GaGoFiTooŚni i Przyjaciele - Śnieżka już śpi:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 15:35 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Koty, mimo mrozu, czują już wiosnę - coraz więcej czasu spędzają w nosami wciśniętymi w ramy okienne:) A my przygotowujemy się do tej wiosny, rozmyślając, jakby im ulepszyć przestrzeń życiową. Planujemy nawet mały remont, odświeżenie drapaków i zakup hamaków na kaloryfer. Już się nie mogę doczekać.
Znamienne, że pierwszymi meblami, jakie zakupiliśmy do tego mieszkania z okazji przeprowadzki były dwa wielkie drapaki :twisted:

Gandalfio miał dzisiaj przygodę z Kurą Parapetową, czyli gołębiem. Nasze K.P. udowadniają nam na każdym kroku, że habituacja to proces przebiegający bardzo szybko. K.P. nawet nie odleciały z parapetu, kiedy Gandalf wskoczył na parapet. Biedak tak się przejął ich widokiem, że wsadził jedną łapę do herbaty (zimnej!) i uciekł.

Obrazek

Powoli przechodzimy na BARF, z coraz lepszym skutkiem. Wielkie święto: Mamelowie jedzą wołowinę! 8O :spin2: Po oferowaniu im (na kolację) przez kilka tygodni szwedzkiego stołu w postaci podrobów kurzych, kury i wołowiny osiągnęłam pierwsze efekty. Gandalf przestał brzydzić się serc kurzych, a Mamelowie, po dwóch latach, postanowili spróbować czerwonego mięsa. Mamele początkowo w ogóle takiej kolacji nie jadła, a teraz - proszę. Niestety nie jedzą grzecznie z tacy, każdy bierze swój krwisty kawałek, a ja mam potem sprzątanie :evil:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lut 22, 2011 15:54 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Nie wymagaj od nich za wiele, upolowali to i musza rozwlec wokol :lol:

I wiecej zdjec Jagodki z kotyma poprosze :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lut 22, 2011 18:42 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

zuza pisze:I wiecej zdjec Jagodki z kotyma poprosze :)

Popieram :D

Po obejrzeniu takich zdjęć od razu świat wydaje mi się piękniejszy :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lut 22, 2011 18:46 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Bo najfajniejszy taki upolowany kawałek mięska, popodrzucany i zjedzony pod łóżkiem

A psa z łapką kurzą wiszącą z pyska widziałaś już? :wink:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lut 22, 2011 19:38 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

carmella pisze:Bo najfajniejszy taki upolowany kawałek mięska, popodrzucany i zjedzony pod łóżkiem

A psa z łapką kurzą wiszącą z pyska widziałaś już? :wink:

ooo, tylko nie pod łóżkiem, bo wtedy się trzeba schylać i mopem majtać niewygodnie!

Prosimy o psa z kurzą łapką 8)

Zdjęcia Jagodowo-kotowe muszę sporządzić;) mam za to takie, Jagodowo-jabłkowe:

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 22, 2011 20:55 przez ryśka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ryśka

Post » Wto lut 22, 2011 19:47 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

:1luvu: Ale wesoła, śliczna, duża dziewczynka! :1luvu:

Nie wierzę, że Mamelowie nie jadali mięsa. 8O Kichocia lubi bardzo (podaję głównie wołowinę) i lubiła od samego początku. Co prawda, długo je takie mięso - Kichoć zawsze musi sobie wszystko dokładnie pogryźć - i zawsze wyjmuje z miseczki (ale je wyjęty kawałek zaraz obok miski, nie roznosi).
Marzy mi się BARF, ale chyba nie dam rady z tymi podrobami.

