♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 17:11 Re: Muszu i Teemuś ♥ Nowy filmik kociego ssacza str. 53 :D

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziś dzień jak co dzień, na szczęście troszkę słonka wyszło i ma być już słonecznie w najbliższym czasie :ok:
Ja mam przerwę od siedzenia przy garach :roll: Warzywa się zapiekają z kurczakiem :)
Kocurki najedzone, całe hepi bo pootwierałam okna ;)

Miraclle pisze:
Padłam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Muszonek ma tak słodki pyszczek, że nie mogę wyrobić :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teemusiowy chlebek :mrgreen: słodki jak chałka :mrgreen:

Kasieńko futerka tylko czekają żeby coś naszego ludzkiego przekąsić.
Łasuchy :wink:

Cześć Kasiu :1luvu:

Hej Basieńko :1luvu:

Muszer słodki, ale zadzior z niego :twisted:
Wczoraj próbował wylizać talerze, nie mogłam na to niestety pozwolić bo smażona cebulka, papryka i ostre przyprawy to nie dla kota :D i Muszeron się na mnie zezłościł, ofukał, prychnął, podniósł dumnie ogon i zwiał :ryk:
Za jakieś 20 minut już skruszony siedział mi na kolanach i lizał po ręce :D
Teemcia to taka kocia maskotka - zero agresji, zawsze wesoły i chętny do mizianek :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro cze 04, 2014 18:37 Re: Muszu i Teemuś ♥ Nowy filmik kociego ssacza str. 53 :D

Hej hej

Pogoda ma być już ładna, no i bardzo dobrze, bo chce się tego słoneczka :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt cze 06, 2014 12:34 Re: Muszu i Teemuś ♥ Nowy filmik kociego ssacza str. 53 :D

Hej hej piątkowo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jest pierwsza połowa czerwca, czyli mniej więcej teraz Muszeron będzie kończył 4 latka :)
Nie wiemy dokładnie, w grudniu 2010 roku został określony przez weta na ok. 6-7 miesięcy.
Nie zmienia to jednak faktu, że lata minęły jak mrugnięcie okiem i Muszynek jest już oficjalnie dorosłym kocurem :D

Często wspominam tamten czas...
Nie pochwaliłam się wcześniej swoją wpadką, jak znalazłam Muszu przed domem to na początku myślałam, że ... Muszu to dziewczynka :ryk:
Dlatego przez pierwsze 2 doby Muszeron był... Sissi :mrgreen: Dopiero drugiego dnia weterynarz nas oświecił i nawet pokazał mi, że już ma ślicznie schodzące to i owo :D
Ja wówczas, czyli kompletny ignorant jeśli chodzi o koty po prostu źle oceniłam, Muszu był bardzo puchaty, nie zauważyłam po prostu :mrgreen:
Muszer przez krótki czas w ogóle nazywał się Lex... po jakimś czasie zmieniłam mu imię na Muszu ;)

Mieszkałam z nim cały 2011 rok na wsi u rodziców, w moim pokoju miał kuwetkę, miseczki i wszystkie sprzęty.
Muszę przyznać, że nie tylko dowiedziałam się wiele o kotach, ale również o sobie...
Okazało się, że jestem baaardzo nadopiekuńcza, wręcz do przesady ;)
Muszer od tego czasu stał się moim oczkiem w głowie, było pewne od samego początku, że pojedzie ze mną do nowego mieszkania :)
Szybko też okazało się, że to zadziorny i charakterny kocurek :wink:
Do dziś mam blizny na ręce i nodze :mrgreen: Czaił się, atakował, przejście do łazienki w nocy zawsze kończyło się atakiem na gołe nóżki :ryk:
Dziś już tego nie ma... odkąd adoptowaliśmy Teemo, Muszer całkowicie przestał atakować.
Obserwując go na co dzień uważam, że dokocenie było bardzo dobrym krokiem.
Muszek owszem, stał się bardziej nerwowy i niedotykalski, bardzo ceni swoją prywatność :D, ale ma kompana na całe dnie, lubią się wzajemnie mimo bójek i sprzeczek.
Szaleją, bawią się, razem żebrzą o dokładkę obiadu, śpią czasem blisko siebie i myją sobie futerka. Chyba są szczęśliwe razem :mrgreen:
A co najważniejsze, wiem, że jak mnie nie ma pół dnia, to mają siebie nawzajem ;)

