Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 24, 2009 15:42 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Bardzo dziękujemy - kciuki bardzo się zawsze przydają :1luvu:

Zdrowotnie cały czas jest tak sobie:
Ostatnio nie nasłuchujemy czy kicha albo kaszle normalnie lub wstecznie ale obserwujemy czy z łapy zacznie lać się krew, czy będzie skakała na trzech łapach i piszczała... suka nas się już boi :evil:

Mężowi kiedyś zginęła suka... wybiegła na korytarz podczas powitalnego tańca radości, drzwi się zatrzasnęły a ponieważ często po powitaniu zaszywa się w swojej norce TZ niczego nie zauważył ... To troszkę nie na temat ale przekopiowałam to od Kogoś Innego :)

Właśnie mi się przypomniało coś nowego – czy nie wiecie co oznacza jeśli pies podczas zabawy kładzie łapę na grzebiecie w tym przypadku kota? Coś takiego całkiem nowego zaobserwowałam wieczorem...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 24, 2009 15:57 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Biedna Choculka, niech ta łapka już się zagoi :ok:

U nas to Azor kładzie łapkę na Betusi, próbuje ją przez to zdominować ;), oczywiście zaraz zaczyna się plątanina i mordaszonko na wysokim poziomie ;) :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto lis 24, 2009 16:00 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Właśnie mi się przypomniało coś nowego – czy nie wiecie co oznacza jeśli pies podczas zabawy kładzie łapę na grzebiecie w tym przypadku kota? Coś takiego całkiem nowego zaobserwowałam wieczorem...

Tak samo bym to interpretował - choć to bardziej pytanie do psiarza niż kociarza ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto lis 24, 2009 16:05 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Właśnie tak mi się wydawało – że do zabawy wplata kolejny gest dominacyjny...
Wiem że Moi Goście też mają psy i stąd to pytanie

Gem zupełnie nie pamiętam jakie macie prywatne zwierzaki Ty i Fiona – wszystko mi się pomyliło! Kleksio wydaje mi się że został u Fiony, Igraszka jest u Jej Rodziców.

Bardzo ładne zdjęcia zrobiła kotkom Twoja Córka! Gratuluję bo widać że też podziela zainteresowania Taty! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lis 24, 2009 16:09 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dzień dobry, czy Kretki się mogą przywitać? 8)
Pozdrawiamy! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lis 24, 2009 16:13 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Witamy bardzo serdecznie :1luvu: Też już dawno u Was nie byłam przynajmniej z ujawnieniem się :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lis 24, 2009 16:17 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Witamy bardzo serdecznie :1luvu: Też już dawno u Was nie byłam przynajmniej z ujawnieniem się :oops:

A nie, rzeczywiście! :lol: :lol:
Nie wiem, czy jest za co, ale jak trzeba, to potrzymamy kciuki. Coś mi tam mignęło o chorej łapusi? 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lis 24, 2009 16:18 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Co do dominacji jeszcze , bo juz pisalam moja odpowiedz o tym kladzeniu łapy na watku Toska, to sa i inne gesty mniej przyjemne.
U nas starsza suka wskakuje na mlodsza i robi gesty kopulacyjne.Ludzie na to wrzeszcza "zboczone" .A to nie ma nic wspolnego z ludzkim pojeciem seksu.Poprostu starsza w ten sposob przywoluje mlodsza do porzadku przypominajac jej kto jest wazniejszi i kto moze..jak w tym dowcipie "Czy pani jeszcze moze ...." .Zuzi zdarzalo sie ten gest/ruch wykonywac do obcych psow a kilka razy i do kota przy czym robila to w powietrzu obok kota .Poprostu mowila "pieprze cie .." Niegrzeczna Zuzia :D

Jutro zdjecie szwow u Choco ? Czy sie myle ?

Na prosbe Kussad kopiuje co napisalam u Toska
Psia łapka na grzebiecie drugiego zwierzaka jest wyrazem checi dominacji .Nie jest to moze nic zlego ale jest to gest w swoim zamiarze podporzadkowujacy drugie zwierze .Nie mylic z przytrzymywaniem zdobyczy ! Jesli pies dominuje drugiego psa to staje frontem do boku tamtego i zaklada ta łape z gory ,takim łukiem i chwile tak stoja.
Moze Choc czuje potrzebe ustalenia stosunkow z kotem lub czuje sie niepewnie i chce podniesc swoja pozycje .Nie sadze zeby kot to zrozumial ,bo ma wszak inne gesty wiec spoko :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Wto lis 24, 2009 16:26 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dziękuje bardzo! No tak mamy typową sukę... to wszystko też już obserwowaliśmy :twisted:

Wróciłam i już wiem kogo można by poprosić o banerek dla Tosia... zobacz tutaj jaki śliczny banerek dla kociąt Kingi zrobiła amyszka: viewtopic.php?f=13&t=102700&start=105

Prawdopodobnie jutro kolejny spacer do weta :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lis 24, 2009 16:30 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Banerek piekny ..zapytam ja moze zrobi Toskowi .Dzieki :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto lis 24, 2009 16:35 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Napisałam PW :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lis 24, 2009 20:01 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dostalam :-) Zaraz popytam.
Bylam teraz z Bianka na rtg i w łapce nie widac zadnych zmian a pies kuleje. I wez tu czlowieku badz madry :roll:
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto lis 24, 2009 23:02 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Buziaki dla czekoladowej damy :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 24, 2009 23:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Nie znam żadnych chorób ortopedycznych. Mała miewała jedynie uderzenia, które przechodziły same po odpoczynku.
Jak to wyglądało? Od maleńkości wszyscy mnie uprzedzali żeby jadła karmę z glukozaminą bo nie wiadomo co z niej wyrośnie… chodziło o zapobieganie dysplazji u retrievera… http://www.goldenretriever.pl/zdrowi_pliki/dyspla.htm

Dziś rano w drodze do pracy jadąc autobusem widziałam śliczną tęczę, na którą patrzyłam z dużym zdziwieniem ale burzy nie słyszałam… Bałam się wejść na forum bo ile razy zauważyłam tęczę w nietypowym okresie dowiadywałam się o TM wśród znajomych… popołudniu myślałam o innej chorej koteczce ale jeszcze w nocy do niej nie zaglądałam…
Przed chwila zauważyłam tytuł… codziennie odwiedzałam Daisy uratowaną z pp a teraz dziś [*]

Amyszki nie znam, wśród Moich Gości też kociczka39, Alusia jest Naszym Honorowym Wiernym Gościem od początku mojego pobytu na miau :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto lis 24, 2009 23:23 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lis 24, 2009 23:09 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kalair pisze:[Nie wiem, czy jest za co, ale jak trzeba, to potrzymamy kciuki. Coś mi tam mignęło o chorej łapusi? 8)

Od prawie 10 dni leczymy bardzo głęboko rozciętą łapkę, są założone szwy :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]