Myszka, Misio i Dzidzia: nie ma Misia... [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 19:55 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Gosia o której urodził się Fenrisio? :D

Misio mój kochany :1luvu:
Ten trzeci rok jego życia był wyjątkowo wypełniony wydarzeniami, nowościami i zmianami :o - nie tylko otoczenia, ale i samego Misia :wink:

Księciunio przeszedł testy behawioralne i został kocim terapeutą :D

Obrazek

aktywnie pracującym razem z psami :mrgreen: -

Obrazek

- zwłaszcza ze swoją kumpelą Thamisią :love:

Obrazek

robiącym to co Książęta robią najlepiej, czyli dającym się głaskać, podziwiać i wielbić :king: - zwłaszcza przez dzieci, ale ostatecznie i przez dorosłych :)

Obrazek
o tym podziwianiu to jeszcze coś napiszę, za chwilę :lol:

Na gruncie wystawowym Fenris uzyskał najwyższy tytuł wystawowy FIFe - Supreme Premior :balony:

Obrazek

i rozpoczął karierę wystawową w TICA,

Obrazek

uzyskując na pierwszej wystawie kwalifikacje do drugiego w kolejności tytułu mimo wątpliwości na ten temat jednak drugiego, a nie pierwszego - mam już potwierdzenie z TICA 8) - Grand Champion Alter :o

Obrazek

a w zeszłym tygodniu otrzymał numer TICA-owski i został oficjalnie kotem TICA :mrgreen:

Obrazek

Na gruncie domowym - przeprowadzka :wink: nowy teren, zwiększenie powierzchni, przestrzeni :ok:

Obrazek

większy, otwarty balkon (dzięki Atka&TŻ :D )

Obrazek
a wczoraj kupiłam nową dużą pudło/kuwetę, która stanie jak tylko ogarnę instrukcje ukuwetowania pudła od cioci Kicorek :wink:

Ale największe zmiany zaszły w samym Misiu :o To był kotek, o którym mówiłam, że ma lęk przestrzeni :roll: który wyniesiony na trawkę w wieku +/- 10 miesięcy udawał rozpłaszczony na zieleni mop :|

Obrazek

Jeszcze 1,5 roku temu zabrany na dwór z Gamisią, siedział jak futrzasta kupka nieszczęścia na trawniku i ani myślał drgnąć :(

Obrazek

A potem Miś rozpoczął trzeci rok życia i nagle zaczęły się przebieżki do domku :arrow: http://youtu.be/qeFMygcWZNs co prawda wciąż chętniej po bloku niż po dworzu i zawsze koniecznie do bloku, ale była to spora zmiana.

Za to po przeprowadzce Fenriś kompletnie zwariował :arrow: http://youtu.be/J9F4zFbKK2E :ryk:
Teraz DOMAGA SIĘ spacerów, co najmniej dwa razy dziennie (no raz dziennie i raz nocnie - bo wtedy są ćmy żaby, a na moje nieszczęście również komary :x )
Właśnie wczoraj przyszedł jego prezent urodzinowy - smycz :mrgreen: 8metrów :lol: przed chwilą wróciliśmy z długiego spaceru i czeka nas jeszcze ten nocny po kolacji :roll:
Urodzinowy spacerek w ciągu dnia został nawet obfocony więc będą jeszcze i fotki 8)

Kochane moje futerko :1luvu: życzę Ci wielu spacerków, suchej jesieni i krótkiej bezśnieżnej zimy :birthday:
Ostatnio edytowano Wto sie 07, 2012 18:13 przez ewkaa, łącznie edytowano 2 razy

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie lip 29, 2012 20:09 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

ewkaa pisze:Gosia o której urodził się Fenrisio? :D

9:38 :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lip 29, 2012 20:19 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Wszystkiego najlepszego mój słodki Misiaczku :birthday:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Nie lip 29, 2012 20:24 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Wielu spacerków ze swoją Pańcią, Fenrisie. :)
Obrazek

MariaD

Post » Nie lip 29, 2012 20:29 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Kochani :birthday: :-D :balony: :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lip 29, 2012 20:51 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Najlepszego, Księciuniu!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie lip 29, 2012 23:49 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Dziękujemy :D Misiaczek dzisiaj na nocnym spacerku po obejściu terenu rozłożył się na trawniku i mruczał :1luvu: , dał się wygłaskać i był bardzo zadowolonym koteczkiem :mrgreen: w nocy jest chłodniej i na trawce przyjemnie :D

ewkaa pisze:o tym podziwianiu to jeszcze coś napiszę, za chwilę :lol:
Fenriś bezbłędnie wyłapuje intonację zachwyceniową z głosu :wink: nie ważne czy osoba jest bliżej czy dalej i czy powie: "ojej" "o to kot?" "myślałam, że to pies" "jaki duży?" "czy to kot?" "oooo" - jeśli tylko w głosie jest dostateczna ilość zachwytu Fenriś przystaje i usadawia się z dekoracyjnie owiniętym ogonem w stronę takiej osoby :mrgreen: , jeśli osoba się porusza, a wykazała odpowiednią ilość zachwytu może również liczyć na to, że Książę nie tylko zaszczyci ją spojrzeniem, ale nawet skieruje swe kroki w jej kierunku 8)
A w wyjątkowej sytuacji może dojść do zaszczytu jakim jest podejście kota z oczekująco wygiętym grzbietem do takiej osoby :o , ale wtedy osoba powinna natychmiast i bez chwili zastanowienia pogłaskać wygięty grzbiecik, każde opóźnienie reakcji lub nie daj boże jej brak zostanie odczytany jako afront :evil: i kot w głębokim oburzeniem na pysku dostojnym krokiem się oddali :twisted:

ewkaa

Post » Pon lip 30, 2012 15:56 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Długich spacerków :1luvu:
czy dostałaś mojego sms?
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Wto lip 31, 2012 0:12 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Dziękujemy za życzenia :D

