Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 05, 2013 17:40 Re: Broszka & Company

Spoko - pływać umiem bardzo dobrze :lol:

Zasłon żadnych nie cierpię :twisted:
Chodzi o zasłonkę prysznicową przy wannie?
Opisz dokładniej o co chodzi to może coś pomożemy? :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lis 05, 2013 20:14 Re: Broszka & Company

A widzisz, to się różnimy zdecydowanie jeśli chodzi o wystrój :mrgreen:

Nikt nic nie poradzi :twisted:
Łazienka jest dość długa, a wanna stoi kretyńsko na środku dłuższej ściany. Wiem, że można by przesunąć, ale tego nie zrobię :? Kiedyś powiesiłam zasłonkę na najbardziej zewnętrznym pałąku od suszarki sufitowej. Jednak to się nie sprawdza bo on jest w takim miejscu, że zasłona wisi bardziej do środka wanny, a ta jest i tak wąska. Stara, żeliwna, wąska, obrzydliwa.
Zamontowanie pałąka osobno też niemożliwe, bo musiałby być bardzo wysoko, praktycznie pod sufitem- niżej jest okno, z drugiej strony drzwi. A jakby wysoko, to nie sięgnę żeby cokolwiek zdjąć czy założyć, a zasłona musiałby mieć ze 2,5 m przynajmniej.
Jedyne co mi przyszło do głowy, to taki niski parawanik [jakiego nie znalazłam nigdzie] składany na ścianę, a obejmujący krótszy bok i kawałek dłuższego, czyli normalnie. Wysoki i tak niepotrzebny, bo kafelki, do których jest zresztą przymocowany prysznic, są tylko częściowo nad wanną.
Albo zamontowanie do ściany nad wanną czegoś w rodzaju pałąka, rury.. na czym by sie dało powiesić zasłonę, też składanego na ścianę. Ale to już rozwiązanie techniczne przekraczające moje możliwości, choć jakoś specjalnie nie skomplikowane :lol: Chyba.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 06, 2013 8:39 Re: Broszka & Company

Chyba takie coś by się przydało?
http://allegro.pl/rama-drazek-stelaz-pr ... 19346.html
Można powiesić na jakiej się chce wysokości :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lis 06, 2013 9:42 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Zasłon żadnych nie cierpię :twisted:

Ja nie cierpię firanek.
Ale akurat każda osoba wchodząca do budynku musi przejść centralnie pod moim oknem więc firanki niestety są i będą.
Ku uciesze Fioda, który ostrzy sobie na nich pazurki :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lis 06, 2013 9:59 Re: Broszka & Company

No, własnie o takim sensownym czymś myślałam. Mogłoby nawet mieć tylko 2 strony. Jakoś bym pewnie namowiła sąsiada, żeby znowu pożyczył wiertarkę.. Ale problem podstawowy jest w składaniu - powinno mieć takie blokowane coś,zawias taki, co pozwoli na złożenie tego na ścianę, np. w dół. Albo w górę. Trzeba dopracować :mrgreen: To nie trudne - choćby w sposób w jaki są montowane stoliczki w pociągach, albo w jakiś ładniejszy..
Trzeba składać, bo inaczej ja, a jeśli wyżej to ktoś wyższy ode mnie, by sie stukał w głowę - dosłowanie znaczy. Pomijając fakt, że nie mogłabym opuścić suszarkowych pałąków ..
Ale myśl jest już dobra :D

Revontulet, wiesz, ja nie ma wykafelkowanej łazienki w tym podłogi - tylko na długość wanny trochę. Na tyle, że mogłam powiesić prysznic dzięki przyssawce montowanej do kafla.
Rolety są fajne, kolorowe i mam właśnie w łazience. Ale lubię 'ocieplone' klimaty. W innych pomieszczeniach nie ma zasłon i okna są cały czas odsłonięte, ale w dużym pokoju ten balkon i dom na przeciwko .. Drzwi są wielkie i widać wszystko łącznie z moim łóżkiem :lol: Na dodatek całkiem na przeciwko ichniej klatki schodowej w całości oszklonej :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lis 06, 2013 15:35 Re: Broszka & Company

Nie rozumiem chyba - po co miałoby być składane? Taki drążek wiesza się przecież nad głową.
Jeszcze taki znalazłam: http://allegro.pl/drazek-wanna-kabina-k ... 61900.html

Ciekawe co słychać u Beasi na froncie remontowym :twisted:
Jak zwierzaki to znoszą.

U nas ekipa już finiszuje - panowie dzisiaj złożyli budkę telefoniczną tfu, chciałam powiedzieć saunę :lol:
Jestem zaskoczona że jest taka maleńka - nie można nawet w środku stanąć pełnym wzrostem :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lis 06, 2013 20:12 Re: Broszka & Company

Jak to nie rozumiesz?? Dlaczego mnie nie rozumiesz?? :(
:lol:
Fajne te drążki - ale a propos rozumienia - w obu wypadkach wystają poza obrys wanny. Więc osoba wyższa ode mnie - a o to nie trudno, np. Alienorek :D - musialaby uważać na głowę, bo to byloby w ciągu komunikacyjnym.
No, i ta suszarka, której pręty muszę opuszczać tak by do nich sięgać nie wyciągając zbytnio rąk. Oparłyby się o ten drążek. One są prawie na całą długość łazienki .

