Permanentny PMS 4 (bez S). Życie kula się spokojnie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 31, 2010 9:05 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']

Karo wraca zaraz po Świętach, to już postanowione.
badań nie zrobili (chyba! tak wynikło z rozmowy), mam wrażenie, że mają dość sytuacji - jakby to nazwać, emocjonalnej? - w domu, dominacji Karo.

ech. trochę sobie tego nie wyobrażam, dominująca Karo, dominująca Mrufka, a pomiędzy tym wszystkim Wściekłe (obecnie Już Mniej) Kiciątka z grzybem a jeszcze w świetle naszego tygodniowego wyjazdu na koniec kwietnia (którego nie chcę odwoływać, bo jedziemy do mojego brata, u którego nie byłam jeszcze nigdy, a mieszka za granica już 3 rok...)

:roll:

:?

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro mar 31, 2010 9:44 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Przykro czytać o Pralince. Współczuję bardzo.

Świetną robotę odwalacie, dzięki wam mam Nalę zwaną Siatką ze Sportowców. Dzikość to jakby cząstka jej charakteru (wczoraj Adam chciał wziąć ją na ręce kiedy ona szła do mnie na mizianie i nie spodziewając się Adama za plecami załawiła wprawnym ciosem mnie i Adama w jednym). Ale często budzę się z kotką za plecami; albo kiedy długo ślęczę nad laptopem dostaję od niej z główki; nauczyła się od Bilbusia przyjacielskich mruków (a on od niej przeklinać) i jest naprawdę rozkoszna! Dziękuję za walkę o nią.
Pozdrawiam najserdeczniej

asiaplasun

Od: Czw maja 10, 2007 15:50

Post » Śro mar 31, 2010 9:57 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

dzięki, Asiu :1luvu: . nawet nie wiesz, jaki mniut leją nam na serca takie informacje, strasznie się zresztą cieszymy każdą wiadomością od Was :)

Uschi

Post » Śro mar 31, 2010 9:59 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

taki to nasz los 8)
3majcie się :ok:

zawsze mi sie wydaje ze jak juz jakis kot wraca to tylko po to zeby trafic lepiej :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro mar 31, 2010 10:43 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']

Uschi pisze:Karo wraca zaraz po Świętach, to już postanowione.
badań nie zrobili (chyba! tak wynikło z rozmowy), mam wrażenie, że mają dość sytuacji - jakby to nazwać, emocjonalnej? - w domu, dominacji Karo.

ech. trochę sobie tego nie wyobrażam, dominująca Karo, dominująca Mrufka, a pomiędzy tym wszystkim Wściekłe (obecnie Już Mniej) Kiciątka z grzybem a jeszcze w świetle naszego tygodniowego wyjazdu na koniec kwietnia (którego nie chcę odwoływać, bo jedziemy do mojego brata, u którego nie byłam jeszcze nigdy, a mieszka za granica już 3 rok...)

:roll:

:?

Ushi, żeby już tak całkiem najgorzej nie było, to jak nic nie znajdziecie, to ja mogę wziąć wasze dwie kotki na tydzień tymczasu pod koniec kwietnia. Niestety tylko do łazienki (ale wypasiona jest 8) w sensie spora). Mam w domu swoją koteczkę rezydentkę i 1 tymczasa. Zdrowego i zaszczepionego. Jesli jeszcze będzie, bo po świętach zabieram się za ogłoszenia.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro mar 31, 2010 11:03 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

dzięki mimbla! :1luvu:
będziemy w kontakcie, być może najbardziej będzie potrzebny TDT dla Karo, na szczęście jeszcze jest trochę czasu na "rozpatrzenie" sytuacji, zobaczymy jak się relacje w stadzie ułożą...

Uschi

Post » Śro mar 31, 2010 11:07 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Uschi, dopiero doczytałam.
Pralinka [']

Kurde, w takich chwilach człowiek jest zlepkiem buntu i smutku :(

I jeszcze z Karo.... Trzymam za Was kciuki, jestem z Wami.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro mar 31, 2010 14:08 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Biedna Pralineczka...

