Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 8:51 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

a może laseczkę wypuścic a faceta przetrzymac do znalezienia domku :wink:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pt mar 30, 2012 8:57 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Powiem Ci, że taki pomysł przebiegł mi przez głowę i chyba tak zrobię :ok: Jak tylko trochę się ociepli to zawiozę tacie do pracy Starszą, a Młody zostanie u nas do wyzdrowienia i poszukamy domku :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt mar 30, 2012 9:04 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

wspaniała jesteś dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pt mar 30, 2012 9:14 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Przywitam się z moją ogoniastą Ofelką. Widzę że jesteśmy sąsiadkami - ja też z zachodniopomorskiego. Głaski i miziawki dla wszystkich kotków które się dadzą wymiziać :D. I życzenia zdrówka dla piwniczniaków.
PS. Moja Ofelia w kocięctwie miała problem z zaropiałymi oczkami (nie koci katar co prawda), zakraplałam gentamycyną. Tylko to jest na receptę, bo z antybiotykiem.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt mar 30, 2012 9:32 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Witamy się całą brygadą z Ofelką i jej Dużą :kotek: Bardzo nam miło, że do nas zajrzałyście :1luvu:

P.S. bardzo lubię Twoje miasto :ok: Mimo, że rzadko w nim bywam i tylko na chwilę to dobrze się w nim czuję :)
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 9:34 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama pisze:wspaniała jesteś dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oj tam :oops: Kochana, robimy co możemy, co nam w duszy i serduszkach gra, prawda? :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 9:44 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Ja za Koszalinem nie przepadam, ale cóż, tu mnie przywiało.
A tak wogóle, jak będziesz w Koszalinie, to może by się u mnie coś znalazło na bazarki dla kociastych (próbuję się odgracić przed drugą częścią remontu mieszkania). Sama wolę bazarków nie robić, bo nie dość, żem blondynka :oops: to jeszcze nie mam internetu w domu i korzystam tak z doskoku, ale chętnie coś przekażę.
Trzymam kciuki za zdrówko zakatarzonych :ok:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt mar 30, 2012 9:55 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

MB&Ofelia pisze:Ja za Koszalinem nie przepadam, ale cóż, tu mnie przywiało.
A tak wogóle, jak będziesz w Koszalinie, to może by się u mnie coś znalazło na bazarki dla kociastych (próbuję się odgracić przed drugą częścią remontu mieszkania). Sama wolę bazarków nie robić, bo nie dość, żem blondynka :oops: to jeszcze nie mam internetu w domu i korzystam tak z doskoku, ale chętnie coś przekażę.
Trzymam kciuki za zdrówko zakatarzonych :ok:

Dziękujemy za kciukasy, zawsze się przydają :wink:
Pisałaś, że Ofelce też ropiały oczka, u nas jest już o tyle dobrze, że żadne nie ropieje. Starszej oczka przestały ropieć już jakiś tydzień-dwa temu i zostało tylko łzawienie, które powoli też ustępuje. Najgorzej było z Młodym, ojjj oczka miał strasznie zawalone :( . W poniedziałek byłam u weta i dostaliśmy nowe krople na receptę (znowu zapomniałam jak się nazywają :oops: ) i szybciutko się wszystko poprawiło :) Muszę zrobić im zdjęcie to będziesz mogła zobaczyć jak ładnie już wygląda :ok: Tylko ten cholerny glut w nosie mnie wkurza :evil:

Jeśli chodzi o fanty na bazarki to bardzo chętnie przyjmę :1luvu: Jeśli nie moim kotom to może innym bidom można będzie wystawić :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 10:14 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

