Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 21:10 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Jakaś bzdura - chcę napisać kolejny post we własnym wątku - "wybrany temat nie istnieje" :twisted:

Na FB nie widzę profilu, nie mogę się wylogować czyli udaję że jestem aktywna cały czas ... Pojawiło się po kolejnym zalogowaniu :twisted:

Całe szczęście, że zdążyłam się porozumieć kto chce dołączyć do administrowania wydarzeniem...

Zaglądnęłam do Kingi ale średnio rozumiem o czym pisze nawet jeśli kiedyś byłam w temacie :wink:

Na innych forum przerwa we wklejaniu zdjęć - mnie się nie spieszy a na składanie wizyt też nie mam czasu :wink:

Opisałaś wklejenie zdjęcia do avatarka - tam już mam - chciałabym wkleić zdjęcie w treści wydarzenia :wink: Daje sie ale troszkę niżej - trudno skoro nie można inaczej będę aktualizowała....

Ups... mam 2213 nieodebranych wiadomości - mam nadzieję, że robiąc porządki nie skasuję przez przypadek czegoś ważnego prywatnego do mnie... i kto to mówil że ktoś skasuje coś bez czytania... :oops:
Bardzo ciekawe są takie porządki - przy okazji widać kto spośród znajomych mnie zapraszał na swoje wydarzenia :twisted:
Usunęłam 500 wiadomości z subskrypcji... :wink:

Wracam do bohatera wątka:

Nie przeszkadzajcie mi spać!
Obrazek

Pomogę Krzysiowi się umyć:
Obrazek

Jestem prawdziwym dzikim kotem z puszczy! Poczęstować Was?
Obrazek

Co tam pływa?
Obrazek

Nie śmiej się ze mnie – ja naprawdę nie jestem w ciąży – jestem kocurkiem!
Obrazek

W domu też mogę coś sobie upolować:
Obrazek

A teraz się pobawię:
Obrazek

...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon sie 29, 2011 23:06 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Obrazek
moja Mycha 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Właśnie to jest minus tych wydarzeń,bo chociaż powinno byc z 5 zdjęć możliwych do wklejenia,może cos poprawią,bo tak w postach to potem zaginie
Ja zrozumiałam,że o awatarek chodziło

Ło ,ja u Kini wieki temu byłam 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sie 30, 2011 8:35 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Witamy się z rana Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 30, 2011 9:10 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Myszolandia pisze:Obrazek
I jak moja Niki ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto sie 30, 2011 14:25 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

nawet gdzies mam zdjecie Mych w podobnej pozie,trudno,kiedy przekopę te teraz ok. 8000 zdjęc i je znajdę
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto sie 30, 2011 14:38 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Odwiedzacie nas wiec wkleję coś co czeka bo wieczorem nie wiem o jakiej porze tutaj przyjdę :wink: .

Erin pisze:Witamy się z rana l]

Serdecznie witamy! Oglądałam zdjęcia wklejone specjalnie dla mnie i bardzo za nie dziękuję – są śliczne!

szybenka pisze:
Myszolandia pisze:Obrazek
I jak moja Niki ;)

Właśnie dlatego bardzo lubię odwiedzać Wasze wątki! Patrzę na zdjęcia Mysi i Nikuni i widzę swojego Mruczusia! Bardzo podobają mi się zdjęcia innych maleństw, jeśli je gdzieś zauważę – dlatego marzyłam o maleństwie – Mruczuś nigdy nie był taki śliczny bo już był starszy!

kussad pisze:Klikać możemy już tylko drzewko Tiris 43- 93%)- wszystkie pozostałe już urosły.
Posadźcie kolejne - ten sam użytkownik już nie może - jest komunikat "Użytkownik posiada już drzewo" :):wink:

kussad pisze:Nikt nie sadzi nowych drzewek? Ja podlewam już tylko drzewko koleżanki z innego forum: http://www.posadzdrzewo.pl/#/profil/elzbietaks
Posadzonych zostało 26859 drzewek :)

Zapytałam Was o weeckend a sama niczego nie napisałam!

