Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 21:41 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

czyli super wieści :D Cammi, czyli gdzie paluszki swoje wsadzisz, wszystko obraca się w złoto :1luvu:
ciekawe ilu ludzi przeszło obojętni obok biedaka.

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Śro lut 02, 2011 9:50 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:czyli super wieści :D Cammi, czyli gdzie paluszki swoje wsadzisz, wszystko obraca się w złoto :1luvu:
ciekawe ilu ludzi przeszło obojętni obok biedaka.

Pimpusia nie ma domu :-( guza ma

Rawicz to małe miasteczko
opowiedziałam w poniedziałek w pracy o tym psie
na co mój kolega taki tekst
" ... a to ten. To ja już wcześniej o nim słyszałem. "
i od słowa do słowa okazało się, że jak był u swojej dziewczyny to dzwoniła ich znajoma i przy okazji wypytywała czy by czasem nie chcieli/mogli go przygarnąć - bo akurat była wcześniej w tesco i on się tam wałęsał
jako że nie mogli/nie chcieli na tym się skończył temat labka
... ale że nikt nie pomyślał, że on kolejną noc spędzi na dworze, przy temperaturze -9 stopni ... pewnie że nie

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro lut 02, 2011 20:00 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

najłatwiej odwrócić głowę i szybko zapomnieć :evil:

Wiolaww

Post » Sob lut 05, 2011 14:19 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

labek ma dom!
po za tym ma nowie imię Aramis - ja bym mu Tesco dała :-)
ma grzyba
ma lekarza, który mu tego grzyba leczy
i ma nową rodzinę z dziećmi i oni są nim zachwyceni :-)
i nie ma za sobą pobytu w schronie uff

a ja mam za sobą małą sesję zdjęciową

Korek z Basią - nuda - znów razem w leżance - więc nie wstawię
ale wczoraj coś się w małżeństwie popsuło - Basia spała osobno - w koszyczku obok - może się pokłócili o to, ze Koras lata po nocy za Myszką

za to wstawimy zdjęcie śFirka - z wiecznie upierdzielonymi oczkami, Basi - portretowe - nie wygląda na zachwyconą, ślepaczek Fuksik, Mysza z wredną miną i żeby się Koras nie poczuł obrażony - niech ma - ale odbicie w lustrze i oczywiście Pan Kierownik tego zwierzyńca - METRO
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Cammi

Post » Sob lut 05, 2011 17:46 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Ślicznotki moje!

A Fuksik jak się czuje?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lut 05, 2011 18:55 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

anita5 pisze:Ślicznotki moje!

A Fuksik jak się czuje?

o właśnie idzie
z kuchni idzie - zapewne się napił i przysnął przy misce
ewentualnie jeszcze po drodze zrobił gdzieś siku
ja to myślałam, że on taki kot na ostatnich łapach, że mi wykorkuje dwa tygodnie po przybyciu - a on twardy zawodnik jest!!! obecnie tylko mu nerki przestały działać i oczka
ale cała reszta ok, wcina ile się da, siura i kupole wali pod łóżkiem, głosik ma donośny, sypia na termoforku - jak nic jeszcze ze sto lat tak może

widziałam Korka wywalonego powoziem do góry
wielki ogrom białego futra :ryk:
na moim łóżku sie bandzir tarzał
i on tak chyba codziennie - bo codziennie kocyk który mu tam rozkładam jest wybitnie wymientolony
a do tego on się pastwi nad Metrusiem
Anito - ratuj Metra - zabierz mozę tego szkodnika
Jak się przyjrzeć zdjęciu na którym jest Korek - to on siedzi przed półką na której są psie akcesoria
i on sobie robi fajną zabawę gmera tam i trasia na smycz z metalowymi klamrami, którą stamtąd ściąga, przy ściąganiu postaje hałas
Metro leci bo mysli, ze to ja i spacer - a to podpucha
więc wraca Metro do legowiska a po chwili znów brzdęk
i znów radośnie Metro pędzi na korytarz żeby się ponownie rozczarować
a Korek sobie siedzi i obserwuje
i jak nic ma z tej podpuchy radochę

Cammi

Post » Sob lut 05, 2011 19:03 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Ten Korek to istny koszmar! 8)

Marzę o Metrusiu, ale z moją bandą to on by nie wytrzymał. Zocha by go zamęczyła, to pewne.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lut 05, 2011 19:12 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

anita5 pisze:Ten Korek to istny koszmar! 8)

Marzę o Metrusiu, ale z moją bandą to on by nie wytrzymał. Zocha by go zamęczyła, to pewne.

