Oktuś i Hania

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 23, 2010 22:00 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:u Nas zrobilo sie troche dziewnie tzn Haneczka zawsze byla mega miziakiem ale teraz to juz jest mega mega mega miziakiem i ona jest wpatrzona tylko w Marcina :) normalnie zaczela go uwielbiac :) zawsze ( oprocz pierwszego dnia pobytu u nas) byla za marcinem ale teraz to jest nie mozliwe..............nie wiem o co chodzi?do mnie tez przyjdzie ale marcin jest na pierwszym miejscu.....
Nic jej zlego nie zrobilam a ona tylko jemu mruczy i do niego pierw przychodzi na mizianki :)
owszem do mnie przyjdzie tez sie posmyrac ale to jest chwilka a u marcina potrafi godzinami siedziec na kolanach,na brzuchu,na plecach............( nawet tera słysze jak Marcin mowi choć Hanulka a ona już przy nim :) )
za to Oktus jest mój do mnie woli przyjsc sie smyrac :)
Normalnie wyglada to tak jakby futra sie nami podzieliły :)

To chyba wiosna tak działa na koty, robią się takie miziaste ponad miarę :D
Co do podziału to kociaki tak mają, upatrzą sobie jedną osobę i do tej osoby będą przychodziły na pieszczoty. Nie wierzę w to, że kot przywiązuje się do miejsca a pies do człowieka - bo to nie prawda
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie maja 23, 2010 22:03 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:Bylismy dzisiaj u Julci ( bratanicy Marcina ) zapoznać sie z Gabrysia -psina zabrana ze schroniska.
I powiem wam że jestem mega dumna z Julci :) naprawdę dziewczynka jest niesamowita.dlaczego?
No wiecie są pieski sliczne i takie mniej urodziwe.... Gabrysia należy do tych mniej urodziwych ale ma to cos w sobie :)
jest zwyklym kundelkiem z przejsciami :( byla juz wczesniej w schronisku potem wrocila tam kolejny raz i udalo jej sie ze trafila do domu Julci.Dziewczynka jak Wam wczesniej pisalam sama postanowila ze nie chce szczeniaczka i ze ma to byc biedna psina .Gabi taka jest.Jest chudzina,podobno juz przytyla ( nie chce sobie wyobrazać jak wygladala wczesniej) Wygląda jak taki szczurek :) ale naprawde ma cos w oczach co przyciąga :) Julka jest dumna ze swojego pieska i kocha go nad życie a Gabrysia jest wpatrzona w Julkę .
Bardzo sie ciesze że zdecydowali sie na pieska ze schroniska.Jest zabrany z chorzowa.

Szkoda, że takich osób jak Julcia jest tak mało
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Pon maja 24, 2010 6:06 Re: Oktuś i Hania

no i znowu poniedzialek
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Pon maja 24, 2010 6:42 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:Bylismy dzisiaj u Julci ( bratanicy Marcina ) zapoznać sie z Gabrysia -psina zabrana ze schroniska.
I powiem wam że jestem mega dumna z Julci :) naprawdę dziewczynka jest niesamowita.dlaczego?
No wiecie są pieski sliczne i takie mniej urodziwe.... Gabrysia należy do tych mniej urodziwych ale ma to cos w sobie :)
jest zwyklym kundelkiem z przejsciami :( byla juz wczesniej w schronisku potem wrocila tam kolejny raz i udalo jej sie ze trafila do domu Julci.Dziewczynka jak Wam wczesniej pisalam sama postanowila ze nie chce szczeniaczka i ze ma to byc biedna psina .Gabi taka jest.Jest chudzina,podobno juz przytyla ( nie chce sobie wyobrazać jak wygladala wczesniej) Wygląda jak taki szczurek :) ale naprawde ma cos w oczach co przyciąga :) Julka jest dumna ze swojego pieska i kocha go nad życie a Gabrysia jest wpatrzona w Julkę .
Bardzo sie ciesze że zdecydowali sie na pieska ze schroniska.Jest zabrany z chorzowa.

u Nas zrobilo sie troche dziewnie tzn Haneczka zawsze byla mega miziakiem ale teraz to juz jest mega mega mega miziakiem i ona jest wpatrzona tylko w Marcina :) normalnie zaczela go uwielbiac :) zawsze ( oprocz pierwszego dnia pobytu u nas) byla za marcinem ale teraz to jest nie mozliwe..............nie wiem o co chodzi?do mnie tez przyjdzie ale marcin jest na pierwszym miejscu.....
Nic jej zlego nie zrobilam a ona tylko jemu mruczy i do niego pierw przychodzi na mizianki :)
owszem do mnie przyjdzie tez sie posmyrac ale to jest chwilka a u marcina potrafi godzinami siedziec na kolanach,na brzuchu,na plecach............( nawet tera słysze jak Marcin mowi choć Hanulka a ona już przy nim :) )
za to Oktus jest mój do mnie woli przyjsc sie smyrac :)
Normalnie wyglada to tak jakby futra sie nami podzieliły :)

Szkoda, że Julci nie da się sklonować :wink: , wtedy nie byłoby bedomnych kotków i bezpańskich piesków.
A co do Haneczki to rozbawiłaś mnie, i pomyśleć, że to TY marzyłaś o białym kotku a Marcin chciał Ci po prostu zrobić przyjemność :mrgreen: a teraz to Marcina Haneczka zawojowała.
Tak to jest, jak jest w domu więcej Dużych to kotki wybieraja sobie Dużego, którego faworyzują a pozostałych Dużych zauważają :wink:
Może Haneczka po prostu uznała, że Oktuś był i jest Twoim ulubieńcem i nie chce mu robić przykrości.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon maja 24, 2010 9:06 Re: Oktuś i Hania

