Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :( to już rok

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 11, 2021 7:53 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lut 11, 2021 21:59 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Boss i reszta Podwórkowców dziękuje Cioci Ewie za pieniądze na mięsko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

zimowe zdjęcia kotów na bazarku: https://www.facebook.com/events/1938278 ... &ref=notif
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lut 14, 2021 9:28 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

:1luvu: :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 14, 2021 10:20 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie lut 14, 2021 12:54 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Minął kolejny tydzień. Było ciężko zwłaszcza pod koniec bo luty to miesiąc rozliczeniowy więc trzeba było nadrabiać godziny i ostatnie dwa dni miałam do pracy na 13 a nie na 14 jak zawsze. Niby to tylko godzina ale dało się odczuć.
Jak widać są jeszcze fajni faceci na tym świecie a na pewno jest nim jeden z moich kolegów z pracy. To naprawdę fajny gość który nigdy nie odmówi pomocy i zawsze na niego można liczyć. Ostatnie dwa dni chodził ze mną wieczorem do paczkomatu bo zamówiłam kilka rzeczy a wieczorem tak mało przyjemnie chodzić samemu.
Wczoraj też bardzo nas zaskoczył bo na Walentynki dostałyśmy od niego po różyczce - z mojej bardzo ucieszyła się Pola :mrgreen: Nie musiał bo to przecież święto zakochanych ale to naprawdę miły gest z jego strony.
Pola - moja Walentynka dostała ode mnie smczki, pzytulanki , mizianki i buziaczki. Próbowałyśmy się odpazurzyć ale nie była na to gotowa.
Dziś u nas ładnie i słonecznie z niewielkim mrozikiem a mnie tradycyjnie boli głowa.

Wszystkim Walentynkom życzymy z Polcią wszystkiego naj, naj ...... <3 <3 <3 <3 <3
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lut 14, 2021 13:05 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ewuś to nie tylko Święta zakochanych to Święta przyjaźni.

Gosiagosia

Post » Nie lut 14, 2021 15:26 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ewa L. pisze:Minął kolejny tydzień. Było ciężko zwłaszcza pod koniec bo luty to miesiąc rozliczeniowy więc trzeba było nadrabiać godziny i ostatnie dwa dni miałam do pracy na 13 a nie na 14 jak zawsze. Niby to tylko godzina ale dało się odczuć.
Jak widać są jeszcze fajni faceci na tym świecie a na pewno jest nim jeden z moich kolegów z pracy. To naprawdę fajny gość który nigdy nie odmówi pomocy i zawsze na niego można liczyć. Ostatnie dwa dni chodził ze mną wieczorem do paczkomatu bo zamówiłam kilka rzeczy a wieczorem tak mało przyjemnie chodzić samemu.
Wczoraj też bardzo nas zaskoczył bo na Walentynki dostałyśmy od niego po różyczce - z mojej bardzo ucieszyła się Pola :mrgreen: Nie musiał bo to przecież święto zakochanych ale to naprawdę miły gest z jego strony.
Pola - moja Walentynka dostała ode mnie smczki, pzytulanki , mizianki i buziaczki. Próbowałyśmy się odpazurzyć ale nie była na to gotowa.
Dziś u nas ładnie i słonecznie z niewielkim mrozikiem a mnie tradycyjnie boli głowa.

Wszystkim Walentynkom życzymy z Polcią wszystkiego naj, naj ...... <3 <3 <3 <3 <3

Bo kto to kotełkowi obcina pazurki w takie święto ? Można popsuć pozostałe przyjemności .... Oj, Duza, popraw Ty się :wink: :D :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie lut 14, 2021 15:35 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Gosiagosia pisze:Ewuś to nie tylko Święta zakochanych to Święta przyjaźni.

O, to jednak święto również dla mnie :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 14, 2021 16:41 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Faktycznie fajny kolega :D

Oj, u nas dzisiaj też słoneczko dawało. Lubię słońce, ale trochę cięzko się obserwowało ptaki ze słoneczkiem dającym po oczach. Plus odwilż - w tej chwili +2 na termometrze na balkonie. A mi się źle spało w nocy, nie wiem czy jakaś pełnia czy zmiana pogody. Chyba dzisiaj szybko padnę.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lut 14, 2021 20:44 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Gosiagosia pisze:Ewuś to nie tylko Święta zakochanych to Święta przyjaźni.

Masz rację Gosiu. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lut 14, 2021 20:46 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Kotina pisze:
Ewa L. pisze:Minął kolejny tydzień. Było ciężko zwłaszcza pod koniec bo luty to miesiąc rozliczeniowy więc trzeba było nadrabiać godziny i ostatnie dwa dni miałam do pracy na 13 a nie na 14 jak zawsze. Niby to tylko godzina ale dało się odczuć.