ja tam myślę, że Metro jest nie do zdarcia

nasza pierwsza kotka - Duszka - ta co potrafiła kilka minut robić mu toaletę - miewała różne pomysły
- spała z nim
- myła mu główkę, oczka, nosek
- czasami z rozpędu wpadała na niego - albo jak spał to wpadała mu do legowiska
- jak się nią nie przejmował to potrafiła mu łapę do oka wsadzić

śFirek za to urządzał sobie jakieś chore harce
z pazurami izebami rzucał się na niego - a dokładnie na głowę
kiedyś udało mi się osłonić ręką Metra - to mnie porządnie pogryzł i podrapał - jeżeli Metro tak obrywał to naprawdę był biedny - teraz to się już uspokoiło
za to śFiras mu sika do legowisa :-( a jak nie nasika to się położy i Metro nie ma się gdzie podziać

po za tym one mu plują do miski z wodą - a Korek to napewno1

Basia czasem Metrusiowi strzeli baranka i poliże ucho ale to nie to samo co Duszka

za to Metro sobie to wszystko rekompensuje wyżerając im co tylko się uda
ma na swoim koncie już miskę na parapecie
czasem jakiś kąsek, który sobie kot upoluje a nie zdąży zjeść i jest w zasięgu Metra
ooo wtedy Metro to już się pazurów i zębów nie boi - kotu z pyska by wydarł kawałek kurczaczka

Cammi

Post » Sob lut 05, 2011 19:41 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Ale gAgatek Metro chyba kochał :?:

Cammi - piękne te Twoje zwierzaki :1luvu: :1luvu:

Ostatnio przeglądałam fotosika z znalazłam takie zdjęcie Agatki:

Obrazek

Skok kociastego z drzwi skończył się potłuczniem mojej dużej dupencji 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob lut 05, 2011 20:27 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi, piękne masz zwierzaki :)
A Fuks przypomina niezapomnianego Dracula casicy - też stary, bury, nerkowy i charakterny :) jeśli idzie o podawanie leków :) :twisted:
Głaski dla kociastego :-)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Nie lut 06, 2011 9:33 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Aleksandra59 pisze:Ale gAgatek Metro chyba kochał :?:
...

Jakoś tam chyba kochał - ale starał się z nim rywalizować o przywództwo w stadzie.

Obrazek Obrazek

a to zdjęcie z drzwiami - to pamiętam z Waszego wątku - ciekawa jestem jak on tam wlazł - u nas nigdy mu się nie udało wdrapać na framugę drzwi... hmm chyba dlatego, że po za wejściowymi i balkonowymi oraz od lazienki - pozostałe drzwi są w piwnicy :-)
Za to na najwyższe półki, na lodówkę 1,70 - wdrapać się potrafił :-)

Cammi

Post » Nie lut 06, 2011 17:12 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

labek ma dom :D super :ryk:
A to Basia, jak przystało na porządną kobietę, focha strzeliła :ryk:

Wiolaww

Post » Wto lut 08, 2011 7:30 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

wszystkiego dobrego z rana, dla Ciebie i wszystkich futerek /dla Basi dodatkowe mizianko/ :lol:

Wiolaww

Post » Wto lut 08, 2011 9:27 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

jutro Metro będzie miał ściągany kamień z zębów
to jest przerażające - latam z tymi kotami z byle pierdołą
za jakimiś bezdomnymi psami ganiam a nie widzę co się dzieje w paszczy Metra
wczoraj miał pobraną krew do badań - ma tam być wszystko ok
jutro z rana głupi jaś i czyszczenie paszczy
i przez kilka dni mokre z puszek zamiast suchych chrupek - to się chłopak ucieszy

... a dziś mi paskudnie smutno
jadę do pracy 20km, przez wiochy i mini miasteczka
przynajmniej 5 rozjechanych zwierzaków, lis, kot, pies - inne to nawet nie wiem, masakra
a może ich było więcej
w końcu się rozryczałam

Cammi

Post » Wto lut 08, 2011 15:24 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

... nie wolno mi nie wolno mi
myślałam, że w swoim wątku wszystko mi wolno

do pobrania jak by ktoś miał ochotę się poczęstować

a trafi mnie jak jeszcze przeczytam o kolejnym psie/kocie/koniu/krowie czy dowolnym zwierzu
z urwaną głową,
wyrzuconym przez okno,
spalonym,
zarżniętym,
oddanym na starość przez kochających właścicieli,
rozstrzelanym - My jako Polacy powinniśmy mieć jakiś taki sentyment do tych hasiorów wrzuconych do dołu i rozstrzelanych - wolałabym usłyszeć o kanadyjskim psim Katyniu .... niż o kolejnych rewelacjach Smoleńskich
Ostatnio edytowano Wto lut 15, 2011 15:33 przez Cammi, łącznie edytowano 1 raz

Cammi

[poprzednia][następna]