Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Kciuki by się przydały

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 8:32 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Ja w sumie cenię dom, który zna swoje granice i się ich trzyma (nie to co ja :wink: ) :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro kwi 17, 2013 15:26 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Jana, a może Rybie pomogłoby jednak przeleczenie w kierunku lamblii i kokcydii?
Ostatnio dr Uznańska zrobiła tak z Buńką, tymczaską Efci, która trochę czasu spędziła u mnie.
Buńka była bardzo systematycznie w seriach odrobaczona, badania kału nie wykazywały nic.
A pomimo tego kupa była cały czas za rzadka.
Uznańska dała jej minimalną dawkę metronidazolu na 10 dni i trzy porcje baycoxu.
Pomogło.
Pytałam, czemu tak postanowiła, pomimo ujemnych wyników badań.
Powiedziała mi, że jednak z florą bakteryjną coś musi być nie tak i te leki temu zaradzą.

Inna sprawa, że Buńka się przejada jak może.
Pewno jej trudne dzieciństwo wychodzi.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro kwi 17, 2013 15:36 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Hm. Może to dobry pomysł? Ale teraz odnoszę wrażenie, że Ryba biegunki nie ma... Muszę ją jeszcze przyobserwować, ale nie wiem czy ten antybiotyk, który dostawała, nie zadziałał na kupę.

Jana

Post » Śro kwi 17, 2013 20:10 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Kciuki za aklimatyzację Bunkierka :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro kwi 17, 2013 20:22 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Wyszedł z transportera i zadekował się pod kanapą :roll:

Jana

Post » Śro kwi 17, 2013 20:28 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Jana pisze:Wyszedł z transportera i zadekował się pod kanapą :roll:

Rózia też tak siedziała. A po czterech latach sama zaczęła na miziaki przychodzić. Tylko, że nie można się samemu do niej zbliżać "z zamiarem w oczach", bo na ucieka w panice. Pociesz ich :ryk:

Edit: Przypomniało mi się, że kiedyś taki wątek założyłam: viewtopic.php?f=1&t=63127
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 17, 2013 20:31 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

:lol: :lol: :lol:

Na wizycie przed adopcyjnej Bunkierek został wybrany, bo jako jedyny pokazał się z własnej woli i dał się pogłaskać VVu :lol:

Jana

Post » Czw kwi 18, 2013 19:02 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

To może jakieś nieśmiałe kciuki by się przydały? :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw kwi 18, 2013 21:25 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Bunkierek się odbunkruje w końcu. Zwykle widok rezydenta działa na takich ośmielająco.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon kwi 22, 2013 10:11 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Bunkierek zwiedza nowy dom zwłaszcza w nocy, ale w dzień tez - tylko nie można do niego nic powiedzieć, bo wtedy zwiewa :roll: Ale opiekunowie są cierpliwi, dają mu czas na oswojenie się z nową sytuacją. Mam nadzieje, że niebawem bedzie im dawał do głaskania swoje otłuszczone brzusio :)

Dostałam zaproszenie od nowej opiekunki Kai. Sytuacja w nowym domu Kai nie jest łatwa... Kaja jest kotem specyficznym i chyba nie do końca spełnia potrzeby nowej opiekunki. Pojadę w odwiedziny i zobaczymy.

Mam inny problem - pozyczyłam (tutaj, na forum) klatkę-łapkę, miała do mnie wrócić przed weekendem, umawiałam się już konkretnie, a tu cisza, klatki nie ma :( :?

Jana

Post » Pon kwi 22, 2013 21:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Bunky w nowym domu..

Jana pisze:Bunkierek zwiedza nowy dom zwłaszcza w nocy, ale w dzień tez - tylko nie można do niego nic powiedzieć, bo wtedy zwiewa :roll: Ale opiekunowie są cierpliwi, dają mu czas na oswojenie się z nową sytuacją. Mam nadzieje, że niebawem bedzie im dawał do głaskania swoje otłuszczone brzusio :)

Przede wszystkim nie można patrzeć, ale i mówić też nie można zwłaszcza patrząc :lol: Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:

Jana pisze:Dostałam zaproszenie od nowej opiekunki Kai. Sytuacja w nowym domu Kai nie jest łatwa... Kaja jest kotem specyficznym i chyba nie do końca spełnia potrzeby nowej opiekunki. Pojadę w odwiedziny i zobaczymy.

:ok: :ok: :ok: :ok:
Chociaż mi się zawsze wydawało, że jeśli chodzi spełnianie potrzeb, to relacja jest odwrotna.

Jana pisze:Mam inny problem - pozyczyłam (tutaj, na forum) klatkę-łapkę, miała do mnie wrócić przed weekendem, umawiałam się już konkretnie, a tu cisza, klatki nie ma :( :?

No tak. Wysłuchałam kiedyś, przy okazji łapanki, radosnej relacji formowiczki z obozu niekoniecznie zaprzyjaźnionego, o tym jak to "nabyła" transporter od karmicielki, bo ta się o niego nie upomniała. Jak się nie upomina, znaczy niepotrzebny, nie? :roll:
Także upominaj się.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon kwi 22, 2013 21:44 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dobry zwyczaj - nie pożyczaj.

Upominam się. Niestety, dzisiejsze pw nie zostało już odebrane :roll: :(

Jana

Post » Pon kwi 29, 2013 9:42 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dobry zwyczaj - nie pożyczaj.

Klatka wróciła, wprawdzie nie do mnie, tylko do Koterii, ale jest.

Bunkierek nadal prowadzi nocny tryb życia :( Aklimatyzacja przebiega bardzo powoli... Mam nadzieję, ze DS starczy cierpliwości.

Jana

Post » Pon kwi 29, 2013 11:18 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Głupi Bunkier, głupi :-(

:ok: :ok: :ok: :ok: To ja za DS trzymam kciuki
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon kwi 29, 2013 12:00 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Głupi Bunkier, głupi :-(

Na pewno wreszcie się oddekuje i zacznie mieszkać normalnie :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]