Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 14:42 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Też jestem z kciukami :ok: :ok: :ok:

A te guzy w uszach były badane? wiadomo co to?
Chudnięcie przy dużym apetycie jest mocno niepokojące...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lis 20, 2012 14:58 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto lis 20, 2012 15:12 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Broszka pisze:Też jestem z kciukami :ok: :ok: :ok:

A te guzy w uszach były badane? wiadomo co to?
Chudnięcie przy dużym apetycie jest mocno niepokojące...
Nie da się zbadać. Nie wiadomo co. Może tylko polipy, a może całkiem inne świństwo. Są tak umiejscowione, że nic nie można z nimi zrobić...

Discordia pisze:Spytaj wetki, czy mozesz podac Lusi hydroksyzyne. Uspokaja, i dziala przeciwswiadowo, znajoma podawala fretce, ktora okaleczala sie na tle nerwowym. Tez wlasnie wylizywal sobie brzuszek i siusiaka do krwi. U nich pomoglo.
Hydroksyzynę wetka kazała podawać Chajce przy alergii pokarmowej, potem zmieniła to na amitryptylinę. Lusi nie kazała podawać
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lis 20, 2012 15:24 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Ale Hydroksyzyna jest na uspokojenie, a przy alergii pokarmowej jakie ma zadanie?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto lis 20, 2012 15:27 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Przy alergii pokarmowej, przy pojawiających się zmianach na skórze (które są mocno swędzące) leki przeciwhistaminowe są stosowane ze względu na silne działanie uspokajające i przeciwświądowe.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lis 20, 2012 17:41 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Mój wet zapisał Gajce Depo medrol :roll:
Obrazek

alab108

Post » Czw lis 22, 2012 20:29 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Obrazek
pozdrowionka Kochani :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw lis 22, 2012 23:28 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

kciuki :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lis 23, 2012 13:14 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

ewagrz - dziękuję :1luvu:

Wczoraj miałam być u weta z Gremlinami i Helenką, ale Helenka wyskoczyła z kolejki na rzecz Barbarki.
Jako że w łapach jestem namolna, ciągle miętolę, głaszczę i macam... To się domacałam... guzków przy sutkach u Barbarki... :crying: :crying: :crying:
Poleciałam galopem do weta, mimo że Barbarka i tak miała termin na 29 listopada, w nadziei, że mi odbija.
Niestety, nie odbija mi
Basiek przez dwa tygodnie będzie teraz na encortolonie, szóstego grudnia jedziemy do wetki zastanawiać się co dalej... Czy na tej kocinie wisi jakieś przeklęcie?... :(

Gremliny były planowo. Po otwarciu transportera, wetka stwierdziła uderzające podobieństwo Gremlinów do kotów. Postawiła kolejno na wadze: Ludwiczek - 1500 g, Franuś 1700... :D
Tyłki zaszczepione.
Za dziesięć dni mogą opuścić klatkę

Helenka przepisała się do weta na dzisiaj, wykopując z kolejki wujka Mańka, który pójdzie 29 listopada w miejsce Barbarki (jeszcze ogarniam :spin2: )
Poza tym dziś zabierają się jeszcze Piotrusie. Planowo.
Obrazek

hanelka

Post » Pt lis 23, 2012 13:17 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

O rany, Aniu podziwiam, że jeszcze ogarniasz :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Post » Pt lis 23, 2012 14:03 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

ja też jestem pełna podziwu. Ja już dawno nie ogarniam ;) :ryk:

Kciuki za kociaste, niech wszystko co złe minie sobie i niech będzie już tylko dobrze.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lis 23, 2012 23:55 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

