Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 13:34 Re: Moja Skarpetka ;)

Karolek(ona) pisze:Może i ja sie przywitam - jestem Garfield i mam siostre Skarpetkę, mieszka na wsi.
Obrazek
Ja (ten rudy) co prawda juz troszkę urosłem od tego zdjęcia ale Duża gdzieś posiała zdjęcia na kompie.
Mogę sie za to pokazać na zdjęciu z początku wrzesnia z wczasów jeszcze tylko mam na sobie jakies homonto :evil:
Obrazek

Witaj Garfieldzie! Miło słyszeć, że gdzieś, ktoś ma takie samo imie jak ja! :) Piękny z ciebie rudzielec, trzeba przyznać :)
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Czw wrz 22, 2011 14:16 Re: Moja Skarpetka ;)

Tylko na zdjęciach wygładam jakby sie mył w ACE - teraz na mnie duza patrzy jak wyleguje sie na parapecie i mam piękny rudy kolor a nie taki wypłowiały. Jednemu obiektyw dodaje kg, a innemu kolory zabiera :twisted:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw wrz 22, 2011 14:21 Re: Moja Skarpetka ;)

Karolek(ona) pisze:Tylko na zdjęciach wygładam jakby sie mył w ACE - teraz na mnie duza patrzy jak wyleguje sie na parapecie i mam piękny rudy kolor a nie taki wypłowiały. Jednemu obiektyw dodaje kg, a innemu kolory zabiera :twisted:

Akurat kolorystyka zależy od tego jak w aparacie działa balans bieli :mrgreen:
Moja kotka od przeprowadzki nawet nie ma pokusy wskakiwania na okno-gdzie w domu wychodziła przez nie na dwór (nisko były bo to parterówka)
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Czw wrz 22, 2011 14:31 Re: Moja Skarpetka ;)

mój nie próbuje uciekać, lubi sie wylegiwać i oglądac sobie ulice - może na laski patrzy, a może na auta. paskami mam tak zrobione, zeby sie nie uchylały do końca bo nie chciała bym wyciągac jego zwłok jakby sie zaklinował w takim uchylonym oknie, a nie było by nikogo w domu.
Co do balansu bieli to ja część fot robie cyfrówką ale nie żadną wypasioną tylko taka zwykłą a część komórką więc nie wiem czy coś sie da zmienić
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Czw wrz 22, 2011 14:32 Re: Moja Skarpetka ;)

Garfieldku, sliczny jestes, siostrzyczka tez. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 22, 2011 14:37 Re: Moja Skarpetka ;)

Jeszcze tylko 1.5h i do domku do mojej Peci :1luvu:
Co do balansu bieli musiałabyś zobaczyć w instrukcji obsługi. W telefonie często takie zdjęcia wyblakłe wychodzą, a na to się nic nie poradzi :)
Zwykłe cyfrówki potrzebują dużo światła i wyczucia coby dobrą fotę zrobić-wiem coś o tym bo mam cyfrówę i mogę sobie pomarzyć o ładnej jasnek fotce w nowym mieszkaniu :mrgreen:
Obrazek

spookyaga

Post » Czw wrz 22, 2011 14:42 Re: Moja Skarpetka ;)

na razie to od wczasow mamy klęknięte bakteryjki :P i tylko komórką pstrykamy foty, bo najszybciej je zrzucam. Cyfrówke musze podłanczać i mi sie nie chce :oops: mam taki sajgon w pokoju, że zaraz wyjde z siebie a młody zamiast sprzatac jedne zabawki zabrał sie za kolejne :evil: :twisted: normalnie mu zaraz pogonie :kotek: haha
Musze Garfulca nauczyć sprzątac zabawki to mi będzie pomagał :mrgreen:
Najchętniej bym opchneła część tych zabawek na bazarku na konto jakiegoś chorego kota bo mi żal wyrzucić, a mały ma ich za dużo

Karolek(ona)

Post » Czw wrz 22, 2011 16:38 Re: Moja Skarpetka ;)