Trzymam kciuki za Karo. Szkoda, że jej Duzi się poddali :(

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt kwi 02, 2010 19:32 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Mimo smutków i trosk
Wesołego Alleluja
Obrazek

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob kwi 03, 2010 21:55 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Radosnych Świąt!Obrazek
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto kwi 06, 2010 10:35 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

bardzo dziękujemy za życzenia :)

szybki apdejt dla ciocioczytaczek: zdjęcia płucek maluchów, robione w narkozie w sobotę, nie wzbudziły żadnych niepokojów u PaniDoc, ale na wszelki wypadek jadą do opisu do dr Blenau. opis w czwartek.

pieczara u Wafla nie rozprzestrzenia się za bardzo, ale dziura w podbródku jest tak koszmarna, że weszłyśmy z lekami dopyszcznymi. nie wiadomo, jak taką pieczarę ogłaszać, na razie zrobimy ogłoszenia "z opóźnionym terminem odbioru". małe są fajne, Landryna miziasta, Wafel humorzasty i niezależny, ale głaski też lubi. mamo, a takie dzikie-dzikie to było :roll:

Karo przyjeżdża jutro. :strach:

Uschi

Post » Śro kwi 07, 2010 12:13 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Myślę o Was intensywnie.
Tylko kciuki mogę dodać (tak żałuję, że inaczej pomóc nie mogę :oops: ) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw kwi 08, 2010 10:25 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Karo już u nas
Duża, ładna i przerażona :|
syczy na wszystkie koty poza Soplem, ale to nie nowina - podobnie zachowywała się Lunka po powrocie.
reszta futer bardzo podenerwowana, my też nie czujemy się komfortowo, ale co zrobić.
czeka nas przeprowadzenie wszystkich badań i obserwacja Karo.
najbardziej boję się o jej relację z Mruf.
Mruf bowiem to rasowy eksterminator młodych kotów.
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Czw kwi 08, 2010 11:41 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wraca po Świętach

Za jak najmniej konfliktów.
Ja jestem załamana zachowaniem Hakera, nie toleruje Javci. Mimo kuracji kroplami Bacha i innymi lekami zaczął znaczyć teren.
Mam taka cichą nadzieję, że po wyprowadzce Javci z Agą (młodsza córka) Haker się uspokoi.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw kwi 08, 2010 13:01 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

dzięki Haniu za kciuki...

biedna jest malutka (no nie aż tak, gabaryty ma soplowe! i 7 m-cy!), dziś całą noc nawoływała (biedna i ja, bo mam za lekki sen na takie okoliczności przyrody :? )... wychodząc do pracy zostawiłam ją w szafie, czuje się tam chyba bezpiecznie. nie da się jej odizolować np. w sypialni, bo zaczyna rozpaczliwie wyć, i to tak na pełen regulator. bardzo się chce miziać, ale czuje się jeszcze bardzo niepewnie.

co ciekawe, jej pojawienie się zaktywizowało Wafla, który goni ją (oraz siostrę i Sopla < 8O > ) z sykiem i warkotem. Pestka i Mruf - no to standard, zachowują się jak Młodzież Weszpolska, my też w nerwach, jak pisała tanita. Karo dostała krople bacha (MariaD :1luvu: ), a chyba by się nam wszystkim przydały... feliway od Beaty ( :1luvu: ) też w użyciu.

chyba nie muszę dodawać, że domek Karo nie tylko nie wpadł na podrzucenie nam jakiegoś wkładu karmowo-żwirkowego (tak, wiem, mam postawę roszczeniową i nie zamierzam się z tym kryć...), ale nawet wyników badań moczu i kału, o które wyraźnie prosiłyśmy? zaczynam podejrzewać, że żadnych badań nie było :evil:

Uschi

[poprzednia][następna]