A my byliśmy dziś u pani wetki z Piotrusiem. Pani wetka bardzo nas chwaliła i uśmiechała się do nas. I mówiła, że prawie nie może uwierzyć, że to te same kotki, co kilka dni temu. I przyszły inne panie wetki. I się nami zachwycały. I nasza pani powiedziała, że kawał dobrej roboty. Ale nam nie dała. Tego kawała. Pewnie zapomniała. Ale nas ukłuła w pupy i powiedziała że jesteśmy już zaszczepieni. I pozwoliła nam biegać. I się bawić. I wszędzie wchodzić też. I fajnie było.
A potem pojechaliśmy do domu. Z mamą. Ona jest takim trochę dziwnym kotkiem. Chodzi na dwóch łapkach. Ale na czterech też potrafi. Wpycha się wtedy w takie różne miejsca. Ale się nie mieści i pupa jej wystaje. I mruczy wtedy o urywaniu tyłków przebrzydłym strażakom. Bo my mamy dużo wujków i cioć i niektórzy nie potrafią korzystać z kuwetki. I chyba się bardzo tego wstydzą, bo siusiają w różnych takich dziwnych miejscach. My potrafimy. Chociaż jesteśmy mali.

I mamy jeszcze takiego dużego wujka Sosera. On jest bardzo fajny, ale też nie umie korzystać z kuwetki. I robi takie wielkie kałuże. Ale mama się na niego nie gniewa, tylko go przytula i głaszcze. A kiedyś wujek Soser usiadł koło swojej kałuży z taką bardzo smutną i nieszczęśliwą miną, że mama aż się rozpłakała i mówiła do niego „mój ty biedny, kochany gamoniu”. A wujek się przytulał do mamy czółkiem. A czasem mama robi temu wujkowi dziurki w uchu taką igłą i wujek wtedy płacze. A potem mu przykłada taką rzecz i patrzy na nią, a jak ta rzecz zapiszczy, to się bardzo martwi. I łapie się za głowę. I pyta się wujka czy już całkiem zwariował. Ale wujek nie jest całkiem zwariowany. Tylko czasami.

Wszystkie ciocie i wujkowie nas lubią. I niektórzy się z nami bawią. Tylko wujek Bodzio się złości, jak mu przebiegamy po głowie, ale my to robimy niechcący. Jak nam się spieszy. I jeszcze wujek Kardamon bardzo na nas syczy. I warczy. I brzydko do nas mówi. Ale jak kiedyś zasnął na stole, to się po cichutku do niego przytuliliśmy i objął nas łapkami, i nas utulił. I dobrze nam się spało. Ale potem wujek się obudził i zrobił taką upiorną minę i wybałuszył oczy, że mało się nie posikaliśmy ze śmiechu. I syczał na nas okropnie. I zrzucił nas z siebie. I uciekł ze stołu, krzycząc coś po drodze. Mama mówiła, żebyśmy nie słuchali, bo wujek bardzo brzydko się wyraża. To pobiegliśmy szybko za wujkiem, żeby lepiej usłyszeć.

Najfajniej to się bawi ciocia Antosia. Ona bardzo szybko biega, chociaż ma tylko trzy nóżki. I fajnie bawi się z nią w berka. I w inne zabawy też. I do cioci można się przytulać. A jak się stanie na głowie, to można ogonkiem klepać po głowie ciocię Chajeczkę. Ona nas wtedy obłapia i skubie po brzuszkach. I nas to łaskocze. I wujek Wojtuś też się fajnie bawi. A wujek Kastor, to nas przytula i czasem nas kołysze do snu. I bawi się z nami też. Tylko nam zaraz myje głowy.

A mama czasem zamyka nas w klatce, żebyśmy mogli sobie więcej jeść. Bardzo to lubimy. Sami wbiegamy do tej klateczki, jak tylko mama bierze jedzonko.

Paulinka
Obrazek

hanelka

Post » Sob lis 24, 2012 0:08 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

tak, to Paulinka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Hanelko, uratowałaś kilka(naście) wspaniałych istnień
Dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lis 24, 2012 6:48 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

Anusiu, ty wiesz :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 24, 2012 7:25 Re: Kardamon i przyjaciele 2, Tymczasy szuk 7 - pp :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
brak mi słów; pięknie :aniolek: :aniolek:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

[poprzednia][następna]