Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 04, 2010 19:17 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

Ciepła pisze:opinie z poradni to ja mam na dwie kartki..
mimo cwiczen mloda ma poglebienie swoich dysfunkcji..
czy jakos tak..

Ja też mam tyle... I zaleceń 15 punktów. A szkoła, że tak powiem w pewnych sprawach się wypięła... Pewnie, że nie we wszystkich, ale i tak uważam, że z polskiego wyrównawcze powinny być. A nie ma :roll: A on ma zalecone!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw lis 04, 2010 19:18 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:Mój syn ma stwierdzoną dysgrafię na razie. Resztę badań ma powtórzyć za rok, bo pani psycholog i pani pedagog nie były pewne dysleksji, mimo utrzymujących się problemów i cech typowo dyslektycznych. No nic poczekamy, bo może on udaje tylko? :lol:

u mojego młodego tez byla stwierdzona dysleksja. Jesoo ,co ja sie nasiedziałam z nim przy odrabianiu lekcji :( . Dopiero pod koniec gimnazjum zaczal sam sobie radzic.

Danusiu, wiem o czym mówisz! Od pierwszej klasy nie było dnia, żebym nie musiała odrabiać lekcji... Moje dziecko oprócz tego ma zaburzenia pamięci bezpośredniej słuchowej i wzrokowej. Nie zapamiętuje niczego co słyszy czy czyta, przez co zadania z treścią z matematyki są udręką. Z polskiego też...

maciejowa

Post » Czw lis 04, 2010 19:25 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:
Ciepła pisze:opinie z poradni to ja mam na dwie kartki..
mimo cwiczen mloda ma poglebienie swoich dysfunkcji..
czy jakos tak..

Ja też mam tyle... I zaleceń 15 punktów. A szkoła, że tak powiem w pewnych sprawach się wypięła... Pewnie, że nie we wszystkich, ale i tak uważam, że z polskiego wyrównawcze powinny być. A nie ma :roll: A on ma zalecone!

Mój miał wyrównawsze i z polskiego i z matmy. czesto byl jedynym obecnym na nich.
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lis 04, 2010 19:26 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:Danusiu, wiem o czym mówisz! Od pierwszej klasy nie było dnia, żebym nie musiała odrabiać lekcji... Moje dziecko oprócz tego ma zaburzenia pamięci bezpośredniej słuchowej i wzrokowej. Nie zapamiętuje niczego co słyszy czy czyta, przez co zadania z treścią z matematyki są udręką. Z polskiego też...

dokładnie to samo pzrechodzilismy :(
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 04, 2010 19:30 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:Danusiu, wiem o czym mówisz! Od pierwszej klasy nie było dnia, żebym nie musiała odrabiać lekcji... Moje dziecko oprócz tego ma zaburzenia pamięci bezpośredniej słuchowej i wzrokowej. Nie zapamiętuje niczego co słyszy czy czyta, przez co zadania z treścią z matematyki są udręką. Z polskiego też...

no skad ja to znam..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw lis 04, 2010 19:39 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

Ciepła pisze:
trawa11 pisze:

no skad ja to znam..

Cieszę się, że nie jestem osamotniona z tym problemem i w takim razie oczekuję wsparcia :twisted: , bo czasem to mam chęć rzucać garami o podłogę :roll:
A teraz zmykam na ćwiczenia. Wpadnę jeszcze później ;)
Tylko mi tu setki nie nastukajcie :ryk: :ryk: :ryk:

maciejowa

Post » Czw lis 04, 2010 19:40 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

Kasiu postaramy sie :wink:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw lis 04, 2010 19:52 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

Przywitam sie na 7 stronie.
co do dzieci i problemów moje dziecię obecnie prawie 30 - letni miało (ma) dysortografię. W latach 90- nie było jeszcze tak popularnie porady i zalecie ćwiczeń. Sam z nią ( w szkole podstawowej) ćwiczyłam ortografię i rozwijałam zainteresowania. Potem poszło lawinowo i bez mojego już udział, a efekt końcowy w 4 klasie LO wygrana ogólnopolska olimpiada z j.polskiego, a co za tym poszło zwolnienie o z ocena bdb z matury z j.polskiego wolny wstęp na dowolne ( oprócz inżynierskich) studia w całej Polsce ( wtedy były jeszcze egzaminy wstępne).

