Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 30, 2010 10:37 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki -Zepsute oczko Siupsiupoczko s57

genowefa pisze:Siatkę kontroluję. W trzech miejscach była już przerwana. Ogólnie nadaje się do wymiany, bo oprócz tego, że jest brudna i brzydka, to promienie UV też już pewnie swoje zrobiły. W tym miesiącu musimy ją wymienić tzn. TŻ musi, a ja muszę go zmusić do tego (skomplikowane :roll: ).
Tak luźno wisi celowo. Koty po niej nie włażą. Tzn. próbują, ale jak widzą, że nie da rady, to odpuszczają.

ja jak była cała ale brudna, to zwyczajnie zdjęłam i wyprałam ;)
Wywaliłam jak się masa dziurek zrobiła

Swoją drogą, to jeszcze 2-3 m-ce i będę miała moją siatkę z balkonu do oddania, no chyba że mieszkanie kociarze kupią ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt kwi 30, 2010 20:56 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki -Zepsute oczko Siupsiupoczko s57

Mysza pisze:ja jak była cała ale brudna, to zwyczajnie zdjęłam i wyprałam ;)
Wywaliłam jak się masa dziurek zrobiła

Ja dziury w siatce mam trzy, zwązane i dodatkowo zabezpieczone mocną taśmą klejącą. Bez zabezpieczenia się rozwiązywały.
Ja jednak uważam, że należy wymienić tą siatkę. Wisi już trzeci rok, a jest stale wystawiona na UV i warunki atmosferyczne. Np. taśma wspinaczkowa wisząca parę lat gdzieś na stanowisku zjadowym w górach potrafi się zerwać pod statycznym obiążeniem człowieka o wadze dajmy na to 80 kg, podaczas gdy początkowa wytrzymałość takiej taśmy jest często powyżej 20 kN.
Cała taka sieć rybacka pracuje inaczej niż lina, czy taśma. Ale UV naprawdę robi swoje.

Mysza pisze:Swoją drogą, to jeszcze 2-3 m-ce i będę miała moją siatkę z balkonu do oddania, no chyba że mieszkanie kociarze kupią ;)

A ile masz metrów kw. tej siatki?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon maja 10, 2010 17:15 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki -Zepsute oczko Siupsiupoczko s57

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: To ja na razie potrzymam kciuki za rychłą poprawę oczka i coby siatka wytrzymała do wymiany
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon maja 24, 2010 22:00 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki -Zepsute oczko Siupsiupoczko s57

Siatka trwa. TŻ musiał poprawić jeden kołek, który w wyniku robienia sobie "hamaka" przez Misiaczka obluzował się :roll: Tak w ogóle, to Misiaczek z powodu "siatkowych wyczynów" doprowadza mnie do szału i chyba wkrótce zrobię z niego potrawkę :evil: A w zeszłym roku był taki grzeczny :twisted: Nawet na barierkę nie wskakiwał.

Od kiedy powzięłam mocne postanowienie o niebraniu tymczasów, którego się trzymam głównie ze względów finansowych, mam więcej czasu dla moich kotów. Nie muszę nikogo oswajać, poświęcać czasu, coby tymczasowe coś ładnie się prezentowało i było grzeczne do ludzi. W związku z tym nawiązałam bliższe relacje z Burkiem, Ziutkiem i Gumkiem (który nadal jest głównie kotem mojego TŻ). Co rano, gdy wstaję z łóżka obsiada mnie stadko w składzie: Rózia, Ziutek, Burek i Gumek. Niestety nie mam czterech rąk :( Misiaczek trzyma się na uboczu. Może kiedyś.... Pela i Siupsiupek nie uczestniczą w tych porannych spędach. Mają swój czas kiedy indziej.

Seria krwawych zachodów słońca zapowiadała wielkie opday deszczu.
Obrazek

A czasie deszczu koty się nudzą:
Obrazek

Co to jest? Buleee...
Obrazek

Tylko Wodnik-Szuwarek jest zadowolony ;)
Obrazek

Z serii: Żywot Kota Szczęśliwego:
Obrazek
Obrazek

O tym jak Ziutek został uczonym ;)
Obrazek

Czego?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon maja 24, 2010 22:52 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

Ziutek :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto maja 25, 2010 13:52 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

Czy to Siuo-Siupek siedzi w trawie? :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto maja 25, 2010 20:40 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

tajdzi pisze:Czy to Siuo-Siupek siedzi w trawie? :)

Tak, Siup-Głupek we własnej osobie :) Lubi też moczyć się w zlewie i kiedy się go psika spryskiwaczem.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto maja 25, 2010 20:54 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

wodo-kot :lol: :lol: :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto maja 25, 2010 21:36 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

tajdzi pisze:wodo-kot :lol: :lol: :lol:

Tak, trzeba przyznać, że jest... inny ;) Lubi też jeść pieczywo, makaron, ser żółty, kukurydzę i orzechy arachidowe. Jak zacznie jeść ogórki kiszone będę go w cyrku pokazywać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto maja 25, 2010 21:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

a opowiadałam jak kiedyś, daaawno temu z Lonią na castingu do whiskasa byłam?

Był tam gruby pan... igruby kot
był pan, który jadł ogórka... i kot, który ODGRYZŁ kawałek tego ogórka i pochłonął!
Pan powiedział
"bo mój kot nie je mięsa"

8O
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto maja 25, 2010 22:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

tajdzi pisze:był pan, który jadł ogórka... i kot, który ODGRYZŁ kawałek tego ogórka i pochłonął!
Pan powiedział
"bo mój kot nie je mięsa"

8O

Komentarz TŻ: "To Siupsiupek jest jeszcze normlany" :mrgreen:

A mój komentarz: Widać na wegetraiańskiej diecie też się można utuczyć ;)

A tak na serio to nie wierzę, w wegetrianizm tamtego kota. Siupsiup owszem lubi podjadać węglowodany, ale to jest raczej dla niego przekąska. Jednak więszkość tego co je (choć je ogólnie mało) jest mięsna i zupełnie kocia. Tym bardziej, że my też jemy mięsko,które można podjadać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro maja 26, 2010 16:28 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

JA w wegetarianizm koci też nie wierzę. Za to wierzę w koty wszystkożerne. Czyli odkurzacze. Moja Kizia na przykład. Zjadłaby paprykę, jeśli ja bym jadła :?
Paluszek

Post » Śro cze 09, 2010 20:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - trochę nowych FOTEK s.59

W pociągu na wyświetlaczu zauważyłam, że dziś są imieniny Pelagii. Co prawda Pelagii jest sześć razy do roku, ale kążda okazja jest dobra aby urządzić imprezę :mrgreen: Dziś Pelcia raczyła imieniowych gości tuńczykiem, nawet ja trochę liznęłam :wink:

A wczoraj był kot w sosie beszamelowym czyli Gumek. Niestety umył się zanim zdążyłam z nożem i widelecem :twisted:

Solenizantka:
Obrazek

Rózia i Gumek lubią razem przesiadywać na pieńku
Obrazek

Lato na balkonie jest fajne
Obrazek

Można się tarzać w trawie. Może nie jest trwanik, ale zawsze coś ;)
Obrazek
Obrazek

Lub być zblazowanym ulubieńcem Pańci
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon cze 21, 2010 13:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - dziś imieniny Pelci s.59

:lol: :lol: śliczne natrawnikowe i napieńkowe koty :1luvu: :1luvu:
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki :piwa: :piwa:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon cze 21, 2010 13:34 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - dziś imieniny Pelci s.59

Najlepsze życzenia dla Pelci :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]