Kuba i Rosen oraz my - koci "TouchPad" str.89

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 25, 2010 14:57 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Ja kuchenno-kulinarnie się nie wypowiadam albowiem zupełnie zarzuciłam tę działalność kilka lat temu :roll:
Uprasza się o kotki :wink:

A co do karmy, to Behemot-niejadek i wybredniak uznaje gourmenciki ale tylko mięsne wiórki [drób, wołowinka], sheba ale tylko filety z piersi kurczaka, felix ale tylko mięsne wiórki :evil: , suche sanabelle i brekies interior :evil:
Pół roku badań metodą prób i błędów :x
No i jeszcze sznycel wołowy, drób i wątróbki [najlepiej indycze :evil: ]
A na haciendzie to żabki, jaszczurki, nornice i ptactwo :mrgreen:
Księciuniu psiakrew :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 25, 2010 15:22 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Zrobiłam to, co miałam zrobić!!! 8) Na szczęście teraz w pracy mam luźno, więc mogę sobie pozwolić na taki nie całkiem przepracowany dzień. Za to mam wnerwa niezłego :evil: Pracownik TŻ-ta w bardzo brzydki sposób pożegnał się dziś z pracą. Zanosiło się na to od jakiegoś czasu, ale o coś takiego go nie podejrzewaliśmy. Bezrobocie podobno mamy...

Barfa nie znam, muszę się dokształcić. Drogie toto jest? W ramach edukacji przeczytałam, co mądrego piszą na opakowaniu Acany i przyznaję, że ścięło mnie z nóg - kurczaki z wolnego wybiegu, ryby łowione w morzach 8O Ja też chcę tak jeść!!! :crying:
Z drobiem ostrożnie Cioteczki - mocno jest chemią i hormonami dokarmiany - szczególnie mocno podobno indyki. Chyba, że macie dostęp do ekologicznych - jeśli tak, to poproszę o paczuszkę :wink:
SecretFire - wszystkie wymienione karmy poza Barfem są m.in. w zooplusie. Są bardzo dobre, tylko niestety dość kosztowne :roll:

Asia_Siunia pisze:Do "obróbki" zdjęć oprócz pomniejszania w powerpoint nie uzywam niczego...

Szumnie nazwałam to obróbką, a miałam na myśli przycięcie gdzieś czegoś, co nie powinno być pokazane, zmniejszenie rozmiaru i "wagi" :lol:

AYO - Zdjęcia były wczoraj :mrgreen: Wybredniaka Księciunia nie zazdraszczam.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw mar 25, 2010 15:37 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

W Zooplus tez jestem klientka :mrgreen: Bede szperac po stronach. Duzo ludzi by teraz tez powiedzialo, ze koty maja lepiej jak ludzie.

Wiesz czym mozesz tej fajnie zdjecia opracowywac? Picasa od google.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw mar 25, 2010 17:28 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

A propos Zooplusa - czy płaciłyście kiedyś kartą?
Długo się czeka na zaakceptowanie transakcji?
Na stronie jest info, że to może potrwać kilka dni, ale jak dla mnie to trochę dziwne.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 25, 2010 18:32 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Erin - niestety we wszelkich sklepach internetowych i aukcjach płacę tylko przelewem lub PayPal...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw mar 25, 2010 19:06 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Ja też płacę przelewem, albo za pobraniem, jeśli tak można. Zoooplus zawsze księgował przelewy z lekkim opóźnieniem, choć ostatnio trochę się poprawiło czasowo.

mmk

Post » Czw mar 25, 2010 20:26 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Asia_Siunia pisze:Erin - niestety we wszelkich sklepach internetowych i aukcjach płacę tylko przelewem lub PayPal...

Ale przecież PayPal to właśnie płatność kartą.
Czy się mylę?

Erin

Post » Czw mar 25, 2010 21:58 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Z tego kozystam tylko na eBay...na zooplusie nigdy nie kupowałam... :(

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt mar 26, 2010 9:45 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Koty, a konkretnie Rosen, urządziły nam w nocy pobudkę. Mamy sprzeczne wersje - ja twierdzę, że to było o 4, TŻ upiera się, że o 6 (ja nie wiem, skąd on tą godzinę wytrzasnął, bo było jeszcze całkiem ciemno :roll:) Tak, czy siak na zabawy się zebrało o tej nieludzkiej porze przedbudzikowej :twisted: Najpierw wstałam, żeby im zabrać karton, który Rosen z zapałem gryzł. Później Rosen przynosił zabawki do łóżka. Polował na nogi... Wzięłam go pod kołdrę i przytuliłam, chwilę się wyrywał, a potem zaczął ciumkać :roll: I jak tu spać jak wszystko mokre??? :roll: W wyobraźni widzę już co będzie latem, jak jasno będzie się robiło o 2-3 w nocy :?

mmk

Post » Pt mar 26, 2010 9:53 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

O w mordkę... Nie zazdroszczę, znam ten ból!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt mar 26, 2010 10:06 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

O ja, to niezła zabawa była nad ranem 8O . Moje czasem urządzają dzikie galopady, ale generalnie nie zajmują się nami tylko sobą. mmk, dziś piąteczek, w weekend odeśpisz :ok: .

