Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 12, 2014 7:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Na śniodanko miałam troszku łasusia wędząnego i pająka co go Duża ściągła zez sufita
Książniczka Ofelja posilona

Kurczaczki pieczone, dlaczego mam w domu tyle pająków! :evil: :strach: Nie mam pojęcia którędy włażą. Co jednego ubiję, to się pojawia następny. Rozmnażają się przez pączkowanie, czy co?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 12, 2014 7:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

pomaluj mieszkanie na fioletowo .W jednym polskim filmie o bondzie PRL-u widziałem .podobno pomaga
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Miłego dnia :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro mar 12, 2014 8:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Pomaga - w czym? W udawaniu, że się pająków nie widzi? :?
:ryk:

Szkoda że te pajęczyska siedzą tak wysoko. Jakby siedziały niżej, to bym ich nie widziała, bo Ofelia by wszystkie pożerała ekspresowo.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 12, 2014 8:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

trzeba kotkom półeczki wzdłuż ścian pod sufitem porobić .W domu znajdę fotkę takiego
cuda to wieczorem wrzucę .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Śro mar 12, 2014 8:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

No, taka półeczka mi się marzy. W przedpokoju to nawet by nie musiała być dookoła ściany, wystarczyłoby umożliwić kotom wskoczenie na szafę. Ale że przedpokój niewielki i w każdej ścianie jakieś drzwi, to nie bardzo mam pomysł, jak to zrobić.

Bym zapomniała. Budzę się gdzieś w środku nocy, ciemno jeszcze. Coś mi nie pasuje. Myślę, myślę - ciasno na poduszce, a na nogach lekko. No coś nie tak. Otwieram oczy - ja na skraju poduchy, obok mnie śpią przytulone do siebie Ofelia i Carmen 8O 8O 8O (leżą oczywiście w poprzek poduchy, dlatego mnie zepchnęły na sam skraj i na jaśka :? )
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 12, 2014 8:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Super że się dziewczynki tak zbliżyły do siebie :D :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro mar 12, 2014 8:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Przypuszczam, że w nocy Mała Czarna wykorzystała fakt, że Ofelia mocniej usnęła, podeszła do niej po cichutku i ostrożnie się położyła. Bo Ofelia nie lubi przytulanek (chyba że ze mną). Tak czy inaczej, słodko wyglądały przytulone do siebie :1luvu:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw mar 13, 2014 14:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Cześć . Takie półeczki to fajny pomysł :ok: Tylko u mnie musiły by mieć jakieś barierki zabezpieczające , bo by koty się na wzajem pospychały .
Widok dwóch przytulonych koteczek niweluje wszystkie niewygody :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw mar 13, 2014 20:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

MB&Ofelia pisze:No, taka półeczka mi się marzy. W przedpokoju to nawet by nie musiała być dookoła ściany, wystarczyłoby umożliwić kotom wskoczenie na szafę. Ale że przedpokój niewielki i w każdej ścianie jakieś drzwi, to nie bardzo mam pomysł, jak to zrobić.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt mar 14, 2014 14:07 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Niom, na balkonie coś takiego może będzie. Ale nie za wysoko półeczki, bo bym dostała palpitacji jak Ofelczasta zlazła by z półeczki na siatkę. Wystarczy że spaceruje po balustradzie, a ja już mam stan przedzawałowy. Jakoś nie dowierzam tej cieniutkiej transparentnej siateczce.
W mieszkaniu nie mam wolnego kawałka ściany, żeby zrobić takie "schodki" :( Tzn. jeden kawałek mam, ale musiałabym zniszczyć fototapetę.

A propos balkonu: naprawdę muszę napisać anonimowy liścik do sąsiadów z klatki obok. Ich kot spaceruje po balustradzie nieosiatkowanego :!: balkonu, wychyla się za załom muru :strach: i rozmawia z moimi pannicami. Ponoć już raz kiedyś spadł, szczęśliwie nic mu się nie stało poza stłuczeniem, ale kto wie, co się stanie następnym razem :strach: Mam zamiar polecić sąsiadom siatki i może od razu pana siatkującego (tego który siatkował mój balkon). Mooooże się zastanowią i skorzystają... :roll:
Ofelia obcego kota olała. Mała Czarna na niego szczekała 8O Tak jak na gołębia 8O

PS. Na weekend wyjeżdżamy do moich rodziców. Pannice nie będą zadowolone z pakowania w transportery...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt mar 14, 2014 14:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Zabierasz je zawsze ze sobą? Ja na weekend zostawiam.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt mar 14, 2014 23:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

:1luvu:
Udanej wycieczki :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]