Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 01, 2011 17:09 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

justyna p pisze:Brawo Zosia :mrgreen:
Niesamowite, jak Plamek szybko z tego wyszedł 8O Nie moge się nadziwić!!
Naprawdę super :piwa:

Wiesz co,justyna,ja też do tej pory nie mogę uwierzyć...patrzę co dzień na niego i widzę,że to nie jest ten sam kot :D .
Pamiętam jeszcze sugestie pani doktor o eutanazji...leżał jak nieżywy,zero reakcji,leciał przez ręce,no umierał po prostu.
Ale to twardy zawodnik,pozbierał się do kupy,chociaż to wyglądało kiepsko :piwa: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lip 01, 2011 17:13 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Bazyliszkowa pisze:
vip0 pisze:Zofia złożyła mi dzisiaj w ofierze ogromnego,niewiele mniejszego od niej samej,burego szczura :? .

Dzielna kotka :mrgreen: Dba o ciebie :mrgreen:

Taaa...dba o moje ciśnienie,bo ogólnie wiadomo jest,że niskociśnieniowiec jestem i przy takiej pogodzie głowa o mało mi nie eksploduje...no to mi je podnosi Zofia moja kochana :evil: .
A poza tym szczur to podobno niezły kąsek,gdzieś je pono spożywają i chwalą sobie...a ten był wyjątkowo tłusty i dorodny :? ... :ryk: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt lip 01, 2011 17:24 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

jasdor pisze:Małgosiu, sprawdź sobie konto - masz wpływy :mrgreen:
Plamusiu - trzym'się :ok:

Łoj,łoj,Dorotka,masz rację,ja napisałam,że wpłynęło te 42 złote chyba 27 czerwca,ale napisałam to na twoim bazarku,a zapomniałam tu,na wątku :oops: :oops: :oops: ..
Przepraszam :oops: ...i dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: .

vip

Post » Pt lip 01, 2011 20:59 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

vip0 pisze:
Bazyliszkowa pisze:
vip0 pisze:Zofia złożyła mi dzisiaj w ofierze ogromnego,niewiele mniejszego od niej samej,burego szczura :? .

Dzielna kotka :mrgreen: Dba o ciebie :mrgreen:

Taaa...dba o moje ciśnienie,bo ogólnie wiadomo jest,że niskociśnieniowiec jestem i przy takiej pogodzie głowa o mało mi nie eksploduje...no to mi je podnosi Zofia moja kochana :evil: .
A poza tym szczur to podobno niezły kąsek,gdzieś je pono spożywają i chwalą sobie...a ten był wyjątkowo tłusty i dorodny :? ... :ryk: .

Szczur, powiadasz? :ryk:
najszczesliwsza

Post » Pt lip 01, 2011 21:45 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Cześć dzielny kocuurrrro z równie dzielną Dużą i resztą gromadki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt lip 01, 2011 21:57 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

vip0 pisze:
jasdor pisze:Małgosiu, sprawdź sobie konto - masz wpływy :mrgreen:
Plamusiu - trzym'się :ok:

Łoj,łoj,Dorotka,masz rację,ja napisałam,że wpłynęło te 42 złote chyba 27 czerwca,ale napisałam to na twoim bazarku,a zapomniałam tu,na wątku :oops: :oops: :oops: ..
Przepraszam :oops: ...i dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: .

Małgosiu, dlaczego przepraszasz? Ja tylko informuję, wcale nie musisz tu pisać. Dzisiaj przelałam następne - możesz już albo jutro mieć.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lip 01, 2011 23:55 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

I jeszcze jaka dumna była!

