Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2011 22:21 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Może to głupie pytanie - ale czy ogólnie 'na co dzień' żyła sobie w komforcie tzn. czy fakt że była kicia w domu nie stresował jej? Bo teraz boję się, że zrobiłam nieodpowiedzialnie i moim szczurom jest źle :(.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Sob paź 08, 2011 22:38 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

RatMaga pisze:Może to głupie pytanie - ale czy ogólnie 'na co dzień' żyła sobie w komforcie tzn. czy fakt że była kicia w domu nie stresował jej? Bo teraz boję się, że zrobiłam nieodpowiedzialnie i moim szczurom jest źle :(.

To było duże 4 pokoje mieszkanie z balkonem i na codzień nie odczuwała kota bo kotka prawie ciągle była na dworze w ogródku lub w dużym pokoju.Nie panikuj,zapoznaj je przez kraty najpierw i zobacz co na to kotka?Szczury są duże bo maleńkiego to by pewnie upolowała gdyby latał.Ona jest młoda i może nic się złego nie wydarzy.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob paź 08, 2011 22:44 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Panikują to tylko szczury. Od pół godziny jeden, któremu daliśmy wąchnąć Lunę siedzi z głową schowaną w takiej rurze, którą mają w klatce. Reszta wystaje, ale głowa schowana :D .Kicia jest zaciekawiona, nie wiem czy pozytywnie czy 'łownie'. Szczury mają po 0.8 kg czyli wielkie bydlaki, mają teraz ok. półtorej roku.

RatMaga

Post » Sob paź 08, 2011 22:47 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

RatMaga pisze:Panikują to tylko szczury. Od pół godziny jeden, któremu daliśmy wąchnąć Lunę siedzi z głową schowaną w takiej rurze, którą mają w klatce. Reszta wystaje, ale głowa schowana :D .Kicia jest zaciekawiona, nie wiem czy pozytywnie czy 'łownie'. Szczury mają po 0.8 kg czyli wielkie bydlaki, mają teraz ok. półtorej roku.

To wielkie byki 8O 8O raczej zjeść się nie dadzą :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon paź 10, 2011 0:16 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

szczury instynktowanie się potwornie kotów boją. to ich naturalny wróg przecież. po jakimś czasie przyzwyczająją się jednak do jego zapachu, ale też różnie mogą reagować. moje po przyjeździe pierwszego kota, o cm się nie chciały przez 2 dni ruszyć.
teraz jest lepiej jak kolejne przyjeżdżają, ale też każdy z nich inaczej reaguje i inaczej przeżywa stres.
minie im w każdym razie i przyzwyczają się do zapachu kota ;)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon paź 10, 2011 10:19 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Musi minąć bo nie wiem ile ta kotka waży,ale te szczury są wielkie 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Pon paź 10, 2011 10:42 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Co u Luninki:)?

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pon paź 10, 2011 12:16 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

vailet pisze:Musi minąć bo nie wiem ile ta kotka waży,ale te szczury są wielkie 8O

może to takie nie hodowlane a z kanałow - u mojej mamy obok jest rzeżnik to szczury jak jamniki łażą
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon paź 10, 2011 12:19 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Karolek(ona) pisze:
vailet pisze:Musi minąć bo nie wiem ile ta kotka waży,ale te szczury są wielkie 8O

może to takie nie hodowlane a z kanałow - u mojej mamy obok jest rzeżnik to szczury jak jamniki łażą

To hodowlane bo dzikie w takich kolorach nie występują raczej.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon paź 10, 2011 12:21 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

vailet pisze:
Karolek(ona) pisze:

To hodowlane bo dzikie w takich kolorach nie występują raczej.

no wiem tylko sie śmieje - ja to mówiłam mamie, że złapie jednego zaczepie i bede na smyczy jak psa prowadzic - kazała mi psychiatry poszukać :roll:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon paź 10, 2011 17:25 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Luniak się oswaja z domem - bezbłędnie kuwetkuje, gania za piłeczkami, dziś małż zrobił jej zabawkę z papierka i sznurka i przywiązał do klamki - było ze 2 h zabawy. Szczury też już spokojniejsze.

RatMaga

Post » Pon paź 10, 2011 17:29 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

RatMaga pisze:Luniak się oswaja z domem - bezbłędnie kuwetkuje, gania za piłeczkami, dziś małż zrobił jej zabawkę z papierka i sznurka i przywiązał do klamki - było ze 2 h zabawy. Szczury też już spokojniejsze.

Super i teraz już będzie lepiej :D :kotek: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon paź 10, 2011 20:29 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Lunka na swojej kanapie.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

RatMaga

Post » Pon paź 10, 2011 20:36 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

i jak mozna skopać takie cudo - urwałabym jaja każdemu

Karolek(ona)

Post » Pon paź 10, 2011 21:00 Re: Pomocy!!Pobite kocię!!Mamy forumowy domek;)

Kotka wygląda jakby w Twoim domu była od zawsze :lol:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]