Cosia,Czitka,Balbi i Obiś. Szczur poszukiwany...Jest!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2016 20:40 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia, proszę o interpretacje.

Jeśli nawet jesteś stuknięta, to tu jesteś wśród podobnych

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sty 05, 2016 9:41 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Przepraszam, lekko nie wyrabiam, sama wylądowałam na antybiotyku, ale staram się ogarnąć sytuację. Mamy kk. Oczka zapluszczone i nosek charczący zatkany. Jak odetkać nosek? Są jakieś sposoby?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto sty 05, 2016 9:59 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Jest odsysacz dla niemowląt, nie gruszka. Frida się nazywa i jest bardzo dobry, odsysałam kotce. W aptece.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 05, 2016 10:02 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Flixonase Nasule - krople do nosa zawiesina. 2 x dziennie po 1 kropli do każdej dziurki, spytaj swojego weta. Bardzo skuteczne przy nawrocie kk. Wiem, przerabiałam w zeszłym roku. No i jakiś preparat z liziną dopyszcznie
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto sty 05, 2016 10:53 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Inhalacje z olejku pichtowego - maks 7 kropli na pół szklanki wody.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 05, 2016 15:24 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Niestety nic to wszystko nie da. Pojechałam do apteki, kupiłam odsysacz dla niemowląt, olejek, wodę morską w sprayu. Tego sterydu do noska nie chcą dać bez recepty, jest w aptece ostatni, odłożony do 18-tej, kosztuje 40 parę złotych, mogę wziąć receptę z gabinetu, ale to na nic. Koszt nieistotny, Balbusia jest nieobsługiwalna, nie mam trzeciej ręki :cry:
Nic nie mogę odessać, nic nie mogę rozpylić, nie i koniec.
Chodzi po mieszkaniu i strasznie rzęzi tym noskiem, no słuchać nie można, jest gorzej.
Była doktorka, gorączki nie ma osłuchowo czysto.
Jedynie kropelki za nią noszę, gdzie siądzie, tam pudełeczko podziurkowane podstawiam pod nosek.
Obrazek
Nie daję rady :cry:
Obrazek

czitka

Post » Wto sty 05, 2016 15:28 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Kurcze :( Trzymam kciuki, zeby sie jej jak najszybciej poprawilo.
Wiem jak trudno jest przy nieobslugiwalnym kocie :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto sty 05, 2016 17:35 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Najważniejsze, że je i to dużo.
A teraz śpimy obok pudełeczka. Furczy mniej. To niech śpi.
Obrazek
Zwracam uwagę na słynną puszkę, z którą śpię od 13-tu lat, niektórzy wiedzą dlaczego :evil:
Każdy śpi z tym, na co zasłużył :mrgreen:
Obrazek

czitka

Post » Wto sty 05, 2016 21:11 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Moja DeeDee lubi spać w szafie. I gdy tam wejdzie zamykam ją w tej szafie z maleńkim słoiczkiem wody z olejkiem. Na 20 minut. I tak sie inhaluje. Naprawdę pomaga na odetkanie nosa.
Teraz jest mróz, okna pozamykane więc zdarza mi się w dóch pokojach poostawic dwa garnki z wrzątkiem i z olejkiem i inhalować wszystkich :wink: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 05, 2016 21:47 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Mam w pełni obsługiwalne 4 koty :piwa: Po Draculu i Ignasiu doceniam to ogromnie.
Ale nawet ignasiowi podawaliśmy krople do nosa, w pojedynkę.

Weź Balbusię na kolana, albo miziaj ją gdy leży na łóżku itp. Spróbuj upuścić kroplę na palec, tak, żeby się nie rozlała i przytknąć Balbusi delikatnie do dziurki w nosku. Za chwilę do drugiej. Coś tam zawsze wpadnie, a jak za mało, to powtórz operację. Gdy Balbusia zorientuje się, że kropelki przynoszą jej ulgę, z duzym prawdopodobieństwem pozwoli sobie zakraplać.
Musisz coś zrobić z tym nawrotem kk bo w nosie namnażają się bakterie i możesz sobie, tzn jej, coś paskudnego dodatkowo wyhodować.

Dodatkowo zastosuj preparat z lizyną, enisyl-f (taki ja stosowałam, ale są też inne) można dodać do jedzenia i koty go raczej lubią. Przerabiałam nawrót kk u Dżygita w zeszłym roku, przy pomocy tych własnie kropli i enisylu-f bardzo ładnie udało nam się to opanować, nawet bez antybiotyku się obeszło
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro sty 06, 2016 13:32 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Nawet nie mam siły pisać, tak wyhodowałam, ale sobie :evil:
W nocy kichnęła Cosia i Czitka, coraz lepiej...
Balbusi odpuszcza, jest lepiej.
Właśnie jedzie do mnie moja kochana doktorka, będziemy osłuchiwać i nie tylko.
Mam Trzy Zasmarkane Królewny, fajne święto.
Obrazek

czitka

Post » Śro sty 06, 2016 13:33 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Nie chciałam Cię straszyć dwa dni temu, ale to było do przewidzenia :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro sty 06, 2016 14:10 Re: Cosia, Czitka, chora Balbusia,jak odetkać nosek?

Przewidziałam, mam przerobione :evil:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]