PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies Emi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 30, 2019 9:04 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
MonikaMroz pisze:Jeśli chodzi o Royale nie tylko te weterynaryjne to niestety są mega skutecznie. Pisz niestety bo skład gowniany jest a cześć po prostu trzeba kupić by pomoc kotu.
Nam pomagała pasta na klaki gimpet

https://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_ ... asty/31813

Pasty nie lubi, miałam tylko nie pamiętam jakiej firmy Pusia ją lubiła. Daje jej przysmaczki i jest lepiej. Trawki nie chciała.

Gosiu moze gdzieś poszukaj takiej trawy jak ja mam i posadź kotom przy domu. Widziałaś jak moje wcinają

Moje nie chcą skubac traw, nawet jak kiedyś miały w doniczce taką kocią i też nie smakowała im. Roślin doniczkowych też nie gryzą z czego się cieszę. Migotka trochę skubnela ale chyba tak dla zabawy.

moje od kociej wolą tą zielono-białą http://www.e-katalogroslin.pl/plants/42 ... acea-picta
i perz , jak znajdą
kociej po raz kolejny nie udaje mi się wyhodować :(
tak samo jak zwykłej trawy w ogródku :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 30, 2019 9:34 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Mirko dziękuję, muszą ją kupić i wysiąść.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto kwi 30, 2019 9:41 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Gosiagosia pisze:Mirko dziękuję, muszą ją kupić i wysiąść.

u mnie ta trawa już była jak się wprowadziłam, jeszcze wtedy nie wiedziałam ,że przyda się kotom
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto kwi 30, 2019 12:49 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
MonikaMroz pisze:Jeśli chodzi o Royale nie tylko te weterynaryjne to niestety są mega skutecznie. Pisz niestety bo skład gowniany jest a cześć po prostu trzeba kupić by pomoc kotu.
Nam pomagała pasta na klaki gimpet

https://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_ ... asty/31813

Pasty nie lubi, miałam tylko nie pamiętam jakiej firmy Pusia ją lubiła. Daje jej przysmaczki i jest lepiej. Trawki nie chciała.

Gosiu moze gdzieś poszukaj takiej trawy jak ja mam i posadź kotom przy domu. Widziałaś jak moje wcinają

Moje nie chcą skubac traw, nawet jak kiedyś miały w doniczce taką kocią i też nie smakowała im. Roślin doniczkowych też nie gryzą z czego się cieszę. Migotka trochę skubnela ale chyba tak dla zabawy.

moje od kociej wolą tą zielono-białą http://www.e-katalogroslin.pl/plants/42 ... acea-picta
i perz , jak znajdą

Wbrew pozorom trawa jest trudna do wyhodowania :) kiedyś bardzo interesowalam się roslinami domowymi i kupowalam wtedy gazetki o roslinach i nie raz byly artukuly o trawie i one mialy po pare stron i wtedy zrozumialam jakie to trudne i pracochlonne żeby miec piękna trawe. A kiedys tez mieliśmy ogródek i na nim byla taka trawa jak kolce kaktusa ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto kwi 30, 2019 13:06 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:[quot

i perz , jak znajdą

Wbrew pozorom trawa jest trudna do wyhodowania :) kiedyś bardzo interesowalam się roslinami domowymi i kupowalam wtedy gazetki o roslinach i nie raz byly artukuly o trawie i one mialy po pare stron i wtedy zrozumialam jakie to trudne i pracochlonne żeby miec piękna trawe. A kiedys tez mieliśmy ogródek i na nim byla taka trawa jak kolce kaktusa ;)

Moja jest taka zwykła ale soczyscie zielona i myślałam że posmakuje. Muszę się wybrać z Emi dalej i poszukać perzu.
Narazie problemu nie ma, dalej daje chrupki Smilli i już apetyt wrócił.

Gosiagosia

Post » Wto kwi 30, 2019 13:53 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

ja nie przepadam za taką normalną trawą i ona chyba o tym wie, bo nie udaje mi się wyhodować nawet takiego małego trawnika jaki mam, dosłownie kilkanascie m2
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 30, 2019 15:02 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

mir.ka pisze:ja nie przepadam za taką normalną trawą i ona chyba o tym wie, bo nie udaje mi się wyhodować nawet takiego małego trawnika jaki mam, dosłownie kilkanascie m2

Ja narazie nie mam tak do końca zrobionego ogrodu, koncepcji też nie mam. Napewno będzie plac zabaw dla dzieci czyli Filipka.

Gosiagosia

Post » Wto kwi 30, 2019 15:05 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Wróciłam z zabiegu terapii manualnej i jestem obolała. Czekam na efekty i nie ma :placz:
Od 06.05.wracam do pracy i aż się boję czy dam radę.

