Sonia i Otis - zamykamy wątek - pamiątkowe wpisy str. 100!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 29, 2006 22:04

Harmonijnym i zgodnym pożyciem, to ja się już od dłuższego czasu cieszyłam...problem w tym, że był to związek z rozsądku, a nie z miłości :P Teraz nareszcie widać, że jest im ze sobą dobrze...poranne gonitwy zamiast namolnego budzenia pańci, ochocze zabawy Otisa w odpowiedzi na zaczepki Soni, tolerancja na swoim terytorium no i te wieczorne oblucje :1luvu: Liczę na kolejny spektakl dzisiaj...może siądę na kanapie z aparatem :wink: No nie, nie wiem czy to przejdzie...Piotrek weźmie mnie za totalną idiotkę :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon paź 30, 2006 12:02

Cudownie! :D
Można patrzeć godzinami na takie słodkie widoki, nie? :D
U mnie też małe święto - udało mi się wczoraj sfotografować, jak Kitka myje Hestię, bo po raz pierwszy nie zwracała na mnie uwagi i trwało to na tyle długo, że zdążyłam wyciągnąć aparat :)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon paź 30, 2006 13:21

tutaj takie dobre wieści
zawieszenie broni i wzajemne lizanka :D :D
a ja nie mogę doczekać się na moją ksieżniczkę
mogłby być nawet spięcia i bark harmonii byle tylko już była w domu
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon paź 30, 2006 13:30

izaA pisze:Harmonijnym i zgodnym pożyciem, to ja się już od dłuższego czasu cieszyłam...problem w tym, że był to związek z rozsądku, a nie z miłości :P :lol:
Z wyrachowania powiadasz? Podejrzewam, że tak tylko ludzie potrafią "kochać" :wink: a futra musiały dokładnie się poznać, aby sobie zaufać i :love: :D
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon paź 30, 2006 14:43

IzaA - cudne wieści :D :ok: !!

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Pon paź 30, 2006 18:25

Fraszka pisze:
izaA pisze:Harmonijnym i zgodnym pożyciem, to ja się już od dłuższego czasu cieszyłam...problem w tym, że był to związek z rozsądku, a nie z miłości :P :lol:
Z wyrachowania powiadasz? Podejrzewam, że tak tylko ludzie potrafią "kochać" :wink: a futra musiały dokładnie się poznać, aby sobie zaufać i :love: :D

Już ja tam w ich intymne podejścia do spraw różnych wnikać nie będę 8) Widok jest naprawdę słodki i powiem więcej - warto było czekać :P

Czarna.wdowa....Ty się lepiej miarkuj, albo odgrzeb bardzo stary wątek o Soyi i Toffu autorstwa Tiki...ja się tam pojawiłam około 16 strony i wylewałam swoje żale właśnie w tym wątku...do tej pory jak sobie wspominam nasz stres i nasze rozterki duchowe - czekać, nie czekać, szukać nowego domku, któremu, a może jednak poczekać, jak długo czekać, czy miesiąc to długo czy krótko, ile razy ścierać sioo z podłogi i regałów zgubione gdzieś ze strachu, czekać i patrzeć jak Sonia gaśnie w koszyczku bez chęci do życia, nosić ją na rękach do kuwety...nikomu nie życzę takiej traumy...oby wszyscy mieli dokocenia jak u Domino :P

izaA

Post » Pon paź 30, 2006 21:37

Weszlam po weekendowej przerwie a tu takie dobre wiesci :D A fotki oblucji by sie przydaly. Trzymam kciuki za uana sesje z ukrycia, badz jak koci detektyw :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto paź 31, 2006 0:57

Oj wpadłam do naszego sklepiku,a tam...ludzie są okropni...ktoś wypuszcza kotkę, kotka rodzi,a potem jej Pani przychodzi do sklepu stawia na ladzie pudełko z maluchami - trzy dwumiesięczne i mówi - albo je Pan weźmie albo je utopię :evil: Wziął, a teraz...maluchy są bardzo ładne. Jednego wzięli do siebie na stałe, ale dwa do oddania...jeden cały bialutki, drugi czarny z białym krawacikiem...nie znam się na maluchach, ale to chyba dwie kotki...jak dostanę od nich zdjęcia, to wstawię na kociarnię, no i dam ogłoszenie w naszej gazetce...trzeba maluchom pomóc...kurde a mój znajomy chce rozmnożyć swoją Pusię, zwykłą "krówkę", żeby dzieci mogły pooglądać maluszki od urodzenia...i nie mogę Mu tego wytłumaczyć...oczywiście będzie miała kotki tylko raz, potem sterylka...normalnie tylko siąść i płakać...jutro Go zapytam, bo podobno już ma chętnych na jej dzieci, może wcisnę im tę bialutką?

izaA

Post » Nie lis 05, 2006 0:35

Kotki znalazły domki, biały pierwszego dnia 8)