W sobotę było 32 stopnie! W poprzednie dni padał deszcz, z powodu urlopu nie byłam na działce już dość długo i wszystko mi zarosło. Tydzień temu tuż po przyjeździe tylko tam zaglądnęłam – widziałam kilkanaście żabek.
Trudno i darmo – trzeba było zabrać się za koszenie trawy. Kosiarka albo nie wytrzymuje takiej temperatury albo zaczyna się psuć. Wieczorem wcześnie padłam. Dobrze że wiał silny wiatr to komarów nie czułam.
Wieczorem się ochłodziło i w nocy była gwałtowna wichura, nie dało się spać przy otwartych oknach. Deszczu nie słyszałam.

W następnym dniu poszłam sobie na działkę na dość długo – teraz mam mnóstwo plewienia. Zmienił mi się sąsiad – nowy prawie zamieszkał na działce. Wycina wszystkie drzewa, skopał cały trawnik, usunął śliczne piwonie. Podobno co tydzień kosi trawę! Moja suczka ma pecha – tam do tej pory prawie nikt nie przychodził i biegała sobie po całym terenie. Między naszymi działkami nie ma siatki – jest tylko drut. Trudno – nie może już tam przychodzić bo będzie oszczekiwała sąsiada i rzucała się na niego albo będzie leżała przywiązana pod drzewem ale co to za spacer dla żywiołowej suki.... żaden...
Jest dobra strona wycięcia drzew – lepszy przewiew wiec u mnie będzie mniej komarów nawet koło oczka wodnego i będzie nasłoneczniony skalniaczek... Szkoda mi jednego – lubiłam siedzieć w cieniu – bardzo nie lubię słońca i upału!
Spotkałam kilkanaście żabek ale widziałam je w różnym czasie więc nie wiem ile ich mam aktualnie...
Teraz kwiatów jest bardzo mało – tuż przez wyjazdem na urlop pozwoliłam na ścięcie i rozdanie znajomym bardzo dużej ilości kwitnących kwiatów, inne przekwitły i zaczęły zawiązywać nasiona.
Czas odwiedzić forum ogrodnicze i sprawdzić co należy zrobić w tym okresie – co już można całkiem ściąć...

Mnie poznikały niektóre zdjęcia podczas różnych zamian laptopa i stacjonarnego komputera i część zdjęć podczas porządków zaczęła się nadpisywać - okazało się że po 10 000 powtórzyła się numeracja wrrr.... :evil:

Czy pamiętałyście/liście o głosowaniu na Krakvet – jutro ostatni dzień!

Na Geopark Kielce też klikamy do jutra codziennie! viewtopic.php?f=8&t=130789&start=120

Prawie nikt ze znajomych, mimo otrzymania zaproszeń, jeszcze nie udostępnił u siebie na FB tych dwu wydarzeń dla kotków z Inowroclawia, które utworzyłam wczoraj i dodałam też drugiego administratora.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto sie 30, 2011 21:22 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Dziś ciąg dalszy porządków na poczcie.

Bardzo ciekawe okazuje się przeglądanie starej korespondencji i robienie porządków na poczcie nie tylko.
Można odkryć przy okazji kiedy gdzie i z jakiego powodu założyło się gdzieś profil np. na FB, przypomnieć sobie czego nowego w jakim momencie gdzieś się uczyło, co zmotywowało do odkrywania i nauki czegoś nowego, to są bardzo sympatyczne wspomnienia zwłaszcza gdy czasem coś się robiło wspólnie z kimś a nie na postawie suchej instrukcji!

Pamiętacie nasze rozmowy o dietetyce, które potem w większości przeszły na PW.
Dalej się trzymam metodą MM, w tej chwili utrzymuje się 58 kg – endokrynolog ocenił, że prawidłowo. Od zawsze wiedziałam, że najskuteczniej na mnie zadziała stres czy coś nagłego – miałam kiedyś epizod gdy z dnia na dzień straciłam 2 kg a potem walczyłam o odzyskanie ...