ZOO+ chwalę bardzo. Dobre mega zestawy, fajne promocje, karmy dobrej jakości, naprawde dobrej (BIO herrmans). Płacę wyłączmie przelewem z polskiego banku. Średnio od zamówienia do paczki u mnie trwa 4-5 dni. A paczka przychodzi zza zachodniej granicy, więc to bardzo nieźle :ok: . Reklamacje są bardzo dobrze obsługiwane, kultura, kultura, kultura.

mmk, tak dwa słowka jeszcze o BARF, bo wydaje mi się, ż enie do końca jasne ... kto zainteresowany, niech czyta :wink:
BARF to nie nazwa karmy a sposób karmienia. W telegraficznym skrócie (to bardzo duże uproszczenie) to karmienie surowym mięsem (wcale nie chudym) z kościami wraz z warzywami, owocami i innymi dodatkami w odpowiednich proporcjach. Suche traktowane jest tuaj incydentalnie jako smakołyk, dodatek raczej, a nie podstawa ! To duża zmiana dla większości z nas ... w tym mnie. Nie ma w zasadzie na polskim rynku dobrych suchych, choć niektóre naśladują, ale odbiegaja składem od ideału. Mokre (ale takie bardzo dobrej jakości, zbliżone do naturalnego mięsa składem - mało jest takich karm, a juz na polskim rynku to dosłownie sztuki) też raczej do akcji specjalnych typu wyjazdy itd. iedy nie można zapewnić świeżości mięsa. Niemiecki rynek jako nam najbliższy w BARFie bryluje. U nas raczkuje. BARF to kopalnia, wciąż dowiaduję się nowych rzeczy.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt mar 26, 2010 10:17 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

psiama pisze:mmk, tak dwa słowka jeszcze o BARF, bo wydaje mi się, ż enie do końca jasne ...

:oops: Faktycznie nie było. Jakoś tak pasowała mi ta nazwa na nieznaną mi markę karmy :oops: Nie miałam wczoraj czasu poczytać, ale po tym co napisałaś przypomniało mi się, że czytałam już o tym. Ktoś pisał, jak uczył koty jeść mięsko chyba ze skrzydełek kurczęcych, a koty wolały się nimi bawić :wink: Obawaiam sie, że taka dieta by u mnie nie przeszła - Kuba byłby szczęśliwy, ale Rosen je surowe mięso bardziej dla towarzystwa niż z zamiłowania. Jak pierwszy raz Rosen dostał surowe (chyba wątróbka to była, pokrojona dość drobno) chodził i sprawdzał czy w obu miseczkach jest to samo, a później zabrał kawałeczek pod stół i tam zaczął się nim bawić. Teraz już je mięso, ale bez zachwytu.

Zooplus też polecam. Mają dobre podejście do klienta, reklamacji (o ile takie są, bo zwykle wszystko jest w porządku). Niektóre rzeczy mają wysokie ceny, ale większość jest taniej niż w Polsce. Jedyny minus, że trzeba poczekać na przesyłkę kilka dni.

mmk

Post » Pt mar 26, 2010 10:41 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Lilly mnie dzis obudzila przerazliwym miauczeniem. Nie wiem godziny, taka dobra jak Twoj TZ nie jestem i w nocy unikam patrzenia na zegarek, zeby nie wiedziec, ze juz czas wstawac. Co chciala nie wiem, ale tez biegi sie zaczely.

Powtarzam...pelnia ksiezyca jest we wtorek, a ja jestem do tej pory strasznie pewna, ze to duzo na futra dziala...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt mar 26, 2010 11:08 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Ja też miałam pobudkę, bo panna Party wypakowała się ze skarpety i pojechałam na kroplówkę z samego rana. Przy okazji dostała kubraczek, który od razu pozszywałam na łączeniach :roll:
Primadonna jest wściekła jak sto diabłów za ten kubrak, a moje ręce wyglądają koszmarnie :?

A czy ktoś może mi powiedzieć, czy PayPal to płatność kartą?

Erin

Post » Pt mar 26, 2010 11:21 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

http://www.paypal.pl/pl
Wychodzi mi z tego, że to płatność kartą.

Znam ból podrapanych rąk :roll: Aktualnie mam podrapane, ale nie przez koty, tylko przez przesadzanie drzewek iglastych :twisted:

Pełnia... Nie wiem czy na koty działa, ale mam lunatyka w domu :mrgreen:

mmk

[poprzednia][następna]