Pędzelek mój poprzedni kot miał eozynofilowe zapalenie dziąseł . I zaczynalo się delikatnie a potem nadzerki i masakra :( to mnie uspokoiłas ze normalnie w miarę wygladają . W ogóle trzeba być kotu zęby ? Jak to jest z pielęgnacją dziąseł .
Obrazek

zysia1986

Od: Pt lis 08, 2013 12:30

Post » Czw lis 14, 2013 15:42 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Są takie specjalne szczoteczki albo nakładki na palce, natomiast ja osobiście tego nie robię. Można poszperać w necie i coś kupić. Nie zaszkodzi myć na pewno :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw lis 14, 2013 15:47 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Ucałowania dla Cioci Milenki :-) Ramzi http://tygrysiula.w.interii.pl/IMAG0248.jpg
Obrazek

zysia1986

Post » Czw lis 14, 2013 15:49 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

moje kochane serduszko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Milena_MK

Post » Czw lis 14, 2013 17:18 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Jak by miał stan zapalny to by mu z mordki śmierdziało. Moje koty tez maja takie zaczerwienienie i trochę kamienia na ząbkach. Ja rozpuszcam 2 tabletki zwykłego Sebidinu w 1/3 szkl. wody i przemywam kotom w pysiach. Kamień schodzi i jest ok. Ludzki sebidin ma tem sam skladnik co dentosept a jest tańszy .

Przeczytałam o "genialnej pani" Masakra. I dobrze ze Ramzesik jest u Was.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lis 14, 2013 18:06 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Moniś ten ? http://www.aptekaolimpijska.com.pl/images/sebidin.jpg ? To powiem męzowi zeby kupil jak będzie wracać do domku . Smierdziec mu nie smierdzi ... kazdy kot ma taki specyficzny zapach z mordki .. ale smierdziec nie nie smierdzi :) moze tak jak Milena mówi może to przez wyrastające zębale . A często trzeba przemywać tym Sebidinem ?
Obrazek

zysia1986

Post » Czw lis 14, 2013 18:29 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

tak, ten kupuję.
ja staram sie przemywać np. przez tydzień 2x dziennie lub raz dziennie. zależy co pysku siedzi ;)
ale po tygodniu widać efekty. patyczki do uszu moczę wkładam do pysia i przemywam.
Na razie proponuję myś przez tydzień.
wiem, ze na forum dziewczyny tak robią (robiły) bo to z forum mam ten patent ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lis 14, 2013 18:58 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Monika niezły patent, ja też zapamiętam na przyszłość

Zysiu Ramzes nie mógł lepiej trafić, naprawdę!!!
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Czw lis 14, 2013 19:00 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Ta kobieta to jakaś masakra :strach: :strach: :strach:
Ona nie tylko nie powinna mieć zwierząt, ale i dziecka.
Jak można spokojnie powiedzieć, że może i dziecko ma alergię na pchły 8O
Jeżeli ona go trzymała w domu takiego zapchlonego to nawet nie chcę myśleć co tam się dzieje.
Ciekawe czy dziecko też ma, bo sąsiedzi mieli?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lis 14, 2013 19:05 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Witaj! nie chcialabym zeby moja odpowiedz w jakikolwiek sposob cie dotknela, jesli tak bedzie, przepraszam. Dobrze ze wzieliscie Ramzesa od tej..."pani", natomist niepokojace jest, ze w ogloszniu bylo :oddam kota, a pozniej jednak za pieniadze. Kupujac go, nakreciliscie biznes. Rozumiem poryw serca! ale jest popyt, jest podaz.
Nie jestem znawca tematu hodowli (sama mam dachowce), ale wydaje mi sie, ze nie jest legalne sprzedawanie kotow (jesli sie myle, prosze zeby mnie poprawic, bazuje na prawie hiszpanskim, moze w PL jest inaczej). Inna sprawa, niepokojace jest zachowanie weterynarza, puszczanie oczka itd. mozesz podac jego namiary? do wetow nie polecanych oczywiscie :evil:
Jeszcze jedno, czy moglaby np.twoja znajoma zadzwonic do tej pani i dowiedziec sie, czy ma jakies koty na wydaniu? jesli to dzialajaca pseudo, warto by to zglosic.

Na koniec z calego serca zycze Wam i Kotkowi sily, szybkiego powrotu do zdrowia, i szczerze mam nadzieje, ze pchly to juz koniec przygod.
Pozdrawiam!

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Czw lis 14, 2013 19:12 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

No niestety, jest tak jak pisze czarnykapturek - kupowanie kota w takiej sytuacji to nakręcanie tego całego pseudohodowlanego biznesu i póki takie sytuacje będą miały miejsce, to pseudo będą sobie radośnie funkcjonować. Inna sprawa, że póki nie znalazłam się tu na Miau to kompletnie nie zdawałam sobie sprawy a) ze skali zjawiska pseudohodowli, b) z tego, jakie powikłania potem mogą mieć zwierzęta pochodzące z takich miejsc. Dlatego też rozumiem zysię1986, że chciała dobrze i nadal chce. Ogólnie rzeczy biorąc uważam po prostu, że została wrobiona przez bardzo nieuczciwą kobietę, choć sama miała jak najbardziej uczciwe zamiary. Niestety ofiarą tego wszystkiego jest Ramzes, którego też na pewno ta cała sytuacja z pchłami stresuje.

Zysia - mam nadzieję, że nie odbierasz tego jako atak na Ciebie, bo ja naprawdę bardzo wiernie kibicuję Tobie i Ramzesowi, bo widzę jak wielkie serce masz dla niego! I on ma niesamowite szczęście, że ma taką Panią.

a tak zmieniając lekko temat - Monia - super patent z tym Sebidinem!

Milena_MK

Post » Czw lis 14, 2013 19:20 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Och, ja tez nie atakuje!!!! i wiem co to jest niewiedza i poryw serducha, serio! chcialam tylko moim wpisem dac...upust zlosci, na wszystko, na ta pseudo, na chorobe Ramzesa, na cala sytuacje.
Jeszcze do calkiem niedawna myslalam ze wlasnie cena za kota typu 600 euraczy to ok, dopiero pozniej sie dowiedzialam, ze rasowce chodza po 2 tysiaki i w gore :oops: I nie chodzi mi teraz o pieniadze, strasznie boli to, ze normalni ludzie daja sie tak nabic w butelke, ze sa takie osoby, ktore to wykorzystuja.

A kibicuje bardzo, bardzo! A ta pania co do takiego stanu doprowadzila kota....nie chce dostac bana.

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Czw lis 14, 2013 19:21 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Ciężko o tym babiszonie mówić pani :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lis 14, 2013 19:26 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

ab. pisze:Ciężko o tym babiszonie mówić pani :evil:

zgadza się :( moim zdaniem powinno się karać takich ludzi. ale polskie prawo kuleje i dla wielu osób "przecież to tylko kot"...

Milena_MK

Post » Czw lis 14, 2013 19:29 Re: Powitanie na forum :) Ramzes

Dziewczyny, ale z tego co ja zrozumiałam to babiszon od którego zysia kupiła kota nie był pseudohodowcą. Ona też Ramzesa kupiła (od pseudohowcy) bo sąsiedzi takiego mieli (!), a potem się jej znudził bo za dużo kasy na żwirek (!) musiała wydać...

Także zysia weszła tu jakby w drugi obieg... Myślę, że nieświadomie, przecież wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak wygląda sytuacja z pseudohodowlami i bezdomnością kotów...

Zysiu, czy ja dobrze zrozumiałam...?
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

[poprzednia][następna]