Dzień dobry :D
Obrazek

bozena640

Post » Pon maja 24, 2010 13:27 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:
agakow82 pisze:

Szkoda, że Julci nie da się sklonować :wink: , wtedy nie byłoby bedomnych kotków i bezpańskich piesków.
A co do Haneczki to rozbawiłaś mnie, i pomyśleć, że to TY marzyłaś o białym kotku a Marcin chciał Ci po prostu zrobić przyjemność :mrgreen: a teraz to Marcina Haneczka zawojowała.
Tak to jest, jak jest w domu więcej Dużych to kotki wybieraja sobie Dużego, którego faworyzują a pozostałych Dużych zauważają :wink:
Może Haneczka po prostu uznała, że Oktuś był i jest Twoim ulubieńcem i nie chce mu robić przykrości.

normalnie wyglada jakby Hania zakochała sie w Marcinie :) serio ona jest w Niego wpatrzona jak w obrazek :mrgreen:
Bo to że Marcin kocha Haneczke to rzecz oczywista :1luvu:
Normalnie Hania oprócz tego ze mruczy Marcinowi mega mocno to jeszcze mu grucha :) i w ogóle chyba spiewa :) Gra z nim w piłke na konsoli,oglada z nim mecze ............. :ryk:

a co do Julci to naprawde szkoda ze nie mam więcej takich dziewczynek jak ona ..................
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pon maja 24, 2010 13:45 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:
mar9 pisze:
agakow82 pisze:

normalnie wyglada jakby Hania zakochała sie w Marcinie :) serio ona jest w Niego wpatrzona jak w obrazek :mrgreen:
Bo to że Marcin kocha Haneczke to rzecz oczywista :1luvu:
Normalnie Hania oprócz tego ze mruczy Marcinowi mega mocno to jeszcze mu grucha :) i w ogóle chyba spiewa :) Gra z nim w piłke na konsoli,oglada z nim mecze ............. :ryk:

a co do Julci to naprawde szkoda ze nie mam więcej takich dziewczynek jak ona ..................

łomatko, to Ci konkurencja pod bokiem wyrosła :mrgreen: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto maja 25, 2010 6:00 Re: Oktuś i Hania

dzien dobry.
konkurencja mi wyrosła Marysiu i to jeszcze sama ja wykarmilam :ryk:
Dzisiaj rano Haneczka po mnie krzyczala :evil: nie chciało mi sie wstać :) a ona oprócz tego ze jak co dzień po mnie skakała to jeszcze pyskowała :ryk:
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Wto maja 25, 2010 6:04 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:dzien dobry.
konkurencja mi wyrosła Marysiu i to jeszcze sama ja wykarmilam :ryk:
Dzisiaj rano Haneczka po mnie krzyczala :evil: nie chciało mi sie wstać :) a ona oprócz tego ze jak co dzień po mnie skakała to jeszcze pyskowała :ryk:

no pewnie, jak to Niunia głodna a Duża śpi 8O "bezczelność" :mrgreen: :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto maja 25, 2010 11:03 Re: Oktuś i Hania

Obrazek

bozena640

Post » Wto maja 25, 2010 11:06 Re: Oktuś i Hania

Nie narzekaj :mrgreen: Haneczka pewnie była bardzo głodna i tylko dopominała się o swoje :mrgreen:

bozena640

Post » Wto maja 25, 2010 14:31 Re: Oktuś i Hania

bozena640 pisze:

Nie narzekaj :mrgreen: Haneczka pewnie była bardzo głodna i tylko dopominała się o swoje :mrgreen:

Hanusia zawsze jest mega głodna :)
czy to pora na sniadanko czy na obiadek czy na przekąskę :) to taki mały odkurzacz :) a co nie zmieści to pod wykładzine :mrgreen:
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Wto maja 25, 2010 14:41 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:Hanusia zawsze jest mega głodna :)
czy to pora na sniadanko czy na obiadek czy na przekąskę :) to taki mały odkurzacz :) a co nie zmieści to pod wykładzine :mrgreen:

Jaka rozsądna dziewczynka :mrgreen: z głodu na pewno nie umrze :wink: zawsze coś znajdzie pod wykładziną :ryk:

bozena640

Post » Wto maja 25, 2010 14:56 Re: Oktuś i Hania

bozena640 pisze:

Jaka rozsądna dziewczynka :mrgreen: z głodu na pewno nie umrze :wink: zawsze coś znajdzie pod wykładziną :ryk:

Ciociu ja chowam na czarna godzinę :)
a czarna godzina wybija codziennie jak duzej nie ma w domu a ja nie chce suchego jesc tylko cos bym przekasiła :)
I wtedy zagladam pod wykładzine i zawsze cos przekąsze :mrgreen:
Hania
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Wto maja 25, 2010 15:22 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:
bozena640 pisze:

Ciociu ja chowam na czarna godzinę :)
a czarna godzina wybija codziennie jak duzej nie ma w domu a ja nie chce suchego jesc tylko cos bym przekasiła :)
I wtedy zagladam pod wykładzine i zawsze cos przekąsze :mrgreen:
Hania

Haniu
Jesteś bardzo mądrą dziewczynką i zapobiegliwą. Duża na pewno docenia, że ma taki skarb w domu :D

bozena640

[poprzednia][następna]