W tej saunie to trzeba się pewnie zamknąć, żeby jej sensownie użyć? A ona taka malutka [gdzie zdjecie??!!] - moja klaustrofobia ma sie dobrze na samą myśl :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 07, 2013 9:27 Re: Broszka & Company

Aaaa, teraz już trochę mi się rozjaśniło :wink:
Nie suszę prania w łazience od lat i zapomniałam że można mieć drążki nad wanną :)
To rzeczywiście skomplikowana sprawa :roll:

morelowa pisze:W tej saunie to trzeba się pewnie zamknąć, żeby jej sensownie użyć? A ona taka malutka [gdzie zdjecie??!!] - moja klaustrofobia ma sie dobrze na samą myśl :twisted:

No tak - kabina musi być zamknięta :mrgreen:
Mój TZ też klaustrofobik, ale tam w środku jest światło. Musieliśmy jedynie dorobić włącznik/wyłącznik do tego światła, bo pierwotnie było podpięte pod piec i zapalało się razem z piecem i gasło jak piec się wyłączał. A długość chodzenia pieca ustawia się na czasomierzu który po określonym czasie wyłącza go automatycznie - więc jak TZ wyobraził sobie że siedzi zamknięty w tej budce a tu nagle czasomierz wyłącza piec i w tym momencie również światło gaśnie :strach: Szybko postanowił uniezależnić światło od pieca :twisted:
Ale w sumie jak dla mnie to w środku jest dość jasno bo cały przód przeszklony, spokojnie mogłabym tam siedzieć bez dodatkowego światła w środku :wink:

Obrazek
W tle na ścianie to czarne kółko to wlot do komina - postawimy tam mały kominek :)

Ekipa dziś jest ostatni dzień :P
Jeszcze tylko cykliniarz i nareszcie będziemy mogli zasiedlać nowe salony kąpielowe :mrgreen:
W weekend mam nadzieję trochę pojeździć za wyposażeniem - tyle jeszcze trzeba kupić różnych dupereli :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lis 07, 2013 9:33 Re: Broszka & Company

Ale fajna ta "budka telefoniczna" :mrgreen: .
I jeszcze kominek będzie obok 8O
Fantastycznie to wygląda :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 07, 2013 9:38 Re: Broszka & Company

faaajna szafa :mrgreen:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw lis 07, 2013 10:01 Re: Broszka & Company

Kominek musi być bo centralne w łazience jest podpięte tylko pod piec c.o. na węgiel a ten odpalamy dopiero kiedy są już mrozy - piec elektryczny ma za słabą moc żeby ogrzać instalację w całym domu więc nowych pomieszczeń pod jego obieg nie podpinamy. Odpaliliśmy teraz piec na węgiel tylko po to żeby sprawdzić działanie ogrzewania i już wczoraj go wygasiliśmy bo jeszcze jest za ciepło i bardzo kiepsko się w nim pali. W okresach przejściowych jesienno-wiosennych palimy w kominkach a jak za mocno wieje to elektryczny piec grzeje - tą łazienkę chyba piecem z sauny będziemy dogrzewać w takich przypadkach :wink:

Ostatnie zdjęcie - widok na żółtą część w stanie surowym :)
Obrazek

Kolejne fotki wstawię dopiero za kilka tygodni jak już się urządzimy - dopiero za 2-3 tygodnie przywieziemy szkło fiusingowane do wnęk a przede wszystkim to ma robić cały klimat :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lis 07, 2013 10:17 Re: Broszka & Company

A jakie fajne drzwi do tej ekskluzywnej łaźni :D
Kominek, mówisz? Nie będziecie chcieli stamtąd wychodzić..
Koty były? W ogóle coś mało zwierząt w tym domu.. :twisted:

E, spoko z tą klaustrofobią. Ta szafa ma przezroczyste drzwi więc widać czy ktoś się zbliża, żeby zamknąć delikwenta. I przecież faktycznie daje światło z zewnątrz.
Ja mam klasycznie - fobia przed zamkniętą przestrzenią, czyli taką, z której nie mogę sama wyjść na żądanie. Może być duże, np. samolot, w którym muszę wyłączyć całą wyobraźnię :mrgreen: Także mieszkanie na piętrze jakimś, w którym by mnie ktoś zamknął. Tym samym nie zamykam się nigdzie, gdzie ktoś może mnie zamknąć z zewnątrz, ani na takie jakieś klucze i inne zamki co się mogą zaciąć. W pociągu, w samolocie, gdzieś w urzędzie - to dopiero jest przeżycie, jak trzeba trzymać za klamkę i zostaje jedna ręka do manipulacji :roll: :lol:

Wygooglałam to szkło fusingowe - macie już wybrane jakieś?
Nie pomyli się Wam to ogrzewanie? co kiedy włączyć i gdzie napalić? :wink: :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 07, 2013 10:28 Re: Broszka & Company

Nie pomyli się - nie jest to bardzo skomplikowane tylko może na odległość ciężko wytłumaczyć zawiłości naszego systemu grzewczego :mrgreen:
Szkło oczywiście mamy już zamówione konkretne - jest tu w galerii producenta, ale ponieważ to ręczna robota to na pewno będą się trochę różnić kolorystycznie i wzorem: http://www.panszklarz.net.pl/?page=fusing
Spróbujecie zgadnąć które wybraliśmy?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lis 07, 2013 10:40 Re: Broszka & Company

Nie spróbujecie :wink: Nie będę się narażać, że wybrałam to co akurat Wam sie zupełnie nie podoba , tym bardziej, że nie ma z kotyma :mrgreen: Mnie się tam jedno tylko podoba :D

Jakbym miała obsługiwać ten system grzewczy to bym musiała chodzić ze ściągawką :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 07, 2013 11:03 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Spróbujecie zgadnąć które wybraliśmy?

nr 21?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]