Nie wiecie przypadkowo czy może już zaczął się okres zwiększonej ilości infekcji – są duże różnice temperatury i bardzo zmienna pogoda... W ciągu dnia jest ziiimno....
Czy zażywacie jakieś witaminy albo coś uodparniającego?

Planowałam na dziś wklejenie całkiem innych zdjęć i nawet przygotowałam opisy ale... nie spodobała mi się ich jakość – Podczas następnego weeckendu albo w innym terminie muszę powtórzyć całą sesję na dość dużym odcinku. – nie podobają mi się kolory ani ostrość...

Będzie Mruczuś!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzymy spokojnej nocy.
Jeszcze tylko z mobilnego łącza zagłosuję na Geopark Kielce!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto sie 30, 2011 21:31 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Qrde no jakbym Myche I Nikuta widziała 8O 8O 8O

ja to ze zrzucaniem ruszam po pierwszym września
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto sie 30, 2011 21:35 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Pamietam Mruczka...kiedys podczytywałam cichutko wątek...
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro sie 31, 2011 10:47 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Myszolandia pisze: no jakbym Myche I Nikuta widziała 8O 8O 8O

To jest to! Nareszcie postanowiłam pokazać Wam go dokładniej – nie znałyście Mruczusia ani Wy ani dużo spośród Was! Dużo więcej spośród Was ma albo miało kotki podobne do niego.

Danusia pisze:Pamiętam Mruczka...kiedyś podczytywałam cichutko wątek...

Nie pamiętam czy o tym wiedziałam!

Zaczęłam wcześniej wklejać zdjęcia Mruczusia bo mam ich z linkami bardzo dużo...
To była Moja Pierwsza Kocia Miłość, moja i całej naszej rodziny! Miki jest tylko mój!

Na początku września nie wiem w jakim będę nastroju:
Lekarz sam się leczy, nie da się zaprowadzić do specjalisty ani nie podporządkowuje się zaleceniom – nawet leżąc w szpitalu, w którym była znana i pracowała przez wiele lat, próbuje kierować swoim leczeniem.... Kiedyś znalazłam Ją w nocy nieprzytomną – tak się lecząc zatrzymała sobie krążenie. Na początku września miała być operacja... coraz bardziej wątpimy czy do niej dojdzie i czy nie trafi do szpitala z innego powodu tak jak wydawało się wczoraj...

Wiem usłyszę od Was – „nie przejmuj się innymi ludźmi – Tobą nikt się nie przejmuje” – tak to prawda ale to jednak nie zawsze działa...

Czy wiecie jak działa opcja „ukryj moją obecność w tej sesji” – zostawiłam nie klikniętą i wcale siebie nie widzę na głównej stronie w wykazie aktywnych uczestników – może w moim profilu będzie widać kiedy ostatnio byłam aktywna?

Wiem, że na forum można wklejać zdjęcia 640 x 480 tylko przed wczytaniem na Photobucket (moje) albo imageshack trzeba zmniejszyć zdjęcie – na bezpłatnych kontach w hostingowych serwerach jest określona ilość miejsca, które może zająć użytkownik. Moje zdjęcia w oryginale maja 4 – 5 MB...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sie 31, 2011 10:55 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Ale taki rozmiar się wyświetla, jak wybierzesz na imageshack rozmiar 640x480?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 31, 2011 11:08 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Narazie wszystko wklejam z Fotosika bo tam mialam konto kilka lat temu. Na Photobucket wkleję nowe.

Dziewczyny i nie tylko :wink: czy moglibyście nam pomóc - dziś ostatni dzień głosowania a do tej pory widzę , że dużo spośród Was nawet nie udostępniło wydarzenia na FB, które już kilka dni temu rozsyłałam:

Prośba dotyczy tego wątka: viewtopic.php?f=8&t=130789
Adrianapl pisze:cześć :)

miau już wielokrotnie pomogło w głosowaniach internetowych :)
pomożecie proszę i tym razem?

