Witam witam! Cześć i czołem!

Coś mnie dzisiaj ból głowy ćmi okrutnie,Tosia pedałowała mi po brzuchu pół nocy a potem pogryzła bezlitośnie w zgięciu ręki. I tak się u nas dzień toczy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
NatjaSNB pisze:Ahhh uwielbiam OreoAle od wczoraj do następnej soboty obiecałam sobie nie tknąć nic słodkiego
Nie przeżyję chyba i do tego to będzie powolna śmierć w męczarniach
![]()
A co do Kotyliona to ja nie wiem, nie znam ich... ale niemożliwe żeby im się nie spodobało. Może mają jakąś kolejkę... i jak coś nie poszło to próbują jeszcze raz... nie wiem...
ab. pisze:Madzia główka boli cię, bo słodyczy nie jesz.
A Anię, bo zjadła zbyt późno![]()
Ja wczoraj jadłam tort rafaello (w orginalnej wersji z bezą i kremem czekoladowym ciemnym również) mniam pycha.
Pewnie teraz znowu zgrubnę
ab. pisze:Biszkopt pieczesz taki jaki ci najlepiej wychodzi. Ja ma taki przepis i zawsze sie udaje:
Ważymy 5 całych jajek = cukru,
4 jajka= mąka
cukier waniliowy
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek wrzątku
jajka+cukier miksujemy + mąka z proszkiem na zmianę z gorącą wodą ok 50 minut w piekarniku 180*C
Krem czekoladowy ciemny
Rozpuszczamy w dużej misce na parze 1 tabliczkę czekolady gorzkiej lub mlecznej (Wedel) + 2 łyżki kakao
Po rozpuszczeniu zdejmujemy z garnka i ubijamy z 500ml śmietanki kremówki + 1 śnieżka
(śmietanę wlewamy do gorącej czekolady)
Krem biały
czekolada biała (Wedel), śmietana 36%, śnieżka, wiórki kokosowe ok. 100g
Robimy tak samo.
Do nasączenia biszkoptu
Woda, cukier, sok z cytryny lub pomarańczy i %![]()
Beza wg tego przepisu (bo zrobiłam więcej i mi została)
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort ... -daktylami
Ten tort tez jest super smaczny, tylko trzeba bardzo dokładnie trzymać się przepisu.
NatjaSNB pisze:Uduszę Was obie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Fatka i 72 gości