Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 15, 2014 19:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Pozdrowiam wszytkich z łykędu. Jezdeśmy u Dziatka. Dziatek mię miątoli, a Małą Ciorną próbowuje głasknąć. Na obiad Duzi amciali rypcię i troszku też dostałam. Mniamuśna rypcia! Amciałam też komarra i bzykacza. Okropecznie wieje za oknem, w nocy też wiało. Nie dało się pusiać spokojmnie, no to my kotki buszowałyśmy. Teraz w dzień troszku se otpoczywamy.
Książniczka Ofelja relacjonowująca
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie mar 16, 2014 19:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Mrywieczór.
Jezdeśmy już w domciu. Troszku żałuję, bo u nas nie ma bzykaczy i komarrów do polowania i amciania. Ale są moje najmojsze posłanka. Wylegowuję się w misku w łazienku, tam jest miątko i cieplutko. Duża się martwiła, bo nie wiedziała gdzie pusia Mała Ciorna. Ale już Mała Ciorna wylazła.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie mar 16, 2014 19:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

A gdzie pusiała Czarna? Może to zgapię!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie mar 16, 2014 19:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

W domku najlepiej . A żeby domek był domkiem , musi być w nim np. kot :D
Odpoczęłyście troszkę ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie mar 16, 2014 19:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

barbarados pisze:W domku najlepiej . A żeby domek był domkiem , musi być w nim np. kot :D

Święte słowa Waćpani Dobrodziejki :)

MaryLux

Post » Pon mar 17, 2014 10:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

MaryLux pisze:A gdzie pusiała Czarna? Może to zgapię!
Inka

Gdzie pusiała Mała Czarna tego nie wie nikt poza Małą Czarną, a ona odmówiła zeznań. Przypuszczam, że mogła wejść do łóżka, do pojemnika na pościel. Ewentualnie do szafki z pościelą, która była uchylona. Ale kto ją tam wie... :roll:
Duża
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 17, 2014 10:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

barbarados pisze:W domku najlepiej . A żeby domek był domkiem , musi być w nim np. kot :D
Odpoczęłyście troszkę ?

Tia, odpoczęłyśmy :roll: Z piątku na sobotę wiało i lało, koty chyba całą noc nie spały tylko brykały. Ja się co chwilę budziłam (dlatego wiem, że nie spały). Następną noc owszem przespałyśmy nieco lepiej, ale jakoś niewygodnie mi było, obudziłam się z lekka połamana. Strasznie twarde to wyrko u rodziców. Wczoraj położyłam się nieprzyzwoicie późno, więc dzisiejszy ranek nie był zbyt przyjemny :?
Czy ja się kiedyś wyśpię??? :crying:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 17, 2014 13:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

MB&Ofelia pisze:
Odpoczęłyście troszkę ?

Tia, odpoczęłyśmy :roll: Z piątku na sobotę wiało i lało, koty chyba całą noc nie spały tylko brykały. Ja się co chwilę budziłam (dlatego wiem, że nie spały). Następną noc owszem przespałyśmy nieco lepiej, ale jakoś niewygodnie mi było, obudziłam się z lekka połamana. Strasznie twarde to wyrko u rodziców. Wczoraj położyłam się nieprzyzwoicie późno, więc dzisiejszy ranek nie był zbyt przyjemny :?
Czy ja się kiedyś wyśpię??? :crying:

Spoko!
Podobno po śmierci się każdy wyśpi :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon mar 17, 2014 14:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Hmmm... Wolałabym się wyspać trochę wcześniej :twisted:
Na przykład jutro :roll:

Kurczaczki, głodna jestem, a do obiadu jeszcze trochę czasu :placz: Tym bardziej że zapomniałam wyjąć gołąbki z zamrażarki i albo będę je rozmrażać na szybko, albo zmienię koncepcję obiadu i zrobię coś innego. A po drodze jeszcze dwa sklepy, zakupy dla kotów i dla mnie... Jak nic padnę z głodu po drodze :cry:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 17, 2014 16:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Sugeruję rybę w zielonym sosie: nierozmrożony filet z ryby morskiej wrzucasz na patelnię z odrobiną tłuszczu (olej, oliwa), solisz, posypujesz dużą ilością posiekanej natki pietruszki i czosnku, jak puści wodę od spodu, obracasz i drugą stronę też posypujesz pietruszką z czosnkiem. Jak ryba się udusi w wodzie z lodu i sos zredukuje się do połowy (i rybka zacznie się rozpadać) przekładasz na talerz i jesz z białym pieczywem. Do popicia najlepsze jest białe lub "zielone" wino. :ok:
Ostatnio edytowano Pon mar 17, 2014 20:27 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 17, 2014 19:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Miauuuu! Gdzie Carmusia? Gdzie Ofelku? Gdzie wszyscy inni?
Inka

MaryLux

Post » Pon mar 17, 2014 19:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Przepis na rybkę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]