Bardzo proszę o głosy na Geopark Kielce
pod linkiem http://kielce.naszemiasto.pl/serwisy/sw ... erly_2011/ klikamy na :arrow: Największa atrakcja turystyczna (głosowanie) i tam klikamy :arrow: Głosuj za na Geopark Kielce - Kadzielnia, Wietrznia, Ślichowice, Biesak, Białogon

DZIĘKUJĘ :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sie 31, 2011 11:14 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

O Mruczusiu zawsze bede pamietac.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro sie 31, 2011 12:45 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Zaznaczam wątek :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sie 31, 2011 21:28 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Dorota pisze:O Mruczusiu zawsze bede pamietac.

Dziękujemy bardzo Dorotko! :1luvu:

MaryLux pisze:Zaznaczam wątek :)

Serdecznie witamy Marysiu! - Nie pamiętam jesteś na FB?

kussad pisze:Bardzo dziękuję - gapa wkleiłam wątek i nie zauważyłam że nie działa :oops:
Mrusiu - zawsze robi mi się wesoło gdy przeczytam co napiszesz :1luvu:

kussad pisze:Z domu...Zostało niecałe 3 godziny do końca głosowania. w tej chwili zostało oddanych głosów": 1362 Geopark Kielce / 1304 Zamek Chęciny
Dopiero po 23:20 mogę liczyć na jeszcze dwa głosy – mój z mobilnego łącza i syna z innego miasta.

kussad pisze:Pojawiam się rzadko - nie ma chętnych na jedzenie, syn wyjechał a my powinniśmy trzymać dietę :oops:
Wogóle rzadko można mnie gdziekolwiek spotkać bo angażuję się głównie w akcje - głosowania np. te z mojego podpisu zwłaszcza trudno jest w Geopark Kielce a dziś ostatni dzień :wink:

kussad pisze:
alus1 pisze:
kussad pisze:

Bardzo dziękujemy Alusiu :1luvu:
Szczególnie zainteresowały mnie te hamburgery - chodzą za mną od jakiegoś czasu i zastanawiałam się z czego zrobić dobre mielone :oops:

U nas ostatnio pojawiło się trochę zdjęć Mruczusia, którego chyba też nie znałaś :wink:

Do Was zaglądam tylko się nie odzywam :oops:

hamburgery zrobiłam z samej wołowiny, takich kawałków na gulasz które często w Carrefour są dostępne za całkiem przystępną cenę jak na wołowinę, do tego cebulka i natka pietruszki, jajko i trochę tartej bułki do zagęszczenia i przyprawy tymianek ale nie za dużo, pieprz, sól i trochę gałki muszkatołowej to wszystko smaczne bardzo bo bez domieszek wołowina smakuje niesamowicie 8)

Bardzo dziękuję - zacytuję sobie u siebie bo mi to zaraz zginie i będę się zastanawiała :oops: Widzisz a ja też Was odwiedzałam ukradkiem ale nieraz zastanawiałam się kto nas tak też odwiedza :1luvu:

Mruczuś ponownie zaprasza:

Spotkałem sąsiadkę;
Obrazek
Obrazek

Akcja ratunkowa!
Mruczuś był całkiem malutki gdy na podwórku zaczął go gonić spuszczony ze smyczy ON-ek sąsiadki. W tym okresie było tam zbudowane całe ogrodzone kocie miasteczko :wink:
Przerażony wbiegł na drzewo ale nie dal rady sam zejść z oblodzonego pnia. Od tamtej pory bał się schodzić z drzew – dlatego było potrzebne przeprowadzanie akcji ratunkowej i podstawienie krzesełka ogrodowego do zdejmowania kota z drzewa... :twisted: :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wracamy znad jeziora:
Obrazek

...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]