Wiosna... ach, wiosna...
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto lut 22, 2011 20:18 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Mięso Mamelowie owszem, jadali, ale drób. Kichotka była jako jedyna z tego towarzystwa dość rozgarnięta, by spróbować nowości;) Za to ona w kocięctwie wymiotowała nabiałem (conv., serek, jogurt...)
Serca kurze daję im w całości, nic z nimi nie robię, więc odpada mi krojenie (ufff). Serc wołowych u nas nie spotkałam. Na myśl o żołądkach mi się przewraca, bo one tak dziwnie strzelają krojone :| ale stopniowo rozszerzymy menu ;)
Obrazek

ryśka

Post » Wto lut 22, 2011 20:23 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Można kupić żołądki już pokrojone. O serca wołowe trzeba pytać w marketach, bywają. Pokrojone nawet czasem :)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lut 22, 2011 20:49 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Przymierzam się (czekam na jakieś chwilowe wzbogacenie ;) ) od dłuższego czasu do zakupu elektrycznej maszynki do mięsa. Wtedy będę mielić, dzielić i w ogóle. Niestety zamrażarkę mam niewielką, no ale może jakoś upchnę tygodniowe zapasy.
Muszę mieć pewność, że przechodzimy rzeczywiście na pełnowartościowy BARF, bo maszynka będzie kupiona wyłącznie dla kotów. Dlatego je powoli przyzwyczajam. Na razie serwuję surowy drób, serca drobiowe i wołowinę. Dla każdego coś miłego.
Obrazek

ryśka

Post » Wto lut 22, 2011 21:39 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

ryśka pisze:Mięso Mamelowie owszem, jadali, ale drób. Kichotka była jako jedyna z tego towarzystwa dość rozgarnięta, by spróbować nowości;) Za to ona w kocięctwie wymiotowała nabiałem (conv., serek, jogurt...)
Serca kurze daję im w całości, nic z nimi nie robię, więc odpada mi krojenie (ufff). Serc wołowych u nas nie spotkałam. Na myśl o żołądkach mi się przewraca, bo one tak dziwnie strzelają krojone :| ale stopniowo rozszerzymy menu ;)

No to Kichocia zupełnie odmieniona. Lubi wołowinę, je nabiał bez przeszkód, za to z wielkim smakiem. :D Uwielbia np. mleko dla kotów. Maszynkę do mięsa mamy (nasz robot kuchenny ma taką przystawkę), ale i tak średnio to sobie wyobrażam. Poza tym, lubię im dawać mięso w kawałkach do pogryzienia. Taka mielona papka to chyba nie to samo.
Zamrażarkę mamy dużą, ale wiecznie przepełnioną. :lol:

Kichot tak odmieniony, że najchętniej całymi dniami siedziałaby mi na kolanach. :mrgreen:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Śro lut 23, 2011 7:16 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Kichot jest odmieniony i fizycznie i psychicznie :mrgreen: a ja dziękuję niebiosom, że trafiła do Ciebie :piwa: :lol:
Z tym mieleniem - jak najbardziej racja, bo koty powinny gryźć. No ale jednak mięso z jakimiś błonami, zwłaszcza wielkie kawały, czy dajmy na to żołądki, to ja wolę powierzyć maszynce. No i Fil nie powinien gryźć w ogóle. Zrobił nam się wątek pełen obrzydliwości :roll:
Obrazek

ryśka

Post » Śro lut 23, 2011 7:17 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

ryśka pisze: Zrobił nam się wątek pełen obrzydliwości :roll:

:lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lut 23, 2011 7:23 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

Dorota pisze:

Ty się śmiejesz, a ja sobie wyobrażam koty wcinające żołądki pod łóżkiem w sypialni :strach: :lol:
Obrazek

ryśka

Post » Śro lut 23, 2011 7:43 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

zamknij sypialnie na czas jedzenia? ;)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lut 23, 2011 8:21 Re: GaGoFiTooŚni i Przyjaciele, Jagoda w świecie Kotów :))

ryśka pisze:
Dorota pisze:

Ty się śmiejesz, a ja sobie wyobrażam koty wcinające żołądki pod łóżkiem w sypialni :strach: :lol:

To jeszcze tego nie przerabialas?
Z serduszkiem na przyklad? :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]