Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 8:44 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

A wycieranie Norki daje jakieś rezultaty?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw lis 19, 2009 10:36 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ja bym chyba Norę wykąpała :oops:
Może ona też poczuje się lepiej? Czysta.

Ale ja w ogóle mam zapędy do kapania kotów :lol: Tylko TZ oponuje.
Szczególnie mnie nachodzi tak właśnie przed Bożym Narodzeniem i Wielkanocą :lol: W końcu dwa razy do roku powinno się umyć, nie? Przed świętami :lol:

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw lis 19, 2009 10:46 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Taki koteczek kiedyś kąpał sie u mnie :)

Obrazek

Wojtek

Post » Czw lis 19, 2009 14:42 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Czekoladowa szylkreta? Co to za kicia?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lis 19, 2009 15:12 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Brytyjczyk. Znajomi czasami przyjeżdżali z kociakami na wystawy do Warszawy.
Tu jest trochę zdjęć, ale część już zginęła: viewtopic.php?p=1789538#p1789538

Wojtek

Post » Czw lis 19, 2009 15:26 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

A ja mam zapędy do kąpania kotow,zwłaszcza że mam 2 brudasy-białego i czarnego :lol: Ostatnio TZ zapewnił kotom rozrywkę , nie zamykając piwnicy...musiałam wykąpac całą szostkę. O ile devona umyc łatwo, o tyle namoczenie brytka do prostych zadan nie należy :lol:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Czw lis 19, 2009 16:19 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:A wycieranie Norki daje jakieś rezultaty?

Na razie jeszcze nie spróbowalam :oops:
Ona się myje jak wariatka ostatnio.
I zwiewa przede mna, jak widzi, ze idę z watką przemyć jej oczko.
Nie lubi, jak się jej coś robi, oj nie lubi...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw lis 19, 2009 16:22 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:Taki koteczek kiedyś kąpał sie u mnie :)

Obrazek

Nie ma zbyt szczęśliwej miny, ale stoi sobie grzecznie...
Z moich żaden by tak nie ustał...
Już widzę Rudzika w tej roli :ryk:
Z Norka też nie będzie łatwo, przede wszystkim trzeba będzie się zaopatrzyć w stopery do uszu, bo jak ona się wydrze... :strach:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw lis 19, 2009 16:30 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

FluszakPluszak pisze:A ja mam zapędy do kąpania kotow,zwłaszcza że mam 2 brudasy-białego i czarnego :lol: Ostatnio TZ zapewnił kotom rozrywkę , nie zamykając piwnicy...musiałam wykąpac całą szostkę. O ile devona umyc łatwo, o tyle namoczenie brytka do prostych zadan nie należy :lol:

Ja nigdy żadnego z moich jeszcze nie kąpałam... Kiedyś chciałam kąpać Nikitę, bo miała niezbyt przyjemny schroniskowy zapaszek, ale jakoś sama się domyła... Rudzik tak samo -
był brudny jak nieszczęście, ale doczyścił się sam. Z Norką jest inaczej, bo ona ma dużo miejsc łysych, na których ten brud dobrze widać. A co ona ma w uszach, jesus... Wet mówi, że świerzba tam nie ma, tylko brud... ale ILE tego brudu... Powinno się jej to wyczyścić. To są prawdziwe złogi brudu...
Obrazek

ewaw

Post » Czw lis 19, 2009 17:24 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:Są też fajne wykłady o sztuce w Zachęcie albo w Muzeum Narodowym.
Jakbyś chciała, mogę Ci coś więcej napisać na maila.

Baardzo bym prosiła i byłabym wdzięczna wielce :)

Ja kotów nigdy nie kąpałam, mam za mało sił fizycznych na takie rzeczy. Zawsze inni musieli się tym zajmować, a i tak się kończyło na fochach z kociej strony i ranach na ludzkich rękach. Na szczęście, nasze koty same sobie radzą z myciem - niektóre oszczędzały nam trudu, wpadając do miski z wodą :roll: Ale larum też był niezły.

Shoo

Od: Pt lis 06, 2009 21:41

Post » Pt lis 20, 2009 15:01 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze:(...)
Ona się myje jak wariatka ostatnio.(...)

To może kąpiel będzie niepotrzebna?

Wojtek

Post » Pt lis 20, 2009 15:33 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

FluszakPluszak pisze:A ja mam zapędy do kąpania kotow,zwłaszcza że mam 2 brudasy-białego i czarnego :lol: Ostatnio TZ zapewnił kotom rozrywkę , nie zamykając piwnicy...musiałam wykąpac całą szostkę. O ile devona umyc łatwo, o tyle namoczenie brytka do prostych zadan nie należy :lol:

8O O rany, ale Ci się trafiło - pranie hurtowe :lol:

Może Norka do grudnia sama się domyje, a jak nie, to się ją namoczy 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob lis 21, 2009 22:35 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Norka coraz odważniej zwiedza kąty. :wink: Zaczęła też sypiać w budce Rudiego.
Ustawia towarzystwo równo - jak któreś podejdzie za blisko, to jest prychanie,
sykanie, "aaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" (to brzmi trochę jak okrzyk bojowy jakiegoś azjatyckiego wojownika :wink: )
i łapa w ruch :wink:
Poza tym... jest ciągle głodna. Jak tak dalej pójdzie, to zamieni się w kulę...
Kości już jej w każdym razie nie sterczą...
Ona jest wszystkożerna! - przed chwilą wbiła zęby w batonika Bounty,
oderwała sobie kawałek, zjadła i domagała się więcej 8O 8O 8O

Oczki lepiej, ale bez rewelacji. Z wpuszczaniem kropli idzie naprawdę ciężko...
Qupalki znów brzydkie :(
Jak tylko skończy nam się dawka Scanomune, a ja dostanę może jakąś kasę,
to idę z Norką do weta i będzie trzeba porobić jakieś badania... :roll:

A reszta... po staremu, czyli spanie, spanie i raz jeszcze spanie.
Niebawem czeka nas zbiorowe odrobaczanie i szczepienie... niech tylko ta kasa spłynie...
Chyba weta wezwę do domu, bo nie wyobrażam sobie latania z każdym kotem osobno... :roll:
Obrazek

ewaw

Post » Sob lis 21, 2009 22:50 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Ewa, zamiast Scanomune, kup sobie w aptece ludzki beta-gluka (ja kupuje z Laboratoriów Natury), 30 kapsułek kosztuje ok. 30 zł, a jedna kaspułka jest na 30 dawek dla kota o przeciętnej wadze, daje się dosłownie odrobinke np. na końcówce noża, a skład jest dokładnie taki sam, jak w Scanomune, a różnica w cenie znacząca, no i łatwiej kou dać odrobinke proszku niż całą kaspułkę.

Trzymam kciuki za koteczki! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob lis 21, 2009 22:59 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

To Scanomune dostaliśmy od weta w cenie wizyty, więc nie było źle...
Dzięki za radę, będę pamiętać :D
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]