A dziwisz się, że dumna? Przeciez obroniła dom i dostarczyła wikt :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

A tak nawiasem , jestes pewna , ze to był szczur.
. Miśka ostatnio namierzyła nornicę, zapędziła ją na ganek i biedna ofiara schowała się w wielkim worku z dokumentami po moim byłym śp mężu, na których przeglądnięcie nie miałam czasu ani chęci. No ale jak kota dwa dni warowała przy worku nie miałam innego wyjścia jak sprawdzić , co się dzieje.
No i znalazłam w ostatniej teczce z dokumentami śmiertelnie wystraszone zwierzątko, wielkości świnki morskiej, zanim wypuściłam to przyjrzałam się dokładnie, a potem wujek google powiedział, że to nornica , a nie szczur

Ale jeśli faktycznie Zocha przytargała szczura to chapeau bas - masz kotę wojownika :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lip 02, 2011 10:42 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Szczur to był :? ,wielki,tłusty...no obrzydliwy.
Ale co racja,to racja,Zofia jest niesamowicie łowna,a taka malutka,wcale nie wyglada na krwiożerczego potwora.
Bo u mnie to jest tak:Wiktor i Zosia to koneserzy gryzoni,złapią wszystko,co biega...jak wiele lat temu mieliśmy jeszcze myszy w domu-no bo wiadomo było,sąsiedzi trzymają kaczki,kury,króliki,krowy i świnie,to łaziło to wszędzie-to Wiktor potrafił przez 6 godzin siedzieć bez ruchu w jednym miejscu,nie jadł,nie pił,nie sikał,ale w końcu mysz wyszła i to był jej koniec.
Plamek preferuje ptaki.Potrafi wyskoczyc na 2-3 metry i złapać ptaka w locie,wielkość nieważna.Teraz tego nie robi,ze względu na łapki,ale jak widzi jakieś fruwające przez okno,to szczeka jak pies :D .
A Puś...Puś to Puś,on nic nie łapie,zabiera innym to,co oni złapią :ryk: .Co się będzie wysilał,gabaryty mu nie pozwalają :ryk: .
A tak poważnie-jakiś czas temu Punio zaraz po śniadaniu znikał na pół godziny,a potem pojawiał się z parówką w pysiu.Oczywiście parówka przed konsumpcją została przeze mnie zbadana,zanim ją spożył,ale była super świeża,pachnaca,nawet z osłonki obrana.
Sytuacja powtarzała się przez kilka dni,więc postanowiłam wyśledzić grubasa.
I co sie okazało?Przy naszej ulicy robotnicy robili coś z kanalizacją,i dokładnie w porze śniadaniowej szedł tam mój Punio,robił swoją minę: " O ludzie,jaki ja żem biedny,jaki głodny,aż mi brzusio z głodu wydęło!!! ",no i ci naiwniacy obierali mu dokładnie paróweczkę,wsadzali do pynia,a on krokiem majestatycznym oddalał się z miejsca wypadku :? .
Faceci nazywali go Kumpel 8O .
Taki to se dopiero w życiu poradzi :ryk: !

vip

Post » Sob lip 02, 2011 11:04 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Do najszczęśliwszej:
Agata,mówiąc " szczur " miałam na myśli zwierzę,konkretnie gryzonia!!!! :ryk:
Osoba o tym pseudonimie niestety nie zagląda do nas... :ryk: :ryk: :ryk: .

vip

Post » Sob lip 02, 2011 11:08 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

vip0 pisze:Do najszczęśliwszej:

Psieplasiam nie mogłam się powstrzymać :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
najszczesliwsza

Post » Sob lip 02, 2011 15:18 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

najszczesliwsza pisze:
vip0 pisze:Do najszczęśliwszej:

Psieplasiam nie mogłam się powstrzymać :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Taaa... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A co masz za koteczka w banerku :?:
Już wiem,przejrzałam post....jeju,jaki bidok :( .

vip

Post » Sob lip 02, 2011 18:45 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

DOBRANOC,CIOTECZKI :1luvu: :!: ,ja idę już spać,
bo jutro raniutko muszę wcześnie wstać....
Duża śniadanie daje :ryk: !

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

vip

Post » Sob lip 02, 2011 18:46 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Słodki śpioch :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lip 02, 2011 18:50 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Dziękuję bardzo,ale mu nie powiem,bo to już i tak wszystko nadęte :ryk: .
Dorotka,z radością przeczytałam,że zabieg Skorka się udał...mocno mu kibicuję :D .

vip

Post » Sob lip 02, 2011 18:50 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Obrazek

kocham takie widoczki :love: :love: :love: :love:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]