Dziś jestem po bardzo pracowitym dniu, sprzątnęłam w szafkach na buty - jak ja tego nie lubię, i w garderobie - tego tez nie lubię, oprócz tego zwykłe sobotnie porządki :P , no i kocia toaleta...zmieniłam kiedyś benka na silikon, ale zaczynam się zastanawiać nad kolejnymi zmianami. Do silikonu sypię odkażacz, a to powoduje, że wszystko zaczyna pylić...zalety silikonu - mało się nosi, nie trzeba wyrzucać sioo, nie pyli jak Benek. Wady - teraz, kiedy jest wilgotno - szybko zaczyna capić, a to oznacza, że któregoś dnia Otis zaczyna lać pod palmą, no i jest mało ekonomiczny.
Powiedzcie mi, czego Wy używacie, bo ja głupieję...wiem, wiem, było masę wątków o żwirkach, ale właśnie podjęłam decyzję, że chyba czas na jakieś zmiany...z półeczki nad kuwetą zgarnęłam grubą warstwę pyłu, po jendym tygodniu ... brrrrrrrrrrrrrrrrrr....

izaA

Post » Nie lis 05, 2006 0:48

Świetnie ze kotki znalazly dom :D A co do problemow kuwetkowych to mam podobne dylematy bo co zakupie jakiś żwirek to mi capi i wogole sie roznosi i pyli ... i mnie to juz od dluzszego czasu wkurza. nie pomoge wiec ale moge cie wesprzec w wkurzaniu sie 8) Powkurzamy sie razem :wink: tez czekam na rady... :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lis 05, 2006 16:51

Coś nas chyba mało dowiedzacie, bo ... no dobra i ja i Moś czekamy na jakieś konkretne nazwy i rady :P

izaA

Post » Nie lis 05, 2006 16:59

izaA pisze:Coś nas chyba mało dowiedzacie, bo ... no dobra i ja i Moś czekamy na jakieś konkretne nazwy i rady :P

A coż ja wam mogę doradzić? Ja wybieram najprostszą opcję: drobny, bezzapachowy Benek + odkażacz... Nosi się, wiem.. ale zaciskam zęby, odkurzam codziennie, czasem zmiotę wykopany żwirek i już.
Siuuu wyrzucam dwa razy dziennie: rano i wieczorem. Całość wymieniam co 3 dni... Nie śmierdzi... Nie pyli się... Kreska lubi... Jeżowi oczywiście wszystko jedno.. Czego chcieć więcej?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie lis 05, 2006 17:06

Agatko, jak to się nie pyli? Kiedy ja używałam Benka, moja łazienka wyglądała jak po stawianiu ścianek gipsowych 8O wszystko było białe, a kwiatek, jak próbowałam z tego pyłu umyć pod prysznicem, to się "zabetonował"! Nie mówię o tym, że toaleta kocia jest na parterze, a ja żwirek miałam w pościeli w sypialni 8O No i do tego, to wynoszenie kocich urobków do kosza na zewnątrz...chyba jestem mało tolerancyjna :oops:

izaA

Post » Nie lis 05, 2006 17:24

izaA pisze:Agatko, jak to się nie pyli? Kiedy ja używałam Benka, moja łazienka wyglądała jak po stawianiu ścianek gipsowych 8O wszystko było białe, a kwiatek, jak próbowałam z tego pyłu umyć pod prysznicem, to się "zabetonował"! Nie mówię o tym, że toaleta kocia jest na parterze, a ja żwirek miałam w pościeli w sypialni 8O No i do tego, to wynoszenie kocich urobków do kosza na zewnątrz...chyba jestem mało tolerancyjna :oops:

No nie wiem, czy nie pyli.. jak dla mnie jedyna wada tego żwirku to mała wydajność. Mam mieszkanie średniej wielkości, więc odkurzenie nie jest problemem. A czy pyli... hmm... jakoś nie zauważylam specjalnie. Kuwety są dwie: kryta w przedpokoju i mała odkryta w pokoju po bracie. Nie wiem, moje koty raczej nie należą do rzędu koparek, więc jakoś specjalnie pylenia nie zauważam.
Kiedyś, jak mieszkała z nami Hrabcia uzywałam bardzo fajnego żwirku Master & CAt. On byl niezbrylający się, o grubych ziarnach.
Byl bardziej wydajny niż Benek..
Tylko potem, jak przyszła Kreska, okazało się, że kłuje w pupkę :wink: No i trzeba bylo znaleźć coś miałkiego... A tylko Benek jest drobnoziarnisty..
Ach, te koty.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie lis 05, 2006 21:35

Może nie widzisz, że pyli, bo masz zakrytą kuwetę...podobno, jak koty z astmą - a wydaje mi się, że Otis właśnie taki jest, to nie mogą mieć zamkniętej kuwety z pylącym zwirkiem, bo się duszą. Ja mam dwie kuwety odkryte, żeby zwirek miał czas podeschnąć, bo dla kotów to raczej loteria...a wręcz mam wrażenie, że wolą tę mniejszą 8O

izaA

[poprzednia][następna]