OMI...zostaje juz na zawsze u kamari!:))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 15:29 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Bardzo żałuję, że nie mam więcej miejsca, bo mała już by jechała do Amelki :( Mam jednak nadzieję, że Omi szybko znajdzie dom.

Trochę się powymądrzam - nie piszcie, że to straszna wada, bo to nie prawda :roll: Kot gubiący kupki, to żaden problem :mrgreen: Po dobraniu diety mała zostawi raz dziennie suchego, nieśmierdzącego bobka. Amelka na przykład odkąd je tylko mięsko, nie ma z jelitkami żadnych problemów. Nie może jeść rzeczy nabiałowych ani nic typu saszetek. Do mięska glumie jeszcze odpowiednie chrupeczki i jest ok :ok: Kot jest czysty, robi co trzeba o tej samej porze - czyli zero problemów :mrgreen:

Nie można też przesądzać, że brak czucia zostanie, młode, silne kociaki potrafią się naprawić same :D

Trzymamy bardzo mocno kciuki za Omi :1luvu:

Nie wiem, jak się robi oddzielne wątki na fb, ale dodałam ją do swojego profilu i strony.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto gru 07, 2010 15:34 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

kamari pisze:Bardzo żałuję, że nie mam więcej miejsca, bo mała już by jechała do Amelki :( Mam jednak nadzieję, że Omi szybko znajdzie dom.

Trochę się powymądrzam - nie piszcie, że to straszna wada, bo to nie prawda :roll: Kot gubiący kupki, to żaden problem :mrgreen: Po dobraniu diety mała zostawi raz dziennie suchego, nieśmierdzącego bobka. Amelka na przykład odkąd je tylko mięsko, nie ma z jelitkami żadnych problemów. Nie może jeść rzeczy nabiałowych ani nic typu saszetek. Do mięska glumie jeszcze odpowiednie chrupeczki i jest ok :ok: Kot jest czysty, robi co trzeba o tej samej porze - czyli zero problemów :mrgreen:

Nie można też przesądzać, że brak czucia zostanie, młode, silne kociaki potrafią się naprawić same :D

Trzymamy bardzo mocno kciuki za Omi :1luvu:

Nie wiem, jak się robi oddzielne wątki na fb, ale dodałam ją do swojego profilu i strony.

Kamari, to tchnęło optymizmem :1luvu: Omi ma duże szanse!!
szkoda, że nie możesz przygarnąć Omisi....:(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 07, 2010 15:37 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

och - widzę, że Omiśkę odwiedziła Maria!!!!!! to ten najcudowniejszy na świecie dom, który trafił się naszej malutkiej Amelce :1luvu: - ja cały czas wierzę, że Omisia będzie miała też tyle szczęścia i że także zdrowotnie w nowym domu bardzo jej się poprawi!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

nadal nie mam wieści odnośnie kasy - komu i ile na tę karmę - a Omi pewnie na niej lepiej by jednak funkcjonowała.... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto gru 07, 2010 18:25 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

joluka pisze:och - widzę, że Omiśkę odwiedziła Maria!!!!!! to ten najcudowniejszy na świecie dom, który trafił się naszej malutkiej Amelce :1luvu: - ja cały czas wierzę, że Omisia będzie miała też tyle szczęścia i że także zdrowotnie w nowym domu bardzo jej się poprawi!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

nadal nie mam wieści odnośnie kasy - komu i ile na tę karmę - a Omi pewnie na niej lepiej by jednak funkcjonowała.... :(

ruru pisze:
Myszeńk@ pisze:
CoolCaty pisze:Kochane, jutro sprawdzę koszt karmy i dam znac. Dzwoniłąm już do hurtowni i możliwe, że uda mi się wybłagac 2 kg próbek tej karmy, więc suche będzie. Jak się uda i joluka się zgodzi, to bym kupiła jakieś miekkie jedzenie odpowiednie.
Dzisiaj Omi miała znieczulenie i zdjęte szwy z ogonka,. Sprawa z dupcią wygląda tak, że błona śluzowa odbytu jest lekko wynicowana i lekko poobcierana. Nasmarowałam jej dupiczkę. Ona nie zawsze gubi te kupy, czasem robi do kuwetki. Kotka jest wysterylizowana.
Joluka - dziękuję w imieniu Omisi.

Dokładam się do Joluki, napiszcie tylko ile potrzeba.

Karmę RC Fibre Response kupowałam na kilogramy, od AgiPap z Forum, z tego co pamiętam, po 16zł za kg :roll:

Myszeńko dzięki wielkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
piszcie PW do CC, bo Ania taka zajęta, że może jej umknąć

Myszeńko, joluka :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto gru 07, 2010 22:16 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Obrazek
Obrazek
Dzisiaj malutkiej krwawił ten kikutek ogonka
P. doctor opatrzył, ale przydałby się też małej
jakiś dobry krem gojący, chyba taki jak dla dzieci
czy z nagietkiem- co jest takie najlepsze?
i często smarować...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto gru 07, 2010 22:42 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Pięknie wygląda jak na kotkę schroniskową a do tego jeszcze taka przytulanka :1luvu: Szczęściarz kto ją weżmie :)
Anna Kubica

Post » Wto gru 07, 2010 23:33 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Śliczna jest :1luvu: i taka kochana :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro gru 08, 2010 0:44 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Omi jest naprawdę fantastyczna. Wielki przytulak i pieszczoch :1luvu: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 08, 2010 8:38 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Fajna Koteczka :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro gru 08, 2010 10:28 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Taki słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Masz rację Tatianko, trzeba często smarować... A to możliwe tylko w domku... Czy ktoś zechce pomóc Omisi i zaopiekować się nią? Bardzo, bardzo prosimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biedne, kochane maleństwo :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 08, 2010 10:29 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

biedniutka ogromnie :(
tym bardziej, że tak bardzo pragnie opuścić schronisko :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 08, 2010 10:41 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Śliczna jest. Gubienie koo nie powinno jej przekreślać, tez przez pewien czas żylismy z kotkiem z takim defektem (na szczęście się nam To-to naprawiło). Nie jest to szczególnie klopotliwe. Ten charakter wynagrodzi wszystkie niedogodnosci.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro gru 08, 2010 10:46 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Morfeusz do dziś czasem zgubi bobek albo chodzi z wystającym. Ale ma zwartą kupę, i po prostu trzeba ją podnieść wyrzucić i koniec.
Czasem nie czuje, ze nie zrobił do końca w kuwecie ale to nie jest straszny problem i nie zdarza się często. No i OmI jest śliczna :-) nie to, co morderczy dresiarz Morfeusz.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro gru 08, 2010 11:03 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Morfeusz jest przecież piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Omisia tak kocha człowieka, tak bardzo prosi by ją zabrać, ech, serce boli :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 08, 2010 12:06 Re: OmI czy ma szansę na miłość mimoTejOdrażającejWady?SchrŁódź

Za domek :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]