Pierwsza cześć fotek z urodzinowego spacerku na nowej smyczy :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niee jeszcze nie koniec spacerku miał być dłuuugii :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wlazł kotek na płotek :lol:

Obrazek

Obrazek

i śpiewa :ryk:

Obrazek

No jak tam, gotowi na resztę fotek :mrgreen:

Obrazek

ewkaa

Post » Wto lip 31, 2012 8:31 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Swietny opis zachwytów i dostepu do glaskow :mrgreen:

Z taka smycza uwazaj- ona jest kompletnie niewidoczna dla rowerzystow pod wieczor- u nas psiarze wrocili do tych na tasiemkach,bo je sie widzi w razie czego rowerzysta ma czas na manewr. Gapa ma taka z 2cm tasma
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lip 31, 2012 9:09 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

anulka111 pisze:Swietny opis zachwytów i dostepu do glaskow :mrgreen:

Z taka smycza uwazaj- ona jest kompletnie niewidoczna dla rowerzystow pod wieczor- u nas psiarze wrocili do tych na tasiemkach,bo je sie widzi w razie czego rowerzysta ma czas na manewr. Gapa ma taka z 2cm tasma

My nie chodzimy przy drodze, ani nawet nie po normalnym chodniku :wink: a taśma jest kompletną porażką jeśli chodzi o wyplątywanie jej z krzaków :roll: spacjowanie szukałam linki :D zresztą to jest chyba jakas linka nowej generacji - cała jest odblaskowa 8O

ewkaa

Post » Wto lip 31, 2012 19:04 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Zanim reszta fotek ze spacerku urodzinowego informacje z ostatniej chwili - F dziś na spacerze spotkał tego kota co terroryzuje psy, że nawzajem nie przypadli sobie do gustu to mało powiedziane :roll:

A kotek bardzo ładny na moje oko ticked :mrgreen:
Nawet się na fotki załapał :wink:

Spacerek zaczął się jak zawsze :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A potem Fenris obczaił COŚ 8O

Obrazek

Obrazek

Coś bardzo zdenerwował widok futrzastego stwora nad nim - było dużo wycia, oblizywania się i mrugania

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fenriś znosił to dostojnie i ze spokojem dopóki coś nie podeszło za blisko :evil:

:arrow: http://youtu.be/T4yO7mp5SQI

Fenriś nie zamierzał pozwolić cosiowi popsuć sobie spacerek :roll:

Obrazek

Obrazek

i wrócił na swój trawniczek 8)

Obrazek

COŚ obserwowało, głośno komentując każdy ruch futrzastego stwora :lol:

Obrazek

Obrazek

COŚ śledziło, wciąż komentując :roll:

Obrazek

jeśli komentarz stawał się zbyt głośny stwór nie pozostawał dłużny :twisted:

Obrazek

Obrazek

COŚ śledziło stwora, ale że stwór nie pozostawał dłużny w bluzganiu i coraz mniej siedział w jednym miejscu, coś oddaliło się na z góry upatrzona pozycję i w końcu całkiem sobie poszło - no ja nie wiem jak dalej te spacerki będą wyglądać :?

ewkaa

Post » Wto lip 31, 2012 19:21 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

ewkaa pisze:no ja nie wiem jak dalej te spacerki będą wyglądać

Normalnie. Wreszcie się sobie znudzą i przestaną stroić groźne miny. Do starcia przecież nie dopuścisz.
Obrazek

MariaD

Post » Wto lip 31, 2012 19:29 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

MariaD pisze:
ewkaa pisze:no ja nie wiem jak dalej te spacerki będą wyglądać

Normalnie. Wreszcie się sobie znudzą i przestaną stroić groźne miny. Do starcia przecież nie dopuścisz.
No oczywiście, że nie. Ja bym go dzisiaj od razu zabrała do domu, ale F jakoś nie pałał chęcią pogonienia obcego, a obcy na mój gust był bardziej wystraszony niż atakujący - całe szczęście, więc dopóki utrzymywali dystans zostaliśmy, zwłaszcza, ze F wcale nie chciał iść do domu :roll:
Mam nadzieję, że masz rację z tym znudzeniem - to podwórko jest naprawdę dostatecznie duże dla dwoch kotów :wink:

ewkaa

Post » Wto lip 31, 2012 19:38 Re: Myszka, Misio i Dzidzia: Gamiś - BOB MCO, Fenriś - 3 lat

Tubylec sliczny,ale zdecydowanie mniej porzyjazny od Fenrisia- ja bym jednak bardzo uwazala na tych spacerach :oops:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]