I fotki archiwalne :)
Rok 2010 i początek 2011.
Mały Muszek i jego pierwsze dni, tygodnie w nowym domku:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze spotkanie z Bernardem pod koniec 2011 roku :)
Tylko przez szybę, ale długo na siebie zerkały i do siebie zygały ;)
Obrazek

Styczeń 2012. Przeprowadzka do nowego mieszkanka :)
Muszeron wspaniale zniósł przeniesienie i szybciutko się zaklimatyzował, chociaż na pewno troszkę tęsknił po kociemu...
Obrazek

Fotki z 2012 roku :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt cze 06, 2014 14:02 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Wszystkiego najlepszego dla Muszeronka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt cze 06, 2014 15:06 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

wszystkiego najkocieńszego Muszeronku :birthday: :dance: :dance2:
dużo głasków i zawsze pełnych miseczek przysmaków
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt cze 06, 2014 15:43 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Happy birthday to MUSZYNKA! :1luvu: Śliczności :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt cze 06, 2014 16:32 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Dzięki Dziewczyny w imieniu Muszera :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Akurat przyszła paka z zooplusa a w niej sporo smakołyków, jedne gratisowe i zamówiłam Muszeronowe ulubione - GranataPet Feinis z trawą i żurawiną :)
Pociapał troszkę i teraz wyleguje się na parapecie. Teemcia śpi z boku kanapy.
Przyszedł też hamak za punkty bonusowe, czekam aż mąż wróci i złoży :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt cze 06, 2014 17:39 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Rilla07 pisze:Dzięki Dziewczyny w imieniu Muszera :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Akurat przyszła paka z zooplusa a w niej sporo smakołyków, jedne gratisowe i zamówiłam Muszeronowe ulubione - GranataPet Feinis z trawą i żurawiną :)
Pociapał troszkę i teraz wyleguje się na parapecie. Teemcia śpi z boku kanapy.
Przyszedł też hamak za punkty bonusowe, czekam aż mąż wróci i złoży :wink:

ciekawe co koty na niego, czy będą zadowolone bo z nimi to nigdy nie wiadomo co im będzie odpowiadać
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt cze 06, 2014 17:43 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Maleńki MuszÓ zmiażdżył moje serce :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt cze 06, 2014 17:47 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Muszonku Wszystkiego Najlepszego :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:balony: :birthday: :birthday: :birthday: :birthday: :balony: :balony: :balony:
Moja słodka mordeczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cześć Kasieńko :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt cze 06, 2014 18:03 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

mir.ka pisze:ciekawe co koty na niego, czy będą zadowolone bo z nimi to nigdy nie wiadomo co im będzie odpowiadać

No obawiam się właśnie, że mogą go po prostu olać :)
Tak było z nowym drapakiem, stoi wieża nieużywana, czasem któryś położy się na szczycie i tyle.
No nic, zobaczymy :D

Spilett pisze:Maleńki MuszÓ zmiażdżył moje serce :1luvu:

Ważył równe 2 kg :mrgreen:
Teraz prawie 5... :)
Fajny był z niego szkrab, podnosiłam go jedną ręką :D
Teraz to nawet w transporterze mi ciężko go nieść :mrgreen:

Miraclle pisze:Muszonku Wszystkiego Najlepszego :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:balony: :birthday: :birthday: :birthday: :birthday: :balony: :balony: :balony:
Moja słodka mordeczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cześć Kasieńko :1luvu:

Hej Basieńko :1luvu:

Dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt cze 06, 2014 18:07 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Muszu jest z tego roku co Tofik, nie wiem kiedy się urodził , bo jak go adoptowałam w lutym 2012 roku, to miał ok 1,5 roku, ale waży mniej, niecałe 4 kg :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt cze 06, 2014 18:11 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

mir.ka pisze:Muszu jest z tego roku co Tofik, nie wiem kiedy się urodził , bo jak go adoptowałam w lutym 2012 roku, to miał ok 1,5 roku, ale waży mniej, niecałe 4 kg :)

Tofik jest smuklutki, troszkę w sylwetce podobny do Teemcia, który waży też niecałe 4 kg :D
Muszer ma gęstą sierść, ciężką. Nadwagi ponoć nie ma (jeszcze :oops: ), ale przytyć już nie może, 4,8kg to dla niego max i tyle ma... :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt cze 06, 2014 20:55 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Muszonek kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: 4,8 kg to nie tak dużo :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt cze 06, 2014 21:35 Re: Muszu i Teemuś ♥ Muszeron ma 4 lata :) Foty str. 60

Muszu wymiata :ok:

Sto lat koteczku :balony: :balony: :balony: :birthday: :birthday: :birthday:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]