NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 8:12 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

Oj niedobra Duża i niewdzięcznica tyle protein kotkowi uciekło :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto wrz 18, 2012 8:29 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
rudy kociak pisze:Oj niedobra Duża i niewdzięcznica tyle protein kotkowi uciekło :lol:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto wrz 18, 2012 10:32 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

Zaglądamy :)
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto wrz 18, 2012 20:27 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

No i przeżyłam ostatnią wizytę u dentysty...wróciłam zadowolona z nowym zębem, jest bardzo ładny :wink:

No i wieczór zastał moje dziewczyny na siedzeniu w oknie w oczekiwaniu na adoratorów...

Kropka już w domku...Lunka jeszcze miała nadzieję... :wink:

Obrazek

Niestety, ciągle odwiedzają nas oba kocurki... wiemy już czyje łone...szkoda tylko, że znaczą nam teren :(
Pan Kacper dopadł Młodego...
A Młody dopadł Kropeczkę...
Tylko, że Kropeczka pozwoliła sobie na zabawę z psią...a Kacper nie...
Zabawa wyglądała tak, mały siedział na kocie, i szarpał za sierść, starannie szarpał tak po jednym kłaczku...Kropka to przeżyła, nawet nie miała ochoty na ucieczkę i nie protestowała...
Ona jest naprawdę wspaniała...Kochana i cierpliwa...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto wrz 18, 2012 21:02 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

Oj chyba nie ma czego Kropeczce zazdrościć :?
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Wto wrz 18, 2012 22:06 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

anka13 pisze:Oj chyba nie ma czego Kropeczce zazdrościć :?

Też tak myślę :wink:
Kacper sobie nie pozwala, :ryk: gdy tylko mały dobiega do niego, kocisko od razu zaczyna furczeć i podnosi łapę do bicia...dzisiaj psio zarobiło...z zaskoczenia...mocno się zdziwił...nawet nie zdążył zapłakać :mrgreen:
Ale to Kacperka mi żal :mrgreen: do tej pory ten spokojny, niewadzący nikomu kocio miał święty spokój, teraz musi być czujny :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro wrz 19, 2012 9:28 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

AnnAArczyK pisze:
anka13 pisze:Oj chyba nie ma czego Kropeczce zazdrościć :?

Też tak myślę :wink:
Kacper sobie nie pozwala, :ryk: gdy tylko mały dobiega do niego, kocisko od razu zaczyna furczeć i podnosi łapę do bicia...dzisiaj psio zarobiło...z zaskoczenia...mocno się zdziwił...nawet nie zdążył zapłakać :mrgreen:
Ale to Kacperka mi żal :mrgreen: do tej pory ten spokojny, niewadzący nikomu kocio miał święty spokój, teraz musi być czujny :wink:

No co do tej pory był jedynym facetem wśród zwierzyńca,a teraz przybył konkurent i w dodatku za bardzo sobie pozwala :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro wrz 19, 2012 21:23 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

Moje kochane futra przeprowadziły się do...szafy...mocno obszerna...dużo półek...można zająć dogodne miejsce, np. na wyższych piętrach :wink:

Młody tam nie wchodzi...jeszcze nie...

Kropka z Lunką jak nigdy dotąd, zjednoczyły się i zgodnie zajęły dwa kosze znajdując się obok siebie...
Lunce obecność Kropki nagle przestała przeszkadzać :mrgreen:

Kacperek dołączył do dziewczyn...

Szafa stała się dla nich oazą
I dobrze, nie możemy pozwolić, żeby psio dręczyło kociaki...chociaż on tak bardzo chce się z nimi bawić...to jednak są jakieś granice :wink:

Z Muszką mieliśmy raj :love: i my i koty...Była taka spokojna...może dlatego, że była psinką dorosłą...

Czy ktoś mi podpowie, jak długo ten nasz jamniur będzie miał ochotę na łobuzowanie :?: ...