Witaj Skarpetko :) piękna dziewczyna z Ciebie... :1luvu: podczytujemy watek i chcemy się pokazać
Obrazek
jestem Timorek a to mój kolega Bryś
Obrazek
niedawno zamieszkał z nami...bo wiesz on wczesniej był w schronisku 8O nie wiem co to jest bo ja od urodzenia tu mieszkam z moja Dużą :P
Ostatnio edytowano Pt wrz 23, 2011 11:57 przez perek, łącznie edytowano 1 raz

perek

Od: Wto sie 16, 2011 16:36

Post » Czw wrz 22, 2011 17:46 Re: Moja Skarpetka ;)

spookyaga pisze:Jeszcze tylko 1.5h i do domku do mojej Peci :1luvu:
Co do balansu bieli musiałabyś zobaczyć w instrukcji obsługi. W telefonie często takie zdjęcia wyblakłe wychodzą, a na to się nic nie poradzi :)
Zwykłe cyfrówki potrzebują dużo światła i wyczucia coby dobrą fotę zrobić-wiem coś o tym bo mam cyfrówę i mogę sobie pomarzyć o ładnej jasnek fotce w nowym mieszkaniu :mrgreen:

W kazdej cyfrowce mozna ustawic balans bieli..Ale w sumie na fotke sklada sie wiele czynnikow. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt wrz 23, 2011 7:25 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:
spookyaga pisze:Jeszcze tylko 1.5h i do domku do mojej Peci :1luvu:

W kazdej cyfrowce mozna ustawic balans bieli..Ale w sumie na fotke sklada sie wiele czynnikow. :wink:

Co do mojego, to balans bieli jest ok, tylko że obiektyw bardzo ciemny a ten aparat lubi wyłącznie duuużo światła niestety :? Jak jest troche ciemniej to już głupieje i albo flash (nienawidzę flasha!) albo długie naświetlanie co w przypadku kota skutkuje 'duchem kota' a nie kotem na zdjęciu :mrgreen:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 7:26 Re: Moja Skarpetka ;)

perek pisze:Witaj Skarpetko :) piękna dziewczyna z Ciebie... :1luvu: podczytujemy wątek i chcemy się pokazać :wink: http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL] jestem Timorek a to mój kolega Bryś Obrazek niedawno zamieszkał z nami...bo wiesz on wczesniej był w schronisku 8O nie wiem co to jest bo ja od urodzenia tu mieszkam z moją Dużą :P

Cześć Wam! :D
Schronisko? Też pierwsze słyszę! Ja to od małego pamiętam tylko moją mamę i Dużą, zawsze byłam w ciepłym domku i robiłam co chciałam :roll: A co to, to schronisko? :oops:

Dziś w nocy o 6 rano uwaliłam się na środku łózka rozpychając sie między Dużymi, ale poszłam bo nie chcieli mnie głaskać, Duża mówiła tylko 'kładź się i śpij, przestań się wiercić' ale miała bardzo zaspany głos, Duży tylko się ręką osłaniał jak pyszczkiem go po twarzy miziałam :mrgreen:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 23, 2011 9:04 Re: Moja Skarpetka ;)

Ja to w nocy też zakradam sie na łożka, najlepiej jak Duza śpi z małym bo mam ich w jednym pokoju, nie rozumiem tylko dlaczego wygania mnie z łóżka, przeciez Ja tylko im podgryzam stopy jak wystawia spod kołdry, szczególnie młodego lubie bo nimi rusza i mam "żywą zabawkę". Tylko, że za moje dobre serce, (bo nie pozwalam im marznąć przecież, jak podgryze to zaraz chowają) słysze tylko - "Wypad mi stąd gryzoniu jeden, jak sie nie umiesz zachowac to śpij na dywanie"
Kot chce dobrze, a "obrywa" idę na mój parapet - ty tylko misiom wadzę, a je zawsze moge przypdkiem zrzucić :lol:

Karolek(ona)

Post » Pt wrz 23, 2011 9:07 Re: Moja Skarpetka ;)

to i ja się przywitam :mrgreen: mam kotkę w skarpetkach 8) do adopcji
czyli prawię jakbym miała Skarpetę :wink:
o taką (w środku)
Obrazek

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 23, 2011 9:07 Re: Moja Skarpetka ;)

Dzień Dobry Obrazek

Iskropka

Od: Pt lis 30, 2007 21:11

Post » Pt wrz 23, 2011 9:08 Re: Moja Skarpetka ;)

żeby nie ten zaklepany kotek to bym ją zabrała bo jest cudna - wszystkie sa cudne

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]