U Ofelki też się bałam, że to koci katar (chociaż poza zaropiałymi oczętami innych dolegliwości nie było). Ale też nie za ciekawie wyglądały. Na szczęście po tygodniu zakrapiania było już ok. Nie mam niestety dobrych fotek z tego okresu - jak tu sfocić dwa brykające kociaki? Chyba tylko kiedy śpią. (Dwa kociaki, bo siostrę Ofelki też wzięłam z piwnicy z zaropiałym jednym ślepkiem, ale dla niej znalazłam domek).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt mar 30, 2012 10:27 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

MB&Ofelia pisze:U Ofelki też się bałam, że to koci katar (chociaż poza zaropiałymi oczętami innych dolegliwości nie było). Ale też nie za ciekawie wyglądały. Na szczęście po tygodniu zakrapiania było już ok. Nie mam niestety dobrych fotek z tego okresu - jak tu sfocić dwa brykające kociaki? Chyba tylko kiedy śpią. (Dwa kociaki, bo siostrę Ofelki też wzięłam z piwnicy z zaropiałym jednym ślepkiem, ale dla niej znalazłam domek).

Bardzo się cieszę, że u Was dobrze się skończyło i to nie był kk. Czasem jak czytam o powikłaniach po tej chorobie to mnie dreszcze przechodzą i cieszę się jednocześnie, że moich piwnicznych gości to nie spotkało. Garażowe (Staruszek i Czarnuszek) jakiś czas temu też chorowały. Oczka miały ok, ale smarkały i kaszlały. Podawałam im z jedzonkiem antybiotyk i ładnie wyzdrowiały :) .

Super, że siostrze Ofelki znalazłaś domek :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 10:44 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Zapomniałam napisać (ostatnio o wszystkim zapominam :roll: ), że psiaczek ze zdjęcia Bożenki, ten czarny z brązowymi i białymi wstawkami znalazł domek :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 11:11 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Cała czwórka znalazła się w domkach :D . Były jeszcze dwa rude kocurki, taaakie bysie :D . Jednego ledwo wyciągnęłam zza pralki, jak przyszli po niego ludzie. Moja kruszynka była od nich chyba ze dwa razy mniejsza (ale fakt, że zarobaczona była strasznie).
Cieszę się, że psiaki znajdują domki. Ja niedawno oddawałam do domku kocurka bez ogona. Ma kocio do towarzystwa pieska, którego na razie nie lubi i obsykuje :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt mar 30, 2012 11:24 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

MB&Ofelia pisze:Cała czwórka znalazła się w domkach :D . Były jeszcze dwa rude kocurki, taaakie bysie :D . Jednego ledwo wyciągnęłam zza pralki, jak przyszli po niego ludzie. Moja kruszynka była od nich chyba ze dwa razy mniejsza (ale fakt, że zarobaczona była strasznie).
Cieszę się, że psiaki znajdują domki. Ja niedawno oddawałam do domku kocurka bez ogona. Ma kocio do towarzystwa pieska, którego na razie nie lubi i obsykuje :twisted:

Myślę, że to kwestia czasu i nawet jeśli kocisko psa nie polubi to chociaż będzie go tolerował :) . Aron nie przepada za Kicią, ale toleruje to, że jest, że mieszkają razem, że Kicia zawsze pcha się do jego misek (zwłaszcza z wodą), że go gryzie i czasem skacze mu po grzbiecie albo łepku :D Aron to już starszy pan więc nie w głowie mu jakieś zabawy, a z kotami zwłaszcza :mrgreen:
A tak poza tym podziwiam Was wszystkich, że tak znajdujecie domki, ja w tym doświadczenia nie mam :( Uczę się stąd, z forum. Będę próbowała wyadoptować Młodego, zacznę najpierw pytać tu na miejscu. Jak się nie uda uderzę dalej.
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 11:40 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Zawsze możnaby było powywieszać ogłoszenia, choćby w Koszalinie. Jak mój bezogonek znalazł domek, to i twojemu kociowi może się udać. Jak już będzie zdrowy to można popróbować.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt mar 30, 2012 11:44 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Będziemy próbować bo fajne kocisko z niego :ok:
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]