Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 20:30 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Czy Pani wet liczy po kosztach? 50pln za dzień to już z lekami i wyżywieniem czy jeszcze i to dochodzi?
Może by tak mogła choć jedną dobę pobytu Plamka dorzucić od siebie? Chyba widzi, że Pani Małgosia do zamożnych nie należy a przez swoje ubóstwo nie była w stanie wcześniej leczyć kicia. Moja wpłata zostaje u katgral ,bez względu na sytuację.Jeśli Pani Małgosia podejmie decyzję o eutanazji Plamka :cry: ,pieniążki będą jej potrzebne na testy i szczepienie pozostałych kotków.
Trzymam mocne :ok: za Plameczka , p.Małgosię i naszą :aniolek: katgral.
Plamek nie daj się :ok: .Masz tu wiele :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt maja 27, 2011 20:41 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Jeśli moje jeszcze nie zagospodarowane, to także zostają. Dla Plamka, pozostałych kotecków i Pani Małgosi.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pt maja 27, 2011 21:06 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Małgosiu koniecznie przebadaj resztę kotów.
najszczesliwsza

Post » Pt maja 27, 2011 21:20 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Super dziewczyny :1luvu:

Trzy testy na białaczkę licząc po ok. 70 zł to 210 zł plus szczepienia też ok. 200 zł. Trochę się nazbiera.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt maja 27, 2011 21:24 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

test na samą FeLV powinien być tańszy-około 40 zł
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt maja 27, 2011 21:26 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Ja płaciłam 50 zł za 1 kota. W innej lecznicy co prawda, ale myślę, że jakby robić całej 3 hurtem to dadzą upust, wet od szczepień za całą 3 dał mi właśnie upust, tak myślę głośno ;)
najszczesliwsza

Post » Pt maja 27, 2011 21:30 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

"po kosztach" sama FeLV kosztuje średnio 30 zł. 70 zł to cena podwójnego, a na FIV nie ma sensu badać 3 razy. Jeśli pojedyńczy test kosztuje 70, to raczej duża to jest cena za "robociznę"
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt maja 27, 2011 21:39 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

70 zł FeLv/Fiv . Nie wiem ile kosztuje np.sam Purevax FeLV, ale chyba lepiej zaszczepić np. kombinowaną szczepionką.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt maja 27, 2011 23:02 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Ja w ubiegłym roku płaciłam za test FeLV/FIV 75zl, a za szczepionkę 80 / albo na odwrót /.

Pani Małgosiu, jeśli nie będzie innego wyjścia , jeśli Plamek się podda, niech Pani pozwoli odejść Mu godnie, bez bólu i przedłużania cierpienia. Ja wiem , jak taka decyzja boli - to już ponad dwa jak musiałam zdecydować o eutanazji mojego ukochanego Kocura - miał tylko sześć lat i nowotwór w gardle, całkowicie zamykający światło przełyku. Mogłam utrzymywac go przy życiu dzięki stałym kroplówkom i lekom przeciwbólowym, bo już nawet śliny nie mógł przełknąć - wtedy stać byłoby mnie na to. Ale pozwoliłam mu odejść z godnością. Równo rok póżniej mój mąż zmarł na ten sam nowotwór - jak bardzo żałowałam, że ludziom nie wolno pomóc.
Ale choc jestem pewna słuszności mojej decyzji - ona wciąż boli.

Katgral - jesteś koordynatorką działań - mogę służyć niewielkim wsparciem dopiero po 10 czerwca, jak dostane emeryturę, jeśli nie na Plamka,to na pozostałe futra. Jeśli maść Baneocin byłaby potrzebna, to mam nie zaczętą, w każdej chwili podeślę, na koszt przesyłki jeszcze mnie stać.

Dla Plamka i P Małgosi - duze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt maja 27, 2011 23:13 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

A czy są testy paskowe wyłącznie na białaczkę? Ja się spotkałam tylko z fiv/felv.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Sob maja 28, 2011 7:30 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

są testy paskowe wyłącznie na białaczkę, kosztują około 45 zł

co z Plamkiem??
AnielkaG

Post » Sob maja 28, 2011 9:16 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Nie wiem,co się dzieje,od rana nie mogę się dodzwonić,nikt nie odbiera...pół nocy nie spałam,wstawałam,piłam,coś tam próbowałam oglądać w telewizji...o 3 nad ranem zaczęłam pranie wszystkich becików Plamutka,wszystkie były zafajdane i śmierdziały od tego dziadostwa,które mu się wylewało z łapek.Bo przecież jak wróci,to będą mu czyste potrzebne....prawda?
Zaczynam wariować.Jadę.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob maja 28, 2011 9:20 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

W poniedziałek zorientuję się za ile najtaniej uda mi się załatwić szczepienia, co to wyżej pisałam to było, że 50 zł za test, a kombinuję, że skoro jak 3 koty na raz szczepiłam i było dużo taniej to z testami też tak będzie. I mogę w następny poniedziałek pomóc Małgosi z zawiezieniem kotów do weta, który będzie robił testy.
najszczesliwsza

Post » Sob maja 28, 2011 9:25 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

Dzięki,Aga,jesteś wspaniała,przyda mi się pomoc.
Kurcze,autobus mam dopiero za 40 minut.Jeszcze w dodatku leje jak z cebra.Cholerny świat!
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob maja 28, 2011 9:36 Re: Czy możecie mi pomóc?cd.

vip0 pisze:Dzięki,Aga,jesteś wspaniała,przyda mi się pomoc.
Kurcze,autobus mam dopiero za 40 minut.Jeszcze w dodatku leje jak z cebra.Cholerny świat!

Ja muszę zawieźć dziecko w tamte okolice, potem muszę wrócić i biegiem do szkoły na zajęcia...
Napisz mi sms co i jak u Plamka, okej?
I myślę, że możesz zapytać dziś o koszt testów 3 kotów i szczepień 3 kotów tam w Feniksie.
Może nie będzie trzeba szukać :)
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]