Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 21, 2008 14:25

Cze....

Wreszcie Duża zdjęła mi ten straszny abażur z szyi i nie wyglądam już jak lampa.
Zbuntowałem się i od wczoraj nic nie jadłem, to się Duża ugięła i go wreszcie zdjęła :twisted: .
Już mnie tak nie boli i Duża pozwala mi chodzić po domu, ale nie bardzo się da, bo ten niby kot Magellan z małym Homerkiem roznoszą mieszkanie, obaj razem to niszczycielskie tornado :strach: .
Duża nic sobie z tego nie robi i jeszcze płacze, że nie odda Homera
Mało tego przytaszczyła kolejnego małego, ale tamten jest zamknięty w klatce, bo jest bardzo chory i nic na razie nie widzi.

Przez to zamieszanie z moja łapką nie mówiłem, że Duża oddała mojego najlepszego kumpla, Bazylek znalazł super dom, trochę mi smutno bez niego.
Obrazek Obrazek

Ptachu bez kumpla.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon wrz 22, 2008 20:44

Duża znów faszeruje mnie lekami, spać mi się strasznie chce cały dzień.
Duża się bardzo martwi, bo ataki padaczki się nasiliły a już prawie ich nie miałem :(

Duża przyniosła do domu coś takiego :roll: , na razie nie wiadomo czy będzie w pełni widział.
ObrazekObrazek

Ptachu zaspany
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro wrz 24, 2008 8:46

Ptachu,

trzymam kciuki za Ciebie! :ok:
Bardzo mocno!

Czy to, co Duza orzyniosla, to jest kot?

Mru zafrapowany
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon wrz 29, 2008 20:33

Bryczór...

Wreszcie wracam do żywych, Duża zmniejsza już dawki leków i jestem mniej senny, choć dziś to akurat wolałbym spać :? .

Mru to jest kot, dziwny jakiś ale kot, podobno jakiś prawie syberyjczyk.

Duża zwariowała już kompletnie, w klatce w pokoju siedzą dwie bliźniaczki identyczne, nawet myślałem, że mi się dwoi w oczach 8O . Jedna siedzi skulona i wystraszona, druga wisi na drzwiach i drze się w niebogłosy jakby ktoś jej futerko zdzierał na żywca :roll:
Nie da się przejść przez przedpokój, zastawiony jest kontenerkami a w każdym z nich siedzi dzika dzicz i czeka do jutra rana na sterylkę, siedzą w dużych kontenerach i zajmują całe pomieszczenie, nie mam jak biec do kuchni, gdy Duża otwiera lodówkę, korkujemy się w przedpokoju :evil: .
Do tego Duża lamentuje, że jedno z tych dziczy jest prawie oswojone a ona nie ma gdzie go umieścić i musi go wypuścić na to obskurne podwórko, gdzie dzieciaki małym kotkom poobcinały wąsy :(

Z dobrych wieści to w sobotę do nowego super domu pojechała niewidoma Lulu, Duża mówi, że to dom najlepszy na świecie :D
To jej zdjęcie z nowego domu

Obrazek Obrazek

Ptachu na granicy wytrzymałości

iwcia

Post » Wto wrz 30, 2008 8:26

iwcia pisze:Bryczór...

Wreszcie wracam do żywych, Duża zmniejsza już dawki leków i jestem mniej senny, choć dziś to akurat wolałbym spać :? .

Mru to jest kot, dziwny jakiś ale kot, podobno jakiś prawie syberyjczyk.

Duża zwariowała już kompletnie, w klatce w pokoju siedzą dwie bliźniaczki identyczne, nawet myślałem, że mi się dwoi w oczach 8O . Jedna siedzi skulona i wystraszona, druga wisi na drzwiach i drze się w niebogłosy jakby ktoś jej futerko zdzierał na żywca :roll:
Nie da się przejść przez przedpokój, zastawiony jest kontenerkami a w każdym z nich siedzi dzika dzicz i czeka do jutra rana na sterylkę, siedzą w dużych kontenerach i zajmują całe pomieszczenie, nie mam jak biec do kuchni, gdy Duża otwiera lodówkę, korkujemy się w przedpokoju :evil: .
Do tego Duża lamentuje, że jedno z tych dziczy jest prawie oswojone a ona nie ma gdzie go umieścić i musi go wypuścić na to obskurne podwórko, gdzie dzieciaki małym kotkom poobcinały wąsy :(

Z dobrych wieści to w sobotę do nowego super domu pojechała niewidoma Lulu, Duża mówi, że to dom najlepszy na świecie :D
To jej zdjęcie z nowego domu

Obrazek Obrazek

Ptachu na granicy wytrzymałości

Ptachu,

ciesze sie, ze czujesz sie lepiej :D

Ale tego sajgonu to nie zazdroszcze...
Trza sie pocieszac, ze kiedys bedzie lepiej :ok:

Mru optymista
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob paź 04, 2008 19:26

Dziękuję Mru,
czuję się coraz lepiej, ataki się nie powtarzają, Duża już odstawiła mi leki, nareszcie jestem wpełni władz umysłowych ;)
Za to Duża wręcz przeciwnie, sajgon u nas się pogłębia, dwie dzikie postanowiły się oswoić, Duża przytaszczyła kolejnego psa :roll: . Ktoś go przywiązał do płotu w krzakach i uciekł, oczywiście nie było nikogo kto by wziął tego biednego malucha oprócz naszej Dużej :evil: .
To dziewczyna, Duża na nią mówi Całka
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Teraz leży na moim fotelu :evil:

Ptachu pesymista

iwcia

Post » Sob paź 04, 2008 21:33

Jak to dobrze, że zdrowiejesz, Ptaszku :)

A psiak śliczny ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie paź 05, 2008 7:39

Czesc Ptachu,

Ty masz ciekawe zycie :roll:
Lubisz psy?
Ja nie wiem, bo nigdy nie mialem :oops:

Tak czy inaczej zajecie Twojego fotela nie jest mile.

