Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 19:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witajcie :D

Cudne kotulki :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Sob kwi 24, 2010 20:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Joachimku, wycałowałabym ten słodki pysiolek! oj... :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob kwi 24, 2010 21:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No, cioteczki, kochane :)
Jutro opowiem, co dzisiaj widziałam, bo już teraz nie mam siły.
Ale jedno tylko: kupiłam na okienko balkonowe pelargonie anielskie :)
No i chyba źle je posadziłam. Na 60cm skrzynkę 4 pelargonie to chyba za dużo, jak myślicie?
Bo jeżeli za dużo, to muszę jedną przesadzić do innej doniczki.... Czekam na rady :)
A tak to wygląda na razie oczywiście w oknie odbija się siatka):
Obrazek Obrazek
I kwiatki z bliska:
Obrazek Obrazek
Oczywiście na razie stoją w domku, bo chyba jeszcze za zimno jest...
I co o tym wszystkim sądzicie?
Ja idę się położyć, bo od tego myślenia już jestem zmęczona... w ogóle na kwiatkach się nie znam.... Generalnie to myślałam, że nie lubię pelargonii. Dzisiaj na targach przekonałam się, jak wiele odmian jest tych kwiatów i że są piękne. Tylko tych starych gatunków nie lubię i nadal mi się nie podobają, sadziła je moja mama na balkonie i nie znosiłam ich. Ale inne odmiany są śliczne... np ta, anielska - nawet nazwę ma ładną :)
Dobrej nocy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie kwi 25, 2010 7:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Sihajko. Szybciej Ci zarosną skrzynkę. :wink: No, trzy by starxczyła. Ładne są te angielskie. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 25, 2010 8:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej kalairku :)
No właśnie to nie są pelargonie angielskie. Angielskie mają duże kwiaty - tak mi tłumaczył pan ogrodnik ;) A te są anielskie, od aniołków :) Nie wiem czemu, bardziej mi się podoba wszystko, co mniejsze. Duże mają swój urok i potrafią zaimponować - widziałam np tulipany olbrzymie. Coś pięknego. Ale te malutkie zawsze mnie chwycą za serce - i to we wszystkim. Malutkie kotki, malutkie kwiatki, jakoś tak mam... Bratki były piękne - wszystkie kolory jakie sobie można wyobrazić. Ja uwielbiam bratki, duże podziwiałam, ale te malutkie jakoś tak na mnie inaczej działają....
Trochę wiosny :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zagadka, co to jest?
Obrazek

Sihaja

Post » Nie kwi 25, 2010 8:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Prawda prawda, dobrze Ci pan tłumaczył. :lol: Drobniusie są fajne. Ale róże np. wolę duże. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 25, 2010 8:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Róże są wszystkie piękne :). Ale wiesz, jakie piękne są miniaturkowe goździki albo gerbery? No cudowne :)
Na wystawie nie były tylko same roślinki. Oto, co można było zobaczyć - ptaszki ozdobne :) Chyba pierwszy raz w życiu widziałam koguty i kury olbrzymie. Mówię, Wam, jakie to wielkie... w kurniki chyba muszą mieć specjalne, bo zwykłe grzędy nie dadzą rady :) Toż te kury były większe od mojego Joachima :) Troszkę ptaszków:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Nie kwi 25, 2010 9:00 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O, kurki! :lol:
Na zagadkę nie odpowiem, bo nie ma szans na obejrzebie zdjęcia..Nie chce się otworzyć.. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 25, 2010 9:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:O, kurki! :lol:
Na zagadkę nie odpowiem, bo nie ma szans na obejrzebie zdjęcia..Nie chce się otworzyć.. :roll:

ooo. mi się otwiera po kliknięciu... No więc nie wiem, co zrobić...

Sihaja

Post » Nie kwi 25, 2010 9:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

To w fotosiku, a on płata psikusy..Poczekamy. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 25, 2010 9:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A te pelargonie - to one się same rozrosną? Nic nie muszę robić, tylko podlewać? Na razie wystawiam na dzień na balkon, a na noc będę chować do domu. No i czy jak za tydzień jednak je przesadzę (jedną do innej doniczki a trzy zostawię, tylko muszę je ładnie poprzesuwać w doniczce) to czy one to wszystko wytrzymają? Martwię się... ja zupełnie nie znam się na kwiatach, co mnie w tym roku podkusiło.... :roll:

Sihaja

Post » Nie kwi 25, 2010 9:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:To w fotosiku, a on płata psikusy..Poczekamy. :wink:

Ale to nie jest w fotosiku. Tojest w http://img189.imageshack.us/i/p1080757.jpg/

Sihaja

Post » Nie kwi 25, 2010 9:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:A te pelargonie - to one się same rozrosną? Nic nie muszę robić, tylko podlewać? Na razie wystawiam na dzień na balkon, a na noc będę chować do domu. No i czy jak za tydzień jednak je przesadzę (jedną do innej doniczki a trzy zostawię, tylko muszę je ładnie poprzesuwać w doniczce) to czy one to wszystko wytrzymają? Martwię się... ja zupełnie nie znam się na kwiatach, co mnie w tym roku podkusiło.... :roll:

Rozrosną się. Jest odżywka do pelargonii, są żarłoczne. :mrgreen: Ja bym nie przesadzala...Na jesień przycinasz i zimujesz w chłodnym miejscu. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 25, 2010 9:28 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:
kalair pisze:To w fotosiku, a on płata psikusy..Poczekamy. :wink:

Ale to nie jest w fotosiku. Tojest w http://img189.imageshack.us/i/p1080757.jpg/

Przepraszam, oczywiście w imageshaku! :oops: No nie chce..Otwiera się tylko paseczek na 3 milimetry, i koniec.. :evil:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 25, 2010 9:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No, to mi przykro, że się nie chce otwierać.
To mówisz, że nie przesadzać? Będzie im wygodnie w czwórkę? Wszędzie piszą (teraz czytam...) że odległość między kwiatami powinna być 20-25cm...

Sihaja

[poprzednia][następna]