Bo kto to kotełkowi obcina pazurki w takie święto ? Można popsuć pozostałe przyjemności .... Oj, Duza, popraw Ty się :wink: :D :201461

Popatrz nie pomyślałam o tym :roll: Korzystałam z okazji bo miałam nożyczki pod ręką i łapki z pazurkami :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lut 14, 2021 21:15 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:Faktycznie fajny kolega :D

Oj, u nas dzisiaj też słoneczko dawało. Lubię słońce, ale trochę cięzko się obserwowało ptaki ze słoneczkiem dającym po oczach. Plus odwilż - w tej chwili +2 na termometrze na balkonie. A mi się źle spało w nocy, nie wiem czy jakaś pełnia czy zmiana pogody. Chyba dzisiaj szybko padnę.

Ja spać poszłam po 6 rano. Dzwony w kościele biły a ja jeszcze nie spałam. U nas cały czas na minusie . Śnieg leży i całkiem dobrze się chodzi po nim. Zresztą mam dobre buty ......... a tak a propos butów - w mojej pracy buty BHP są obowiązkowe bo za ich brak grozi kara. Od początku gdy tu pracuję czyli od 9 października 2014 roku chodziłam w różnych butach od adidasów po piankowe kroksy a butów BHP kupiłam z pięć par i żadne mi nie pasowały na moje biedne zbolałe nogi. Pierwsze były ładne ale twarde i ciężkie bo ze stalowym podnoskiem. Po całym dniu nogi bolały jak diabli a do tego strasznie się pociły i śmierdziały. Drugie okazały się nie właściwe bo mimo że były lżejsze bo nie posiadały podnoska nie spełniały wymogów. Trzecie i czwarte też mi nie pasowały i odsprzedałam je koleżankom. Dopiero półtora roku temu znalazłam na allegro fajne buty BHP. Wyglądały jak trampki ale spełniały wszystkie wymogi BHP. Zamówiłam je i czekałam na dostawę modląc się , że te buty okażą się w końcu odpowiednie na moje nogi. Dzień po zamówieniu zadzwoniła do mnie pani sprzedawca z allegro . Zadawała mi mnóstwo pytań typu charakter pracy, mój wiek i postura i zasugerowała , że buty które zamówiłam są dobre ale dla młodych ale dla osób w moim wieku i przy mojej pracy poleciłaby mi inne. To wydało mi się trochę podejrzane i trącało naciąganiem na kasę bo zamówione buty kosztowały 199 zł a te które mi proponowała pani 299 zł ale postanowiłam zaryzykować. Umówiłyśmy się , że jeśli buty mi nie przypasują odeślę je a ona przyśle mi zamówione przeze mnie , zwróci różnicę i pokryje koszty wysyłek. Przystałam na to. Za dwa dni dostałam buty i ........ zakochałam się w nich. Buty okazały się rewelacyjne. Nie dość , że wyglądają jak typowe buty sportowe to posiadają aluminiowy podnosek znacznie lżejszy niż metalowy a równie wytrzymały , są antypoślizgowe , miękkie i wygodne a do tego posiadają wkładkę oddychającą antypotową i przeciwbakteryjną co sprawia , że nogi się w nich nie pocą. Zaczęłam w nich chodzić do pracy, w pracy i poza nią. Stały się dla mnie butami codziennymi i całorocznymi sprawdzającymi się i zimą i latem. Przyznam , że tak wygodnych butów moje nogi nie nosiły od dawna.
Ponieważ po półtora roku mają ślady używalności tzn. wkładki mi się zaczęły przecierać w środku bo zewnętrznie nie są ani uszkodzone , ani zdarte czy popękane postanowiłam kupić sobie drugie a te zostawić tylko do pracy. Poprzednie były z szarą wstawką więc tym razem kupiłam z dodatkiem niebieskim.
A buty wyglądają tak :

https://allegro.pl/oferta/buty-robocze- ... 8529196182

Jeśli ktoś potrzebuje buty BHP to serdecznie polecam. Nie są tranie ale naprawdę są super wygodne i mocne.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lut 14, 2021 22:24 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Pamietam jak opowiadałaś o tej pani co dzwoniła i tak wypytywała
I ciesze sie ze znalazlas dobre buty
Przy chorych nogach to podstawa
Widac ze trafiłaś na profesjonalny sklep :ok:

Glaski dla Polci. I zdrowia dla Was :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie lut 14, 2021 22:42 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MonikaMroz pisze:Pamietam jak opowiadałaś o tej pani co dzwoniła i tak wypytywała
I ciesze sie ze znalazlas dobre buty
Przy chorych nogach to podstawa
Widac ze trafiłaś na profesjonalny sklep :ok:

Glaski dla Polci. I zdrowia dla Was :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461

Dzięki serdeczne. Polcia się gdzieś zbunkrowała i śpi.
Co do sklepu to masz rację . Pełna profeska w tym co robią i znają się na tym. Sklep jest w Gliwicach.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]