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw lis 04, 2010 22:28 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

Hannah12 pisze:Przywitam sie na 7 stronie.
co do dzieci i problemów moje dziecię obecnie prawie 30 - letni miało (ma) dysortografię. W latach 90- nie było jeszcze tak popularnie porady i zalecie ćwiczeń. Sam z nią ( w szkole podstawowej) ćwiczyłam ortografię i rozwijałam zainteresowania. Potem poszło lawinowo i bez mojego już udział, a efekt końcowy w 4 klasie LO wygrana ogólnopolska olimpiada z j.polskiego, a co za tym poszło zwolnienie o z ocena bdb z matury z j.polskiego wolny wstęp na dowolne ( oprócz inżynierskich) studia w całej Polsce ( wtedy były jeszcze egzaminy wstępne).

Witanko Hannah :) Tchnęłaś promień nadziei w moje znerwicowane ciało ;) Dziękuję! :mrgreen:

Ledwo się ruszam, pozycja plie nie należy do moich ulubionych, podobnie jak wypady :roll: :lol:

maciejowa

Post » Czw lis 04, 2010 22:43 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

A co to za pozycja plie 8O
może nam zademonstrujesz :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 04, 2010 22:54 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

A proszę bardzo :lol:
Stajemy w lekkim rozkroku, kolana troszeczkę ugięte, miednica podwinięta pod siebie i robimy leciuśki przysiadzik, kierując kolana na zewnątrz. Plecki trzymamy proste, tak jakbyśmy stały przy ścianie i zsuwały się po niej plecami w dół i w górę. Po kilku powtórzeniach zostajemy sobie w dole na jakiś czas i wtedy możemy ćwiczyć inne partie ciała podczas gdy nasz mięsień czworogłowy uda ćwiczy sobie izometrycznie :lol:
Baletnice też robią plie :lol: Cóś w ten deseń: http://www.youtube.com/watch?v=7O9mBG9vm44

maciejowa

Post » Czw lis 04, 2010 22:57 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:A proszę bardzo :lol:
Stajemy w lekkim rozkroku, kolana troszeczkę ugięte, miednica podwinięta pod siebie i robimy leciuśki przysiadzik, kierując kolana na zewnątrz. Plecki trzymamy proste, tak jakbyśmy stały przy ścianie i zsuwały się po niej plecami w dół i w górę. Po kilku powtórzeniach zostajemy sobie w dole na jakiś czas i wtedy możemy ćwiczyć inne partie ciała podczas gdy nasz mięsień czworogłowy uda ćwiczy sobie izometrycznie :lol:
Baletnice też robią plie :lol: Cóś w ten deseń: http://www.youtube.com/watch?v=7O9mBG9vm44

yyy, no sprobowalam :oops: ,ale to nie takie proste :ryk:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 04, 2010 23:02 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:A proszę bardzo :lol:

yyy, no sprobowalam :oops: ,ale to nie takie proste :ryk:

Nikt nie mówił, że to proste :lol: Ale to bardzo dobre ćwiczenie wzmacniające mięsień czworogłowy uda. Aaa no i znam dużo gorsze ćwiczenia :mrgreen:

maciejowa

Post » Czw lis 04, 2010 23:12 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:Nikt nie mówił, że to proste :lol: Ale to bardzo dobre ćwiczenie wzmacniające mięsień czworogłowy uda. Aaa no i znam dużo gorsze ćwiczenia :mrgreen:

to ja już na tym poprzestanę :oops:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 04, 2010 23:16 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:Nikt nie mówił, że to proste :lol: Ale to bardzo dobre ćwiczenie wzmacniające mięsień czworogłowy uda. Aaa no i znam dużo gorsze ćwiczenia :mrgreen:

to ja już na tym poprzestanę :oops:

To właśnie początek powinien być! Trzeba być w formie i dbać o mięśnie, bo za 20 lat będziesz zwiotczała jak balonik, z którego uszło powietrze :P Ja tam nie lubię bardzo wzmacniania, nie cierpię do tego stopnia, że nie przygotowałam się na egzamin. Ale ćwiczę, bo widzę efekty :)

maciejowa

[poprzednia][następna]