Trzymaj sie! :ok:

Mru

Dorota

Post » Nie paź 05, 2008 13:04

Cześć Mru,
Czekamy na obiad.
Ja to chyba lubię psy, przynajmniej te, które przynosi Duża, tylko nie lubię jak mi zajmują mój fotel :roll: .
Jednego tylko psa się baliśmy, Duża przyprowadziła ze schroniska psa swojej ukochanej rasy na tymczas, okazało się, że ten pies chciał nas zjeść :strach: .
Duża się teraz śmieje, że Czardasz bardzo lubi koty tylko źle trawi sierść :? i musiał zamieszkać u rodziców Dużych.

Ptachu szukający czegoś do jedzenia

iwcia

Post » Wto paź 14, 2008 18:19

Ptachuuuuuu,

co u Ciebie?

Mru zaniepokojony

Dorota

Post » Nie paź 26, 2008 21:47

Cześć Mru...
Miło, że o mnie pamiętałeś, Duża sobie pojechała na prawie trzy tygodnie do siostry i nie miałem dostępu do komputera :evil: .
Obiecała mi wiewiórkę ale podobno nie dała rady złapać, były szybsze :? , za to chciała przywieźć pelikana 8O

Homerek znalazł dom :D, co nie oznacza, że zrobiło się u nas luźniej, nadal Duża ma za dużo kotów, które ciągle siedzą na moim fotelu :x

Duża wypuszcza bliźniaczki „na pokoje”, to prawdziwe tornado, jak one biegają to ja się chowam :oops: .

Ptachu bez wiewiórki

iwcia

Post » Pon paź 27, 2008 13:15

iwcia pisze:Cześć Mru...
Miło, że o mnie pamiętałeś, Duża sobie pojechała na prawie trzy tygodnie do siostry i nie miałem dostępu do komputera :evil: .
Obiecała mi wiewiórkę ale podobno nie dała rady złapać, były szybsze :? , za to chciała przywieźć pelikana 8O

Homerek znalazł dom :D, co nie oznacza, że zrobiło się u nas luźniej, nadal Duża ma za dużo kotów, które ciągle siedzą na moim fotelu :x

Duża wypuszcza bliźniaczki „na pokoje”, to prawdziwe tornado, jak one biegają to ja się chowam :oops: .

Ptachu bez wiewiórki

Ufff...

Ptachu,

dzieki za wiadomosc :D

Moze niech Duza zacznie biegac za blizniaczkami
i nabierze kondycji? Wowczas da rade zlapac
wiewiorke.

A czemu nie przywiozla pelikana?
Przeciez to bylby swietny obiekt do treningu.
Tylko ze tez lubi ryby jesc...

Mru zafrapowany

Dorota

Post » Śro paź 29, 2008 17:24

Duża powiedziała, że niestety pelikan nie zmieścił jej się do kieszeni i nie mogła go przewieźć tak aby nikt nie widział.

Duża wczoraj przyniosła kota takiego jak ja 8O
Aby Duży nie marudził za bardzo Duza mówi "zobacz jest jak Ptachu", na co Duży mówi do niej przez zęby "Ptachu jest tylko jeden, ale faktycznie podobny do Ptacha"

Chyba mnie Duży bardzo lubi :D

Ptachu podbudowany

iwcia

Post » Śro paź 29, 2008 17:29

iwcia pisze:Duża powiedziała, że niestety pelikan nie zmieścił jej się do kieszeni i nie mogła go przewieźć tak aby nikt nie widział.

Duża wczoraj przyniosła kota takiego jak ja 8O
Aby Duży nie marudził za bardzo Duza mówi "zobacz jest jak Ptachu", na co Duży mówi do niej przez zęby "Ptachu jest tylko jeden, ale faktycznie podobny do Ptacha"

Chyba mnie Duży bardzo lubi :D

Ptachu podbudowany

Ptachu,

ja tam mysle, ze Duza jednak mogla tego pelikana
pod sweter czy marynarke wziac.

Ptachu Bis? 8O Zdrowy?

Ptachu, Duzi Ci kochaja. I tyle :D

Mru

Dorota

Post » Sob lis 01, 2008 21:29

Ptachu bis na szczęście zdrowy, ma ok. 1,5 roku i faktycznie jest podobny do mnie.

Duża nie lubi współczesnych nekropoli, 1 listopada idzie zawsze wieczorem na stary cmentarz, mówi, że tam pośród drzew i starych grobów jest inaczej. Nie ma ludzi, którzy tego dnia spieszą się bardzo, bo przecież trzeba zaliczyć kolejny cmentarz.
Wychodząc mówiła, że jedzie zapalić znicze na samotnych grobach.
Aby tam dojechać musi przejechać koło jednej ze znanych i tłumnie obleganych nekropoli i przy niej zauważyła małego kota, biegał od człowieka do człowieka prosząc o coś do jedzenia, przeganiany, odpychany kulił się, ale za chwilkę biegł do kolejnej osoby, aby znów być odganianym.
Duża oczywiście musiała się zatrzymać i zabrać go, Duży powiedział, że nawet na cmentarz z Dużą nie można pojechać spokojnie.

Ptachu zdezorientowany

iwcia

[poprzednia][następna]