MEGUŚ i reszta ferajny ;) Po 2,3,5 latach...foto-ost. str.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 6:57 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

no to Megusia odzyskuje siły :1luvu:
oby tylko apetycik dopisywał większy i było by super :ok: :ok: :ok:

o zdradź rąbka tajemnicy co to jest ta multiwitamina z Mikty bo nie słyszałam o ile sięgam pamięcią wstecz? :oops:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw mar 24, 2011 12:59 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Są to niedrogie tabletki witaminowe dostępne na allegro.Moje obie koty jedzą je jako przysmaki,więc nie ma problemu z podawaniem.
Opakowanie 100 tabl kosztuje ok.6 zł,gdzie u weterynarzy 1 zł za sztukę 8O
Dziennie kot musi zjeść ok.4-5 tableteczek.
Dobrze utrzymać mu kurację 2 tygodniową,po miesiącu powtórzyć.Jeśli chcesz podawać codziennie to ok.2 tabletek w ramach przysmaku.
Na opakowaniu napisane;karma uzupełniająca witaminowo-aminokwasowa.
Jedną mamy z wyciągiem wątrobowym i tauryną,a drugą bez tauryny,same aminokwasy i witaminy.
Dla psa mam z tej firmy Rumen Tabs,bo wyjadała kocie koopale :oops: i czekam na efekt.
Kupowałam od tego sprzedawcy,bo ma najtaniej i długie daty ważności
http://allegro.pl/mikita-felvital-taury ... 50613.html

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw mar 24, 2011 13:14 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

ojj dzięki za linka :)
to i ja pomyślę o zakupie
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon mar 28, 2011 21:59 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Co za cisza na wątku!
Jak się miewają Megunia i Zuzanna :)?
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon mar 28, 2011 22:43 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

U dziewczynek dzięki Bogu spokojnie.Apetyt dopisuje,Meguni szczególnie.Wcina swoją porcję,dokładkę i jeszcze po Zuzi dokańcza.
Oczywiście non stop siedziała by przy misce i zjadła wszystko co się tam tylko znajdzie :ok:
Wydzielam oczywiście z racji tego,by nie rozepchała sobię żołądka no i jest już po sterylce,więc niedługo metabolizm się jej zmieni,a nie chcę by była otyła i miała z tego tytułu problemy.

Jej menu;mleko kocie...kurczaczek-surowy i gotowany,mleko kocie...żółteczko,mleko kocie...tuńczyk,mleko kocie...saszetki,mleko kocie...sucha,mleko kocie....wędlinki,mleko kocie...kawałek chlebka,mleko kocie...jakaś wołowinka,mleko kocie....ostatnio nawet pistację zjadła :lol: no i nie wiem czy już pisałam,ale jeszcze jest mleko kocie stawiane mniej więcej na równi z surowym miąskiem :ryk:

Muszę się pochwalić ,że dziś pierwszy raz polizała mnie po twarzy czym w końcu wyraziła swoją pełną akceptację w stosunku do mojej osoby :ok:

Zuziol ma się dobrze,agresor jak zawsze.Na razie w sprawach kuwetkowych nic niepokojącego nie zauważyłam,ale nadal pilnie obserwuję.Dla mnie najwspanialsza jak zawsze-mój kotopies w najlepszym wydaniu :1luvu:

Kilka fotek moich panienek :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Przed chwilką
Obrazek
Nie ma jak u panci
Obrazek

niki2117

Post » Wto mar 29, 2011 0:28 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Obie śliczne. :D :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto mar 29, 2011 0:35 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Ależ one cudowne.
Niki na wszelki wypadek nie dawaj kiciom surowego kurczaka - jeśli już to sparzony. W surowych kurczakach nagminna jest salmonella i można załatwić kociaste. Wołowina tylko przemrożona.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Wto mar 29, 2011 0:35 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Zgadza się, obie panny są cudne :1luvu: :1luvu:
Ubarwienie Megi nie przestaje mnie zadziwiać :D :1luvu: Piękne :1luvu:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto mar 29, 2011 6:16 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

śliczne zdjęcia ślicznych panienek :1luvu: :piwa:

dobrze,że Megi wrócił apetyt i odzyskuje siły :)

menu ma hmmm bardzo bogate :D
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto mar 29, 2011 16:54 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Dziękuję za miłe słówka na temat moich kochanych kociszek :1luvu:

Po drodze do sklepu wstąpiłam do zoologicznego.Stwierdziłam,że kupię kocimiętkę-proszek,bo Zuzia lubi.
Oczywiście Zuzanka palce by mi obgryzła,opakowanie obśliniła,moje ręce obśliniła i dała by się pokroić za odrobinę,Megunia natomiast na początku nie zareagowała wcale :roll:
Później dopiero zaczęła się turlać,barankować i gryźć mnie po rękach 8O
Po paru minutach przestała i do końca nie jestem pewna czy to to na nią miało jakikolwiek wpływ.Chciałam sprawdzić czy to od walerianki,ale teraz wcale nie reaguje na nią.
Za to Zuzia biega za mną jak ten ćpun na głodzie :lol:
Taki drobiazg,a jak cieszy-i mnie i kocirki :1luvu:

niki2117

Post » Wto mar 29, 2011 19:03 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Wreszcie macie trochę spokoju :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto mar 29, 2011 19:06 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Oj tak,nie przechwalając póki co bardzo się z tego cieszę i mam nadzieję,że taki stan rzeczy się utrzyma :ok:

niki2117

Post » Wto mar 29, 2011 19:11 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Wspaniale, oby tak dalej :):):)

A z Zuzi to niezła kocia ćpunka;)
Śliczne są :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt kwi 01, 2011 6:35 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Obrazek

witamy i o zdrówko dziewczynek pytamy ,oraz psinki także?
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob kwi 02, 2011 10:13 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Witajcie.Wczoraj miałam problemy z netem,więc nie pisałam.
Dziewczynki,wszystkie 3 miewają się dobrze,choć Soni znów zbiera się woda w oskrzelach od serduszka :(
Dostała w zastrzyku Furosemid i kilka tabletek do domu plus coś przeciwko skurczom oskrzeli.
Cały czas jest na Enarenalu na serducho,Euthyroxie na tarczycę i Theospirexie na oskrzela.
Dostaje preparaty witaminowe i na stawy.Jest na karmie odpowiedniej dla jej wieku,wagi,karma premium,nie podjada,a waga coś jej skacze...

Meguś i Zzuzanka w bardzo dobrej formie.Broją,jedzą,brudzą kuwety i śpią-takie to mają życie :lol:
Po za tym Megunia jadła by najchętniej wszystko czego tak naprawdę jeść nie powinna he he,no ma dziewczyna gust smakowy szczególnie na słodycze.I choć jej ich nie daję to czesem zaczepi o coś pazurkiem i ukradnie :wink:
Zuniolek właśnie siedzi na balkonie i najchętniej by z niego nie schodziła.Megunia rozwalona na fotelu się myję-ach jaka sielanka :1luvu:

niki2117

[poprzednia][następna]