Ciągle niedowierzam...
Owadzik odszedł 1.09 a 13.09 wieczorem w naszym mieszkaniu biegała już parówka...niby trzynaście dni bez Kruszynki, a mnie się wydaje jakby te dni w ogóle nie istniały...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro wrz 19, 2012 23:58 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

zaglądam............................................................................tęsknota zostanie na zawsze
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw wrz 20, 2012 9:58 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

Witam po mini urlopie. Ooo jest nowy jamniur. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
http://wstaw.org/m/2012/09/20/P9150546.JPG Jesienny Bałtyk, chociaż jeszcze troszkę lata mamy.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw wrz 20, 2012 10:00 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

AnnAArczyK pisze:No i przeżyłam ostatnią wizytę u dentysty...wróciłam zadowolona z nowym zębem, jest bardzo ładny :wink:

No i wieczór zastał moje dziewczyny na siedzeniu w oknie w oczekiwaniu na adoratorów...

Kropka już w domku...Lunka jeszcze miała nadzieję... :wink:

Obrazek

Niestety, ciągle odwiedzają nas oba kocurki... wiemy już czyje łone...szkoda tylko, że znaczą nam teren :(
Pan Kacper dopadł Młodego...
A Młody dopadł Kropeczkę...
Tylko, że Kropeczka pozwoliła sobie na zabawę z psią...a Kacper nie...
Zabawa wyglądała tak, mały siedział na kocie, i szarpał za sierść, starannie szarpał tak po jednym kłaczku...Kropka to przeżyła, nawet nie miała ochoty na ucieczkę i nie protestowała...
Ona jest naprawdę wspaniała...Kochana i cierpliwa...

Super zdjęcie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw wrz 20, 2012 10:53 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

puszatek pisze:zaglądam............................................................................tęsknota zostanie na zawsze

Witaj Puszatku...Masz rację kochana....tak bardzo tęsknimy za pierwszym jamnikiem, Żuczkiem - prawie szesnaście lat bycia razem - i poprzednią Kropeczką, która była z nami 11 lat...to kawał naszego osobistego życia...teraz doszła tęsknota za Muszką...
Muszątko było z nami krótko, niecałe dwa lata...a mamy wrażenie, że była z nami od zawsze...miała u nas swoje 1,5 roku szczęśliwości, reszta to okres paskudnej choroby...
Ale i w tym okresie jej życia robiliśmy wszystko co można było zrobić (cudowny wet)... zadbaliśmy o to, żeby Owadzik w czasie choroby nie doznała cierpienia...czas choroby praktycznie przeszła bez bólu...
Koty też nie są jeszcze takie jakie były...Kacperek nie jest zadowolony z nowego przybysza, chociaż z dnia na dzień coraz mniej się nim przejmuje...
Luna cały czas jest mocno zdziwiona, ale daje się obwąchiwać...moze się do niego kiedyś przyzwyczai...
Kropka też próbuje się z nim zaprzyjażnić...bo Kropeczka jest cudowna...wychowana przez poprzedniego jamniunia... kocha psy...ma też zapędy macierzyńskie :wink: kocha się opiekować...i nie przeszkadza jej,że obecny Zuczek ją atakuje w czasie jego zdaniem zabawy ...chociaż wczoraj mały przebrał miarkę...
Tak bardzo bym chciała, żeby choroby i starość zniknęły z powierzchni ziemi...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw wrz 20, 2012 11:05 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

jasia0245 pisze:Witam po mini urlopie. Ooo jest nowy jamniur. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
http://wstaw.org/m/2012/09/20/P9150546.JPG Jesienny Bałtyk, chociaż jeszcze troszkę lata mamy.

Witaj :D
Bałtyk jest piękny o każdej porze roku, ja uwielbiam spacery zimą...wtedy jest mało ludzi :wink:

Nooo...mamy nowego członka rodziny...to prezent :oops: ale zaczyna pomalutku podkradać nasze serca...

Zdjęcie zrobiłam w chwili, gdy zapraszałam Lunkę do domu...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw wrz 20, 2012 12:20 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

AnnAArczyK pisze:Obrazek

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziewczyny spragnione męskiego towarzystwa fiu fiu :ryk: :ryk: :ryk:
Na pewno mają okolicznych przystojniaków na oku :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]