Gosiagosia

Post » Wto kwi 30, 2019 22:08 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Może to w myśl zasady, że musi boleć żeby pomogło? :(
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Wto kwi 30, 2019 22:41 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Moje nie przepadają za trawą. Zdecydowanie wolą owies.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro maja 01, 2019 6:32 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Trawa jest trudna do utrzymania w ogrodzie. My mamy 600 m trawnika i mąż lata i go pielęgnuje na okragło. Jest ładny ale widac w nim kepy perzu, który koty uwielbiają i musze im zrywać bo w wolierze jak na złość nie rośnie. A w niedzielę Darek przez cały dzień wyrywał Fiskarsem mlecze (wyrwał 5 kubłów!), zaypywał dziury po nich ziemią, podlewał je i sypał na to nasiona trawy. I jakoś to wyglada ale kosztuje ogrom pracy. i codziennie dużo wody a teraz u nas nie pada wcale. Gosiu z twoim kolankiem to w ogrodzie póki co nie potańczysz. Zróbcie faktycznie placyk dla Filipka z piaskownicą najlepiej.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro maja 01, 2019 6:48 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

aga66 pisze:Trawa jest trudna do utrzymania w ogrodzie. My mamy 600 m trawnika i mąż lata i go pielęgnuje na okragło. Jest ładny ale widac w nim kepy perzu, który koty uwielbiają i musze im zrywać bo w wolierze jak na złość nie rośnie. A w niedzielę Darek przez cały dzień wyrywał Fiskarsem mlecze (wyrwał 5 kubłów!), zaypywał dziury po nich ziemią, podlewał je i sypał na to nasiona trawy. I jakoś to wyglada ale kosztuje ogrom pracy. i codziennie dużo wody a teraz u nas nie pada wcale. Gosiu z twoim kolankiem to w ogrodzie póki co nie potańczysz. Zróbcie faktycznie placyk dla Filipka z piaskownicą najlepiej.

600m? 8O 8O 8O to faktycznie dużo roboty
u mnie ten skrawek trawy jest ciagle wystawiony na ostre słońce to np w ubiegłym roku tak go słońce wypaliło, ze był dość duzy łysy placek, zasiałam trawę z mikrokoniczyną, bo juz nie mam pomysłu jaka odmianę trawy tam siać, ale kiepsko wschodzi :(
ja przy swoich roślinkach nie mam duzo roboty, bo są posadzone gęsto i chwasty nie mają miejsca
Obrazek

mir.ka

Post » Śro maja 01, 2019 6:54 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

Nasz trawnik jest z trzech stron domu, z czwartej jest warzywnik. Na poczatku posialiśmy trawę o nazwie "Golf" ale dosiewki to już różnymi rodzajami są robione. U mnie kwiaty też są gęsto posadzone ale i tak chwasty są. Nie mam naokoło sasiadów i są nieużytki i chwasty z nich sieja sie u nas niestety. Ale za to jesteśmy zielona oazą na tym pustkowiu :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro maja 01, 2019 6:59 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

aga66 pisze:Nasz trawnik jest z trzech stron domu, z czwartej jest warzywnik. Na poczatku posialiśmy trawę o nazwie "Golf" ale dosiewki to już różnymi rodzajami są robione. U mnie kwiaty też są gęsto posadzone ale i tak chwasty są. Nie mam naokoło sasiadów i są nieużytki i chwasty z nich sieja sie u nas niestety. Ale za to jesteśmy zielona oazą na tym pustkowiu :)

ja kupowałam do miejsc nasłonecznionych, do intensywnego użytkowania i sportową, jak pierwszy raz wysiewałam to nie pamietam jakiej mieszanki uzyłam
chwasty to potrafią sie wysiwać tam gdzie ich nie potrzeba :(
a nie myślałaś ,zeby na części załozyc kwietna łąkę? byłoby mniej roboty
Obrazek

mir.ka

Post » Śro maja 01, 2019 7:58 Re: PUSIA,MIGOTKA,HUGO oraz kotopies EMI

aga66 pisze:Trawa jest trudna do utrzymania w ogrodzie. My mamy 600 m trawnika i mąż lata i go pielęgnuje na okragło. Jest ładny ale widac w nim kepy perzu, który koty uwielbiają i musze im zrywać bo w wolierze jak na złość nie rośnie. A w niedzielę Darek przez cały dzień wyrywał Fiskarsem mlecze (wyrwał 5 kubłów!), zaypywał dziury po nich ziemią, podlewał je i sypał na to nasiona trawy. I jakoś to wyglada ale kosztuje ogrom pracy. i codziennie dużo wody a teraz u nas nie pada wcale. Gosiu z twoim kolankiem to w ogrodzie póki co nie potańczysz. Zróbcie faktycznie placyk dla Filipka z piaskownicą najlepiej.

Wiem że nie potańcze i dlatego muszę mieć mało problemów

Gosiagosia

[poprzednia][następna]